Νέα γενική διευθύντρια του TechIsland η Tanya Romanyukha-Παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τον Μάριο Γιωργούδη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του TechIsland, του μεγαλύτερου επιχειρηματικού συνδέσμου τεχνολογίας στην Κύπρο, ανακοινώνει τον διορισμό της Tanya Romanyukha ως Γενική Διευθύντρια, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον Μάριο Γιωργούδη, ο οποίος κατείχε τη θέση μέχρι πρότινος.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του TechIsland, ο πρόεδρος Βαλεντίνος Πολυκάρπου εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Μάριο Γιωργούδη για τη σημαντική συνεισφορά του στον οργανισμό και τις καλύτερες ευχές για το επόμενο επαγγελματικό του βήμα.

Επιπρόσθετα, σχολιάζοντας τον διορισμό της Tanya Romanyukha, ο πρόεδρος Πολυκάρπου ανέφερε: "Από την ίδρυση του TechIsland, η Tanya αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του οργανισμού. Είμαστε βέβαιοι ότι υπό την ηγεσία της, ο TechIsland θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην καθιέρωση της Κύπρου ως ένα δυναμικός κόμβος τεχνολογίας.”

Από το 2021, η Tanya κατέχει τη θέση της Head of Operations στον TechIsland, επιβλέποντας όλες τις λειτουργικές δραστηριότητες του συνδέσμου.

Με πολύχρονη εμπειρία στο operations management, business development, και venture capital investments στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, έχει συνεισφέρει σημαντικά σε διάφορους τομείς της επιχειρηματικής καινοτομίας, όπως επιταχυντές startup, VC και επενδυτικούς ομίλους, και ΜΚΟ.

Ασχολείται ενεργά με την στήριξη της Ουκρανικής κοινότητας στην Κύπρο, μέσω της πρωτοβουλίας Cy4Ua, ενώ ηγείται της τοπικής κοινότητας Women In Tech Cyprus, με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας. Το 2023, τιμήθηκε με τα Forbes Women in Tech Cyprus Award και το 2024, με το CYDIA Award στην κατηγορία Startups & Innovation, για την συνεισφορά της στο οικοσύστημα της καινοτομίας.

Δειτε Επισης

Το MAD TV αξιοποιεί τις δυνατότητες του Amazon Bedrock
Τι κρύβει η αλματώδης ανάπτυξη των data centers
Σκιαγραφώντας το οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων στην Κύπρο-Στο τοπ 50 παγκοσμίως
Υποψήφια για τα Βραβεία Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Ε.Ε. η European Leadership Academy της HUAWEI
AWS και SAP δημιουργούν το Cloud ERP της επόμενης γενιάς με τη χρήση Generative AI
Apple: Σημαντική συνεργασία με την OpenAI-Το ChatGPT ενσωματώνεται σε συσκευές και εφαρμογές της
Η αμοιβαία σχέση ψηφιακού μετασχηματισμού και βιωσιμότητας-Οι λύσεις που προσφέρει η SoftOne
Νικόδημος Δαμιανού: Κάνει πρωταθλητισμό στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας η Κύπρος
ΙδΕΚ: Chatbot για ενίσχυση της εμπειρίας εξυπηρέτησης συνεργατών
Η Plum επεκτείνει τις επενδυτικές επιλογές στην Κύπρο προσφέροντας ETFs