Powered by

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης παρουσιάζει την Κύπρο ως πόλο σταθερότητας

Mε στόχο να αναλύσει την τρέχουσα κατάσταση της κυπριακής οικονομίας πραγματοποιείται για 14η συνεχή χρονιά, το Nicosia Economic Congress.

Ο θεσμός επιστρέφει σε λίγες ημέρες για να προβάλει τόσο τις κυβερνητικές πολιτικές που θα διαμορφώσουν το οικονομικό πλαίσιο στο επόμενο διάστημα όσο και τις ευκαιρίες για τις κυπριακές επιχειρήσεις και τους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεών τους.

Καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει η σταθερότητα της οικονομίας και η περαιτέρω ανάπτυξή της καθώς και η ισχύς της χώρας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου για διατήρηση της ασφάλειας.

Η Κύπρος αποτελεί έναν πόλο πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι το οποίο θα τονίσει μέσα από την ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος θα βρεθεί ενώπιον του κοινού παραθέτοντας ομιλία με τίτλο «Η Κύπρος ως πόλος πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο» μέσω της οποίας θα παρουσιαστούν εκείνες οι διεθνείς πρωτοβουλίες που ενισχύουν την χώρα και που την κάνουν έναν ισχυρό πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή.

Στα σημεία που θα εμβαθύνει κατά τον χαιρετισμό του, αποτελούν και οι υφιστάμενες και μελλοντικές περιφερειακές συνεργασίες.

Έμπρακτη απόδειξη της περαιτέρω ενεργοποίησης διπλωματικών διεργασιών ώστε η χώρα να καταστεί πυλώνας σταθερότητας είναι και η «Αμάλθια».

Η πρωτοβουλία, ένας θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος από το λιμάνι της Λάρνακας προς τη Λωρίδα της Γάζας αποτελεί ένα στοίχημα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέσα στο ζοφερό τοπίο που χαρακτηρίζει την περιοχή μας.

Για τον Πρόεδρο είναι σημαντικό να παραμείνει ζωντανή η πρωτοβουλία «Αμάλθεια» και για ανθρωπιστικούς αλλά και για διπλωματικούς λόγους.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις στις οποίες ο ίδιος προέβη πριν από μερικές ημέρες σύμφωνα με τις οποίες, η Κύπρος, ως το κράτος μέλος της ΕΕ που γειτνιάζει περισσότερο με την περιοχή της Μέσης Ανατολής και έχει εξαίρετες σχέσεις με όλους τους γείτονες, παρά τις δυσκολίες «στοχεύει να ανταποκριθεί στην ηθική της υποχρέωση για άμβλυνση των δεινών των αμάχων στη Γάζα και προς τον σκοπό αυτό εργάζεται μαζί με τους εταίρους τα ΗΕ, την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και άλλους».

To Συνέδριο

Το πολυαναμενόμενο γεγονός όπου θα φιλοξενηθεί η επικείμενη ομιλία του Προέδρου, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 9 Απριλίου 2024 08:30 στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia και θεωρείται αδιαμφησβήτητα ως μια από τις σημαντικότερες συνάξεις.

Περιλαμβάνει μια σειρά ομιλιών, τοποθετήσεων και αναλύσεων από υπουργούς και υφυπουργούς οι οποίοι θα εξετάσουν την πορεία της κυπριακής οικονομίας και θα προβούν σε προβλέψεις για το επόμενο διάστημα.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας και ακούστε τον Υπουργό Οικονομικών, Μάκη Κεραυνό να κάνει λίγο αργότερα τις προβλέψεις του για την κυπριακή οικονομία. Ο επικεφαλής του Υπουργείου θα μιλήσει για τις πολιτικές εκείνες, που θα θωρακίσουν την οικονομία μας εν μέσω ενός αβέβαιου διεθνούς περιβάλλοντος.

Από πλευράς του, ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, θα παρουσιάσει τα μέτρα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού: Aπό τους στόχους μέχρι τις δράσεις και τον αντίκτυπο που έχουν.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της κρατικής μηχανής είναι το κεντρικό ζήτημα που θα απασχολήσει ακολούθως τον Δρ. Νικόδημο Δαμιανού, Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής. Ο Δρ. Δαμιανού παρουσιάσει το όραμα αλλά και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει, στον δρόμο προς μια ψηφιακή Κύπρο.

