Μέχρι τις 28 Ιουνίου οι αιτήσεις για το σχέδιο αναζωογόνησης της υπαίθρου

Για τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οικονομική ενίσχυση στο πλαίσιο του σχεδίου αναζωογόνησης της υπαίθρου, που την Τετάρτη εξήγγειλε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής, ανέρχεται στο 100% της συνολικής δαπάνης των επιλέξιμων παρεμβάσεων, με μέγιστο ποσό χρηματοδότησης τις €65.000.

Όπως δήλωσε μετά από συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ο κ. Κουμής, «το σχέδιο περιοχής έχει μέγιστο ποσό χρηματοδότησης τις €300.000, βάσει του Κανονισμού De Minimis».

Aιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και την 28η Ιουνίου 2024 και ώρα 12.00 μ.μ. ή μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού. Η σειρά προτεραιότητας θα καθορίζεται με βάση τη σειρά υποβολής των προτάσεων.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού είπε ότι «η στήριξη των ορεινών περιοχών και των περιοχών της υπαίθρου, αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, Νίκου Χριστοδουλίδη και με τη σημερινή εξαγγελία επιβεβαιώνεται ξανά».

Πρόσθεσε ότι «το σχέδιο χορηγιών, που μόλις εξαγγείλαμε, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία τόσο για τις τοπικές αυτοδιοικήσεις, όσο και για τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών να υλοποιήσουν έργα που ίσως να οραματίζονταν για χρόνια».

Την ίδια στιγμή αυτά τα έργα, ανέφερε ο Υφυπουργός, «θεωρούμε δεδομένο ότι θα αποδειχθούν πολύ σημαντικά για την ανάπτυξη του τουρισμού στην ενδοχώρα και στις άλλες περιοχές που καλύπτονται από το σχέδιο».

Κλείνοντας, ο κ. Κουμής, είπε ότι «στην πραγματικότητα, το σχέδιο χορηγιών που μόλις εξαγγείλαμε ή αυτού του τύπου τα σχέδια κινήτρων, δύναται να οδηγήσουν στοχευμένα στη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας και ασφαλώς στην άνοδο της ανταγωνιστικότητας του κυπριακού τουρισμού».

Δειτε Επισης

Kawacom's: Γιορτάζει 10 χρόνια επιτυχίας με 22 καταστήματα παγκύπρια και επανασυστήνεται με νέα εικόνα
#LikeALocalCy: Η νέα καμπάνια του Υφυπουργείου Τουρισμού
Η Wizz Air στοχεύει να φτάσει σε 10% πράσινες πτήσεις έως το 2030
Κώστας Κουμής: Ο βασικός στόχος της κυβέρνησης για τον τουρισμό-Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας
I-STARS: Επιχορηγήσεις μέχρι €5.600 για βιώσιμες πρακτικές σε 125 τουριστικές επιχειρήσεις
Δώρος Τάκκας: Ο μεγάλος πονοκέφαλος των ξενοδόχων-Χειρότερα τα πράγματα στην ελεύθερη Αμμόχωστο
Ο καταξιωμένος Ιταλός pastry chef Nicola Olivieri φέρνει τη δεξιοτεχνία του στο νέο project του Kantina Quality Food & Wine
Στην Πολωνία για προβολή του τουριστικού της προϊόντος η ΕΤΑΠ Αμμοχώστου
Κ. Κουμής: Η καινούργια πρόκληση για τον τουρισμό της Κύπρου-Σχέσεις συνεργασίας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες
Wizz Air: Αναζητά υποψηφίους για να ενταχθούν στην ομάδα του πληρώματος καμπίνας