Powered by

Μέχρι τις 28 Ιουνίου οι αιτήσεις για το σχέδιο αναζωογόνησης της υπαίθρου

Για τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οικονομική ενίσχυση στο πλαίσιο του σχεδίου αναζωογόνησης της υπαίθρου, που την Τετάρτη εξήγγειλε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής, ανέρχεται στο 100% της συνολικής δαπάνης των επιλέξιμων παρεμβάσεων, με μέγιστο ποσό χρηματοδότησης τις €65.000.

Όπως δήλωσε μετά από συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ο κ. Κουμής, «το σχέδιο περιοχής έχει μέγιστο ποσό χρηματοδότησης τις €300.000, βάσει του Κανονισμού De Minimis».

Aιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και την 28η Ιουνίου 2024 και ώρα 12.00 μ.μ. ή μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού. Η σειρά προτεραιότητας θα καθορίζεται με βάση τη σειρά υποβολής των προτάσεων.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού είπε ότι «η στήριξη των ορεινών περιοχών και των περιοχών της υπαίθρου, αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, Νίκου Χριστοδουλίδη και με τη σημερινή εξαγγελία επιβεβαιώνεται ξανά».

Πρόσθεσε ότι «το σχέδιο χορηγιών, που μόλις εξαγγείλαμε, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία τόσο για τις τοπικές αυτοδιοικήσεις, όσο και για τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών να υλοποιήσουν έργα που ίσως να οραματίζονταν για χρόνια».

Την ίδια στιγμή αυτά τα έργα, ανέφερε ο Υφυπουργός, «θεωρούμε δεδομένο ότι θα αποδειχθούν πολύ σημαντικά για την ανάπτυξη του τουρισμού στην ενδοχώρα και στις άλλες περιοχές που καλύπτονται από το σχέδιο».

Κλείνοντας, ο κ. Κουμής, είπε ότι «στην πραγματικότητα, το σχέδιο χορηγιών που μόλις εξαγγείλαμε ή αυτού του τύπου τα σχέδια κινήτρων, δύναται να οδηγήσουν στοχευμένα στη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας και ασφαλώς στην άνοδο της ανταγωνιστικότητας του κυπριακού τουρισμού».

Δειτε Επισης

Ευκαιρίες καλοκαιρινής πρακτικής άσκησης για φοιτητές/τριες προσφέρει το ΙδΕΚ
Θετικά σήματα από Ευρώπη για ανάπτυξη και πληθωρισμό-Πιο κοντά η μείωση επιτοκίων
Πετρέλαιο: Ανοδικές κινήσεις με φόντο τις εξελίξεις στη Γάζα
Σε υψηλά επίπεδα οι μετοχές στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω τραπεζικών κερδών
Nomads: Ένας cosy, coworking χώρος που άνοιξε στο Mall of Engomi
Τα 10+1 σχέδια χορηγιών €148 εκατ. για κατοικίες και επιχειρήσεις-Ενεργειακή και ψηφιακή αναβάθμιση
Μέχρι τις 27 Μαΐου οι πρώτοι προϋπολογισμοί των Επ. Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
Goody’s Burger House: Έρχονται στη Λευκωσία-Ετοιμάζουν άνοιγμα στο Mall of Cyprus
Θ. Μιχαηλίδης: Χαμηλότερες του περσινού καλοκαιριού οι πληρότητες, αλλά αυτό μπορεί να ανατραπεί
Επαφές Κώστα Κουμή με αεροπορικές και τουριστικούς φορείς στο Ντουμπάι