J. Conder: Η τεχνητή νοημοσύνη θα διαμορφώσει την άσκηση της δικηγορίας τα επόμενα χρόνια

Το μέλλον των υπηρεσιών για ιδιώτες πελάτες έγκειται στην προσφορά εξατομικευμένων στρατηγικών που ανταποκρίνονται στις περίπλοκες ανάγκες των πελατών.

Στο 9ο Cyprus Professional Services Conference ο Jonathan Conder, Private Wealth, Stephenson Harwood LLP UK παρουσίασε τάσεις και εξελίξεις στο χώρο των ιδιωτικών πελατών, σε μια ομιλία με τίτλο «The future of the legal profession: Opportunities for growth. Exploring private client services».

Κατά τον ομιλητή, το νομικό επάγγελμα υφίσταται σημαντικές αλλαγές λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων και του εξελισσόμενου ρυθμιστικού τοπίου. Στο πλαίσιο αυτό, οι δικηγόροι και τα δικηγορικά γραφεία χρειάζεται, τόνισε, να προσαρμοστούν για να παραμείνουν ανταγωνιστικά και να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών τους.

Η τεχνητή νοημοσύνη, προσφέρει τόσο ευκαιρίες όσο και προκλήσεις που θα διαμορφώσουν την άσκηση της δικηγορίας τα επόμενα χρόνια, συμπλήρωσε για να πει ακολούθως τα εξής: « Η τεχνητή νοημοσύνη πρόκειται να φέρει επανάσταση στην άσκηση του δικαίου των ιδιωτών πελατών, ενισχύοντας τις σχέσεις με τους πελάτες, βελτιώνοντας τη λειτουργική αποτελεσματικότητα και βελτιώνοντας τις επενδυτικές στρατηγικές».

Η επικείμενη μεταβίβαση πλούτου από τους Baby Boomers στους κληρονόμους τους είναι ένα γεγονός σημαντικής οικονομικής σημασίας, κατά τον ειδικό ο οποίος κάνει λόγο για ευκαιρίες και προκλήσεις.

Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η διαχείριση και η μεταβίβαση αυτού του πλούτου θα έχει διαρκή αντίκτυπο, οικονομικά και ότι είναι ένα θέμα που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από τους δικηγόρους ιδιωτών πελατών.

Νωρίτερα, επεκτάθηκε στα ζητήματα συμμόρφωσης, λέγοντας ότι το πλαίσιο συμμόρφωσης αντιμετωπίζει δυσκολία στο να παραμένει μπροστά στις διαρκείς αλλαγές του νομικού επαγγέλματος. Η προστασία δεδομένων, τα ζητήματα δεοντολογίας, και οι ALSPs είναι τα βασικά θέματα συμμόρφωσης που θα απασχολήσουν το επόμενο διάστημα τον νομικό κόσμο, κατέληξε.

Το Συνέδριο παρουσίασε η Τράπεζα Κύπρου.

Δειτε Επισης

Η GDEV ενισχύει το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λεμεσού
Ο σταθερός υποστηρικτής σε κάθε μεγάλη στιγμή του Κυπριακού Αθλητισμού
Η CNP Ασφαλιστική στηρίζει την αριστεία και επιβραβεύει την πρωτιά
Ανανεώθηκε η συλλογική σύμβαση των εργαζομένων της Nicosia Public Transport-Τι προνοεί η νέα συμφωνία
Οριστική συμφωνία για εξαγορά του SCSS Fund Management Ltd από την CPI Holdings Plc
Μ. Δημοπούλου: Οι στόχοι ESG της Philip Morris και οι στέρεες βάσεις σε θέματα βιωσιμότητας στην κυπριακή αγορά
Καταναλωτικές συνήθειες και σπατάλη τροφίμων στην Κύπρο-Η επιρροή του Waste Wisely Cyprus
Ακόμη μια πράξη ανθρωπιάς από ΕΚΟ Κύπρου-Εθελοντική αιμοδοσία εις μνήμην εκλιπόντος μέλους της εταιρείας
Έπεσαν οι υπογραφές για τη συλλογική σύμβαση στον κλάδο διανομής και ταχυμεταφορών-Όσα προβλέπει
payabl. KidIT Cyprus και PAYABL EKA AEΛ διοργανώνουν μια συναρπαστική εκδήλωση για τα παιδιά