OPEC: Η παραγωγή αργού πετρελαίου παρέμεινε σταθερή τον Απρίλιο

Η παραγωγή αργού του OPEC παρέμεινε σταθερή τον περασμένο μήνα, αφήνοντας τις τελευταίες περικοπές του οργανισμού ημιτελείς, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Ο OPEC άντλησε 26,81 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Απρίλιο, περίπου 50.000 ημερησίως λιγότερα από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg. Μικρές αυξήσεις από τη Λιβύη και το Ιράκ αντισταθμίστηκαν από μειώσεις στο Ιράν και τη Νιγηρία.

Ως αποτέλεσμα, οι περιορισμοί της προσφοράς που συμφωνήθηκαν από τον OPEC+ στις αρχές του έτους για την αποτροπή πλεονάσματος παραμένουν ακόμη ανολοκλήρωτοι. Το Ιράκ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνεχίζουν να αντλούν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες βαρέλια την ημέρα πάνω από τα συμφωνηθέντα όρια.

Παρ’ όλα αυτά, οι περιορισμοί της παραγωγής από άλλα μέλη της συμμαχίας -όπως η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και η Αλγερία– έχουν συμβάλει στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου σε ένα εύθραυστο οικονομικό περιβάλλον, ενισχύοντας τα έσοδα των μελών της.

Η μεγαλύτερη μεταβολή τον περασμένο μήνα σημειώθηκε στη Λιβύη, η οποία αύξησε την παραγωγή κατά 60.000 βαρέλια ημερησίως σε 1,19 εκατ. ημερησίως, ενώ αποκατέστησε την παραγωγή που σταμάτησε νωρίτερα φέτος, λόγω διαδηλώσεων στο μεγαλύτερο πετρελαϊκό της πεδίο.

Δειτε Επισης

Μάκης Κετώνης: Το ταξίδι στην αειφορία και το επόμενο κεφάλαιο μιας συναρπαστικής επαγγελματικής διαδρομής
Η ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου και ο δρόμος για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης
Έλληνας για ηλεκτρική διασύνδεση: «Δεν μπορεί από μόνη της η Κύπρος, και η Ελλάδα, να τα βάλει με την Τουρκία...»
Σε αυτές τις περιοχές θα εγκατασταθούν έξυπνοι μετρητές τους επόμενους μήνες-Ο προγραμματισμός της ΑΗΚ
Παράταση σχεδίου Εξοικονομώ-Αναβαθμίζω για ΜμΕ και ΜΚΟ… Η νέα προθεσμία για υποβολή αιτήσεων
Στις ελληνικές καλένδες η ηλεκτρική διασύνδεση...«Θα συνεχιστεί στον κατάλληλο χρόνο που θα επιλεγεί»
Σε υψηλό δυο εβδομάδων το πετρέλαιο με άνοδο 2%
Ηλεκτρική διασύνδεση: Συνέστησε αναμονή ενόψει αποφάσεων ΚΥΣΕΑ ο Χριστοδουλίδης-«Να μην προτρέχουμε»
Ο ΔΟΕ μειώνει τις προβλέψεις για τη ζήτηση πετρελαίου-Πλεονάζουσα παραγωγή έως το 2026
Δεν αλλάζουν τα δεδομένα για το «Ηλέκτρα» ξεκαθαρίζει ο Χριστοδουλίδης-Προχωρεί σε νέο γεωτρητικό στόχο η εταιρεία