Συνεχίζει με απώλειες η Wall Street

Μικρές απώλειες καταγράφουν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, με το δεύτερο τρίμηνο να έχει αρχίσει με το... αριστερό και να μην έχουν καταγράψει ακόμη κέρδη. 

Επενδυτές και αναλυτές αξιολογούν μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου που δημοσιεύονται αυτή την περίοδο και όπως λένε οι αναλυτές είναι ικανά να επηρεάσουν την πορεία των δεικτών στα ταμπλό. 

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,09% στις 39.133 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq χάνει 0,3% στις 16.190 μονάδες. O S&P 500 χάνει 0,05% στις 5.203 μονάδες. 

Remaining Time-0:00FullscreenMute

Παρά το αρνητικό ξεκίνημα του τριμήνου ορισμένοι παρατηρητές της αγοράς παραμένουν αισιόδοξοι συνολικά λέγοντας ότι οι μετοχές θα ανακάμψουν μετά από ένα δυνατό ξεκίνημα του έτους. Το πρώτο τρίμηνο, το οποίο ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, ήταν το καλύτερο για τον S&P 500 από το 2019.

Στα μάκρο της ημέρας, ισχυρούς ρυθμούς προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ έδειξε η έκθεση της ADP για τον Μάρτιο, σε επίπεδα που ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ADP οι αμερικανικές επιχειρήσεις προσέλαβαν 184.000 εργαζόμενους τον περασμένο μήνα, επιταχύνοντας σημαντικά από τον ανοδικά αναθεωρημένο αριθμό των 155.000 νέων μισθολογίων του Φεβρουαρίου.

Στο μεταξύ στα ραντάρ των επενδυτών βρίσκονται οι δηλώσεις των αξιωματούχων της Fed σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας σχετικά με τα επιτόκια. 

Ο διοικητής της Fed της Ατλάντα Ραφαέλ Μπόστιτς δήλωσε ότι βλέπει μια μείωση επιτοκίων φέτος. 

Δειτε Επισης

Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι
Πάουελ: «Ο πληθωρισμός παραμένει ψηλά – Δεν βλέπω, ωστόσο, νέα αύξηση»
Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά για τρίτο μήνα ενόψει Fed
Δαπάνες νοικοκυριών και επενδύσεις οδηγούν σε ανάπτυξη 0,2% τη γαλλική οικονομία
Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός της ευρωζώνης, την ώρα που το γεν ταλαντεύεται
Καφές: Πιο «πικρός» από τη νέα καλλιεργητική περίοδο με ράλι στις τιμές
Σημαντική η παρέμβαση ΔΝΤ για διάσωση Πακιστάν από χρεοκοπία
Υποχωρεί το Bitcoin με το βλέμμα στη συνεδρίαση της Fed
Νέα αύξηση για τον πληθωρισμό στη Γερμανία-Ένα ακόμη «αγκάθι» για την ΕΚΤ