Ανοίγει ο δρόμος για έργα μεγάλης αξίας άνω των 25 εκ. που θα δημιουργούν πάνω από 80 θέσεις εργασίας

Προτεραιότητα για την Κυβέρνηση αποτελεί το μνημόνιο συνεργασίας της Αστυνομίας με το FBI, διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας πως ξεκινά η προεργασία για τη σύναψή του.

«Είναι ένα θέμα που είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση γιατί κανένας δεν είναι υπεράνω της φήμης και της αξιοπιστίας της χώρας μας», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, κάνοντας ταυτόχρονα αναφορά στα θέματα που βρέθηκαν στην ατζέντα της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου και για τα οποία λήφθηκαν αποφάσεις και ανακοινώθηκαν ακολούθως από Υπουργούς και Υφυπουργό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στον διορισμό του χρηματοοικονομικού επιτρόπου που ανακοινώθηκε ήδη ότι είναι η Βαλεντίνα Γεωργιάδου, με διευρυμένες αρμοδιότητες και καθήκοντα, για το σχέδιο «Ενοίκιο έναντι δόσης» όπου υπάρχει διεύρυνση για να καλύπτει περισσότερους δανειολήπτες και για το μνημόνιο συνεργασίας της Αστυνομίας με FBI για το οποίο ξεκινά η προεργασία.

«Είναι ένα θέμα που είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση γιατί κανένας δεν είναι υπεράνω της φήμης και της αξιοπιστίας της χώρας μας», είπε.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε επίσης στο σχέδιο για αναβίωση της υπαίθρου και ορεινών περιοχών «κάτι που δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση» και στο οποίο εμπλέκονται και το ΥΠΕΣ και το Υπουργείο Γεωργίας και το Υφυπουργείο τουρισμού.

Αναφέρθηκε περαιτέρω στο σχέδιο χορηγιών για την κυκλική οικονομία για τις ΜμΕ που εντάσσεται στο σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας και επιχορηγούνται ΜμΕ για να πετύχουν τους στόχους τους για την κυκλική οικονομία, καθώς και στους Κανονισμούς για εφαρμογή της νομοθεσίας για διευκόλυνση έργων στρατηγικής ανάπτυξης, που προετοιμάστηκε από προηγούμενη Κυβέρνηση, αλλά σήμερα οι εγκρίθηκαν κανονισμοί για έργα μεγάλης αξίας άνω των 25 εκ. που να δημιουργούν πάνω από 80 θέσεις εργασίας.

«Με τους κανονισμούς να τρέξουμε να προσελκύσουμε ποιοτικές επενδύσεις», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δειτε Επισης

«Απαραίτητη η ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας»
Μαρία Παναγιώτου: Η Κύπρος υλοποίησε πολιτικές για πιο βιώσιμη αγροτική οικονομία
Γιάννης Παναγιώτου: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων
Νίκος Χριστοδουλίδης: Διαχρονικά υψηλό το αίσθημα ευθύνης των κοινωνικών εταίρων
Ο ΚΟΑΠ στηρίζει την εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα»
Στο 7% μέχρι Μάρτιο η υλοποίηση των αναπτυξιακών δαπανών
Νέα μείωση τιμών στη βιομηχανία τον Μάρτιο
Στο 66% του ΑΕΠ το χρέος των νοικοκυριών, στο 133% των εταιρειών
Εκτός ύφεσης η Ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο, σταθερός στο 2,4% ο πληθωρισμός
Νέο αίμα στην αγορά εργασίας με διεύρυνση της πρόσβασης φοιτητών από τρίτες χώρες