Powered by

Παρουσίαση Σχεδίου Ενίσχυσης της νέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας στη Λάρνακα

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 16 Μαϊου, στη Λάρνακα, στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου, η παρουσίαση Σχεδίου Ενίσχυσης της Νέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας για το 2024.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Σε ανακοίνωση του Κέντρου αναφέρεται ότι «κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να υποβάλουν τα ερωτήματα τους αναφορικά με τη πρόταση που θα υποβάλουν στα πλαίσια του Σχεδίου.

Βασικός στόχος του Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, είναι να παρέχει έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση στους πολίτες και να τους στηρίζει μέσα από δωρεάν ενημερωτικές εκδηλώσεις και ενημερωτικό υλικό».

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, ο οποίος «σημείωσε τη σημαντικότητα της εξεύρεσης τρόπων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας».

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Λάρνακας, Ανδρέας Τταουξιής, ανέφερε ότι «οι πολίτες θα πρέπει να λαμβάνουν την σωστή πληροφόρηση για την εξεύρεση των αδειών των υποστατικών, ιδιαίτερα τώρα με την ενοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Σημειώνεται ότι «το νέο Σχέδιο αποσκοπεί στην ανάπτυξη, υποστήριξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας μεταξύ των νέων, με προϋπολογισμό 20 εκατομμύρια ευρώ».

Δειτε Επισης

Υπουργείο Γεωργίας: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων ζημιάς για τις καλλιέργειες που πλήγηκαν από την πυρκαγιά
Τζίρος €2,5 εκατ. την Παρασκευή, εβδομαδιαία άνοδος 1,59% για το ΧΑΚ
Δημήτρης Τσάλτας: Αλυσιδωτές επιπτώσεις σε περιβάλλον, υγεία, τρόφιμα και αγροτική οικονομία από την πυρκαγιά
Ενισχύει τη θέση της στον ασφαλιστικό τομέα η Τρ. Κύπρου-Ολοκλήρωσε την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής (Κύπρου)
Βαρύ τίμημα και για την κτηνοτροφία από τις πυρκαγιές, επηρεάστηκε και η μελισσοκομία-Αξιολογείται η κατάσταση
Πέφτουν οι υπογραφές για τη δεύτερη δόση του δανείου συνολικού ύψους €200 εκατ. για έργα οδικών υποδομών
Μάρκος Ζαμπάρτας: Το μέγεθος του πλήγματος για τους οινοποιούς και το οινοποιείο που σώθηκε παρά...τρίχα
Στάχτη περίπου 15.000 δεκάρια οινοποιήσιμων καλλιεργειών...Στήνεται μηχανισμός και αρχίζει άμεσα η καταγραφή ζημιών
Πότε πρέπει να διακοπούν οι υπαίθριες εργασίες λόγω καύσωνα-Η ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας
Αυτές είναι οι φθηνότερες και ακριβότερες χώρες στην Ευρώπη-Η θέση της Κύπρου (πίνακες)