Powered by

Ανοίγει ο δρόμος για έργα μεγάλης αξίας άνω των 25 εκ. που θα δημιουργούν πάνω από 80 θέσεις εργασίας

Προτεραιότητα για την Κυβέρνηση αποτελεί το μνημόνιο συνεργασίας της Αστυνομίας με το FBI, διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας πως ξεκινά η προεργασία για τη σύναψή του.

«Είναι ένα θέμα που είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση γιατί κανένας δεν είναι υπεράνω της φήμης και της αξιοπιστίας της χώρας μας», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, κάνοντας ταυτόχρονα αναφορά στα θέματα που βρέθηκαν στην ατζέντα της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου και για τα οποία λήφθηκαν αποφάσεις και ανακοινώθηκαν ακολούθως από Υπουργούς και Υφυπουργό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στον διορισμό του χρηματοοικονομικού επιτρόπου που ανακοινώθηκε ήδη ότι είναι η Βαλεντίνα Γεωργιάδου, με διευρυμένες αρμοδιότητες και καθήκοντα, για το σχέδιο «Ενοίκιο έναντι δόσης» όπου υπάρχει διεύρυνση για να καλύπτει περισσότερους δανειολήπτες και για το μνημόνιο συνεργασίας της Αστυνομίας με FBI για το οποίο ξεκινά η προεργασία.

«Είναι ένα θέμα που είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση γιατί κανένας δεν είναι υπεράνω της φήμης και της αξιοπιστίας της χώρας μας», είπε.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε επίσης στο σχέδιο για αναβίωση της υπαίθρου και ορεινών περιοχών «κάτι που δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση» και στο οποίο εμπλέκονται και το ΥΠΕΣ και το Υπουργείο Γεωργίας και το Υφυπουργείο τουρισμού.

Αναφέρθηκε περαιτέρω στο σχέδιο χορηγιών για την κυκλική οικονομία για τις ΜμΕ που εντάσσεται στο σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας και επιχορηγούνται ΜμΕ για να πετύχουν τους στόχους τους για την κυκλική οικονομία, καθώς και στους Κανονισμούς για εφαρμογή της νομοθεσίας για διευκόλυνση έργων στρατηγικής ανάπτυξης, που προετοιμάστηκε από προηγούμενη Κυβέρνηση, αλλά σήμερα οι εγκρίθηκαν κανονισμοί για έργα μεγάλης αξίας άνω των 25 εκ. που να δημιουργούν πάνω από 80 θέσεις εργασίας.

«Με τους κανονισμούς να τρέξουμε να προσελκύσουμε ποιοτικές επενδύσεις», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δειτε Επισης

Μ. Κεραυνός: Ευνοϊκή δημοσιονομική προοπτική, μειούμενο δημόσιο χρέος και ισχυρές οικονομικές προοπτικές
Ν. Χριστοδουλίδης: Επιβεβαιώνει την ορθότητα της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης η αναβάθμιση από Scope
Για πρώτη φορά σε επίπεδο Α η κυπριακή οικονομία-Πού στηρίζει την αναβάθμιση σε Α- ο οίκος Scope Ratings
Δεκαπέντε πολιτογραφήσεις για απασχολούμενους σε εταιρείες υψηλής ειδίκευσης την τελευταία τριετία
Γενικό Λογιστήριο: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονα εργαλεία για ενίσχυση διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις
Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%