Powered by

Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία

Ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέπτονται την Πορτογαλία ξεπέρασε τα τρία εκατομμύρια την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, γεγονός που καθιστά το διάστημα αυτό το καλύτερο πρώτο τρίμηνο που έχει καταγραφεί στη χώρα, χάρη στις διακοπές του Πάσχα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία (INE).

Υπολογίζοντας μόνο τους ξένους που διαμένουν σε πορτογαλικά ξενοδοχεία, ο αριθμός των επισκεπτών κατέγραψε άλμα 10,6% το πρώτο τρίμηνο συγκριτικά με την περυσινή περίοδο του 2023, που ήταν χρονιά-ρεκόρ για τον τουρισμό στην Πορτογαλία.

Ο τουρισμός είναι κινητήριος παράγοντας για την οικονομία της Πορτογαλίας, με όλα τα έσοδα που συνδέονται με τον τουρισμό να αντιστοιχούν σε πάνω από το 15% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος στη χώρα. Ο τουριστικός τομέας ανέκαμψε από την πανδημία της Covid-19 πολύ ταχύτερα σε σχέση με τις περισσότερες άλλες χώρες.

Ο παγκόσμιος τουρισμός αναμένεται να ανακάμψει πλήρως από την πανδημία μόλις φέτος καθώς οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις πιθανόν να είναι κατά 2% αυξημένες σε σχέση με το 2019, όπως είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού.

Η INE ανέφερε ότι αυτά τα αποτελέσματα έχουν επηρεαστεί από την περίοδο των διακοπών του καθολικού Πάσχα, που φέτος αφορούσε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ενώ πέρυσι μόνο τον Απρίλιο.

Μόνο τον Μάρτιο, πάνω από 1,4 εκατ. επισκέπτες εισήλθαν στην Πορτογαλία, ένας ακόμα αριθμός-ρεκόρ, με τους γείτονες Ισπανούς να αντιστοιχούν στο μεγαλύτερο μέρος των αφίξεων, ενώ ακολούθησαν οι επισκέπτες από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Δειτε Επισης

Χαιρετίζει την επανέναρξη πτήσεων ισραηλινών εταιρειών η ΕΤΑΠ Πάφου-Προϋποθέσεις για νέο ρεκόρ αφίξεων
Aegean: Μετέφερε 1,9 εκατ. επιβάτες το πρώτο δίμηνο-Αυξημένη κατά 9% η επιβατική κίνηση
Parklane Resort: Επιστρέφει για τέταρτη χρονιά το Nammos Limassol, ανοίγει ξανά με νέες αφίξεις το The Retail Village
Το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ξενοδοχεία των ορεινών και τα πλάνα του Balram Chainrai για το «Ρόδον»
Στα χέρια του Balram Chainrai τα κλειδιά του «Ρόδον» στον Αγρό-Ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου με 87,85% ο επενδυτής
Το νέο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση ξενοδοχείων/τουριστικών καταλυμάτων και το πρόβλημα που θέλει να λύσει
Wizz Air: Αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της μεταβαίνοντας σε ανέπαφες πληρωμές εν πτήσει
Αλλάζει ο χάρτης των αεροπορικών εταιρειών στην Ευρώπη
Ψάχνουν επενδυτή για τον κατασκηνωτικό χώρο Πόλης Χρυσοχούς-Το ύψος του ποσού για ανάπλαση και επαναλειτουργία
Ο CEO της SkyUp Airlines στο InBusinessNews:«Σημαντική και υποσχόμενη αγορά...Τα σχέδια μας για την Κύπρο»