Δίωρη συνάντηση Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη για το τερματικό-Ουδέν ανακοινώσιμο

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη, Λιου Γιαντάο, αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου.

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου.

Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

Το InBusinessNews επικοινώνησε με τον υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Παπαναστασίου, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά με το περιεχόμενο της συνάντησης στο Προεδρικό, ξεκαθάρισε ότι υπό το πρίσμα και της δικαστικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Διαιτητικό Δικαστήριο του Λονδίνου, δεν πρόκειται να υπάρξουν οποιεσδήποτε δημόσιες τοποθετήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε επιδιαιτησία στο Λονδίνο με την εταιρεία CPP Metron που ανέλαβε την κατασκευή του χερσαίου τερματικού σταθμού στο Βασιλικό.

Η CPP έχει καταθέσει αίτημα στο Διαιτητικό Δικαστήριο για πρόσθετες αποζημιώσεις από την Κυπριακή Δημοκρατία ύψους €200 εκατ.

Διαβάστε επίσης: Γιώργος Παπαναστασίου για CMC και τερματικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία»

Δειτε Επισης

Παραμένει προσηλωμένος στην υλοποίηση του GSI ο ΑΔΜΗΕ-«Άγνοια όρων που διέπουν ευρωπαϊκά έργα»
Ενέργειες Χριστοδουλίδη μακριά από τα φώτα για το ρεύμα...Ζήτησε από ΡΑΕΚ και ΑΗΚ να μην μπουν αυξήσεις
Διευρύνονται οι δικαιούχοι της ειδικής διατίμησης 08 της ΑΗΚ-Εντάσσονται οικογένειες με 5 ή περισσότερα εξαρτώμενα
Άλμα 3% στις τιμές πετρελαίου με ώθηση από τις προοπτικές προόδου στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας
Τα έργα και τα μέτρα της Κυβέρνησης στον ενεργειακό τομέα-Απαντά στο ΑΚΕΛ το Υπ. Εμπορίου
Ε.Ε.: Το σχέδιο απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο και οι γεωπολιτικές προκλήσεις
Πτώση των τιμών πετρελαίου καθώς η Fed βλέπει αυξανόμενη οικονομική αβεβαιότητα
Άλμα για το αργό πετρέλαιο μετά τα χαμηλά τεσσάρων ετών
Κομισιόν: Το σχέδιο του REPowerEU για την απεξάρτηση της Ευρώπης από τη ρωσική ενέργεια
Με τις δεύτερες υψηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών η Κύπρος