Ανοίγει ο δρόμος για έργα μεγάλης αξίας άνω των 25 εκ. που θα δημιουργούν πάνω από 80 θέσεις εργασίας

Προτεραιότητα για την Κυβέρνηση αποτελεί το μνημόνιο συνεργασίας της Αστυνομίας με το FBI, διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας πως ξεκινά η προεργασία για τη σύναψή του.

«Είναι ένα θέμα που είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση γιατί κανένας δεν είναι υπεράνω της φήμης και της αξιοπιστίας της χώρας μας», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, κάνοντας ταυτόχρονα αναφορά στα θέματα που βρέθηκαν στην ατζέντα της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου και για τα οποία λήφθηκαν αποφάσεις και ανακοινώθηκαν ακολούθως από Υπουργούς και Υφυπουργό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στον διορισμό του χρηματοοικονομικού επιτρόπου που ανακοινώθηκε ήδη ότι είναι η Βαλεντίνα Γεωργιάδου, με διευρυμένες αρμοδιότητες και καθήκοντα, για το σχέδιο «Ενοίκιο έναντι δόσης» όπου υπάρχει διεύρυνση για να καλύπτει περισσότερους δανειολήπτες και για το μνημόνιο συνεργασίας της Αστυνομίας με FBI για το οποίο ξεκινά η προεργασία.

«Είναι ένα θέμα που είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση γιατί κανένας δεν είναι υπεράνω της φήμης και της αξιοπιστίας της χώρας μας», είπε.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε επίσης στο σχέδιο για αναβίωση της υπαίθρου και ορεινών περιοχών «κάτι που δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση» και στο οποίο εμπλέκονται και το ΥΠΕΣ και το Υπουργείο Γεωργίας και το Υφυπουργείο τουρισμού.

Αναφέρθηκε περαιτέρω στο σχέδιο χορηγιών για την κυκλική οικονομία για τις ΜμΕ που εντάσσεται στο σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας και επιχορηγούνται ΜμΕ για να πετύχουν τους στόχους τους για την κυκλική οικονομία, καθώς και στους Κανονισμούς για εφαρμογή της νομοθεσίας για διευκόλυνση έργων στρατηγικής ανάπτυξης, που προετοιμάστηκε από προηγούμενη Κυβέρνηση, αλλά σήμερα οι εγκρίθηκαν κανονισμοί για έργα μεγάλης αξίας άνω των 25 εκ. που να δημιουργούν πάνω από 80 θέσεις εργασίας.

«Με τους κανονισμούς να τρέξουμε να προσελκύσουμε ποιοτικές επενδύσεις», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δειτε Επισης

Παρουσίασαν τις εμβληματικές δράσεις που θα εντάξουν στον κρατικό προϋπολογισμό 2025 τα Υπουργεία
Εβδομαδιαία άνοδο 1,07% κατέγραψε το ΧΑΚ
Στις Βρυξέλλες ο Μάκης Κεραυνός για τις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin
Αυτή είναι η αναθεωρημένη πρόταση για το πέναλτι 12% στις συντάξεις-Επωφελούνται 11.000 συνταξιούχοι
Μειώθηκε στα €6,46 δις η αξία των κυπριακών ομολόγων που διακρατεί το Ευρωσύστημα
Ικανοποίηση ΕΤΥΚ για ψήφιση πρότασης Αβέρωφ για αποκατάσταση κουρεμένων Ταμείων Προνοίας στο 75%
Φιλί ζωής στους κουρεμένους καταθέτες από Αβέρωφ... Εγκρίθηκαν οι προτάσεις νόμου για το Ταμείο Αλλλεγγύης
Πράσινο Κοινοβουλίου για τα έξτρα €8.420.000 στην Αρχή Λιμένων-Ανταλλαγή πυρών με φόντο την Kition
Πέρασε από την Ολομέλεια ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός-Πώς τοποθετήθηκαν τα κόμματα
Ναι από Βουλή στη συμφωνία-προϋπόθεση για ένταξη στο Visa Waiver Programme των ΗΠΑ-Απείχε το ΑΚΕΛ