Powered by

Φρέναρε ο τζίρος των ελληνικών επιχειρήσεων τον Μάρτιο

Για το σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της ελληνικής οικονομίας, ο κύκλος εργασιών το πρώτο τρίμηνο 2024 ανήλθε σε 100.812.534 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 1,5% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο 2023, που είχε ανέλθει σε 99.276.276 χιλ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών το πρώτο τρίμηνο 2024 σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο 2023 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Διοικητικές και Υποστηρικτικές Δραστηριότητες, κατά 20%, ενώ τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού κατά 33,5%.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, για το σύνολο των επιχειρήσεων της οικονομίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Μάρτιο 2024 ανήλθε σε 29.283.443 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 2,0% σε σχέση με τον Μάρτιο 2023, που είχε ανέλθει 29.883.337 χιλ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών τον Μάρτιο 2024 σε σύγκριση με τον Μάρτιο 2023 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού, κατά 25,7%, ενώ τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Κατασκευών, κατά 14,7%.

Δειτε Επισης

Κόντρα στο παγκόσμιο χρέος το ελληνικό-Το ΔΝΤ προβλέπει μεγάλη μείωση ως το 2030
Τι σημαίνουν για την ελληνική οικονομία τα υπερπλεονάσματα του 2024
Κ. Mητσοτάκης: Επιστροφή ενός ενοικίου σε ενοικιαστές κάθε Νοέμβριο και €250 καθαρά σε 1,5 εκατ. συνταξιούχους και ΑΜΕΑ
Νίκος Παπαθανάσης: Μια ακόμη διεθνής αντικειμενική αναγνώριση η αναβάθμιση από Standard & Poor’s
Νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από S&P-Σε ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές το ελληνικό αξιόχρεο
Στις αγορές για άντληση €250 εκατ. το ελληνικό δημόσιο με δεκαετές ομόλογο
Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο-«Άλμα» 54,5% στο αέριο, «βουτιά» 23,3% στο λάδι
Στα €5,26 δις το εμπορικό έλλειμμα το πρώτο δίμηνο στην Ελλάδα-Μειώθηκε κατά 5,6%
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι υπέρ της ενιαίας αντίδρασης Ε.Ε. απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Πόσο θα επηρεάσουν την Ελλάδα οι δασμοί του Τραμπ-Οι επιπτώσεις στις εξαγωγές, ποιοι κλάδοι επηρεάζονται