Powered by

Κέρδη στο ΧΑΚ εν μέσω υψηλού όγκου στους τραπεζικούς τίτλους

Ανοδικά κινείται την Παρασκευή το Χρηματιστήριο, με τη σημερινή συνεδρία να χαρακτηρίζεται από υψηλό όγκο συναλλαγών, κυρίως λόγω των πράξεων σε τραπεζικούς τίτλους.

Ο Γενικός Δείκτης (στις 12:54) βρισκόταν στις 149,91 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,77%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε άνοδο 0,80% τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 91,09.

Την ίδια ώρα ο όγκος συναλλαγών ανερχόταν στις €724.209 εκ των οποίων €12.249 σε συναλλαγές σε ομόλογα.

Ο όγκος συναλλαγών μέχρι τη συγκεκριμένη ώρα είναι σχεδόν διπλάσιος από τον τζίρο ολόκληρης της χθεσινής συνεδρίας, με τις συναλλαγές στους τραπεζικούς τίτλους να αντιστοιχούν στο 90% του όγκου των πράξεων σε μετοχές.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη παρουσίαζαν η Εναλλακτική με 1,22%, η Κύρια Αγορά με 0,74% και οι Επενδυτικές Εταιρείες με 0,58%. Ο τομέας των Ξενοδοχείων δεν παρουσίαζε μεταβολή.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον παρουσίαζαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €391.606 (άνοδος 1,01%), της Ελληνικής Τράπεζας με €250.801 (πτώση 0,85%), της Logicom Public με €32.900 (άνοδος 3,45%) της Demetra Holdings με €32.600 (άνοδος 0,65%) και της Atlantic Insurance με €3.800 (πτώση 3,06%).

Από τις μετοχές που τυγχάνουν διαπραγμάτευσης, τέσσερις κινούνταν ανοδικά και τρεις πτωτικά. Ο αριθμός των συναλλαγών περιοριζόταν στις 97.

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Βελτιώνεται η φήμη και η αξιοπιστία της Κύπρου, προσελκύουμε ποιοτικές επενδύσεις
Αλ. Ιωσηφίδης: Ευεργετική για την κυπριακή ναυτιλία η ένταξη στη ζώνη Σένγκεν-Επιπρόσθετο κίνητρο στη φαρέτρα μας
Απώλειες κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου την Πέμπτη
Νίκος Χριστοδουλίδης: Οι millenials ο καλύτερος εγγυητής του μέλλοντος (vid)
Οι δηλώσεις των χορηγών του 15ου Nicosia Economic Congress (vid)
Η συζήτηση Νίκου Χριστοδουλίδη με νεαρούς επιχειρηματικούς ηγέτες στο 15ο Nicosia Economic Congress (vid)
Γ. Παπαναστασίου: Στόχος της Κυβέρνησης η μετατροπή της Κύπρου σε κορυφαίο επιχειρηματικό προορισμό
Το επιχειρείν στον τομέα της βιομηχανίας και του εμπορίου με τη νέα γενιά στα ηνία-Η μετάβαση και οι προκλήσεις
Μικρή άνοδο κατέγραψε το ΧΑΚ
Μείωση του ετήσιου πληθωρισμού σε Κύπρο και Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά τον Μάρτιο