Θα ακολουθήσει η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου που καλείται να διαχειριστεί ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα των ημερών, αυτό της έλλειψης δυναμικού με κατάλληλες δεξιότητες και που ταλανίζει την αγορά εργασίας. Η Υπουργός θα συζητήσει τις πολιτικές για την ανάπτυξη κατάλληλων δεξιοτήτων για τις ανάγκες της κυπριακής αγοράς εργασίας και την μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος που είναι σε εξέλιξη.

Παράλληλα, οι ομιλίες από διακεκριμένες προσωπικότητες του εξωτερικού περιλαμβάνουν θέματα όπως οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα σχέδια για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, το τραπεζικό σύστημα και εξελίξεις και προβλέψεις σε Κύπρο και Ευρώπη ευρύτερα.

Επίσης, θα διεξαχθούν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης από CEO's μεγάλων κυπριακών επιχειρήσεων, οι οποίοι θα αναλύσουν τη δική τους άποψη για την πορεία της οικονομίας, τη στήριξη του κράτους και τις μεγάλες προκλήσεις του 2024.

Ποιους αφορά

Το Συνέδριο απευθύνεται αποκλειστικά στους ηγέτες των μεγαλύτερων κυπριακών εταιρειών από όλους τους κλάδους και ξένων επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Κύπρο, καθώς και σε πολιτικά στελέχη και διευθυντές κρατικών και ημικρατικών οργανισμών, οι οποίοι διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων:

  • Επιχειρηματικούς Ηγέτες, Διευθύνοντες Συμβούλους, Πρόεδρους, Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και άλλα Ανώτατα Στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.
  • Οικονομολόγους, αναλυτές, ακαδημαϊκούς.
  • Κυβερνητικά στελέχη, διπλωμάτες, πολιτικούς και άλλους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.\

Πληροφορίες

  • Παρουσιάζουν: ECOMMBX, Hellenic Life, Παγκυπριακή Ασφαλιστική
  • Χορηγοί: Cyfield, Harris Kyriakides, KPMG, Philip Morris Cyprus, UW Group
  • Οργανωτές: Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, περιοδικό GOLD
  • Συντονιστής: IMH
  • Υποστηρικτής: Invest Cyprus
  • Χορηγοί Επικοινωνίας: ALPHA Κύπρου, CBN, περιοδικό IN Business, Reporter, Super FM

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505543 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Η παγκόσμια οικονομία το 2024 και οι προοπτικές για το 2025-Η μάχη με τον πληθωρισμό και οι πιθανοί κίνδυνοι
Συνεχίζει σε αυξητικό μοτίβο ο ΣΠΟΔ... Τι αντικατοπτρίζει η θετική του πορεία
Πιο αισιόδοξες από πέρσι οι επιχειρήσεις της Λεμεσού-Αγκάθι η έλλειψη προσωπικού, κύρια ανησυχία η αύξηση κόστους
Απώλειες κατέγραψε τη Δευτέρα το ΧΑΚ
Συνεισφέρει κατόπιν πρότασης Μάκη Κεραυνού 7,16 εκατ. ευρώ ως δωρήτρια χώρα στο IDA η Κύπρος
Δεκτή από την Ολομέλεια η αναπομπή του νόμου για περιορισμό συναλλαγών σε μετρητά-«Σωστά αναπέμφθηκε»
Θετική εικόνα, αλλά διαρθρωτικές αδυναμίες...Η ανάγνωση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου για την οικονομία το 2024
Α. Αντωνίου: Οι οδυνηρές αστοχίες του 2024 και οι προκλήσεις του 2025-«Να μην σκοτώσουμε την επιχειρηματικότητα»
Χαιρετίζει τα νέα μέτρα των τραπεζών για στήριξη της κοινωνίας το ΚΕΒΕ-Θα ενισχυθεί η ανάπτυξη και η οικονομία
Ομόφωνα αποδεκτή από την Επιτροπή Θεσμών η αναπομπή του νόμου για περιορισμό συναλλαγών σε μετρητά