Επιτεύγματα που οδηγούνται από γυναίκες: Στιγμές μετά το πρώτο Φόρουμ Γυναικών Ηγετών

Την Τρίτη 26/03/24 πραγματοποιήθηκε το Women Leaders’ Forum 2024-IMH στο Hilton στη Λευκωσία. Κατά τη διάρκεια του φόρουμ, ηγέτες επιχειρήσεων και επαγγελματίες μοιράστηκαν τις γνώσεις τους σχετικά με την οικοδόμηση, τη διατήρηση και την προώθηση της καινοτομίας και της ένταξης στις επιχειρήσεις. Η Energame ήταν μεταξύ των χορηγών της εκδήλωσης.

Μια εμπνευσμένη ομιλία με τίτλο «Ενδυνάμωση της Ισότητας: Όραμα για Συμμετοχική Συμμετοχή και Κοινωνικό Μετασχηματισμό» εκφώνησε η Πρώτη Κυρία της Κύπρου, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, με πολλά μηνύματα στήριξης και ενδυνάμωσης. Μας υπενθύμισε σε όλους τη δύναμη του οράματος που οδηγεί στην αλλαγή, δίνοντας έμφαση στην προσωπική ευθύνη απέναντι στην κοινωνία. Καθώς μίλησε μέσα από την καρδιά της, μητέρα τεσσάρων κοριτσιών, σύζυγος του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη, κόρη, αδερφή και διπλωμάτης, μοιράστηκε το δικό της ταξίδι, τονίζοντας τη σημασία της προσαρμοστικότητας απέναντι στις προκλήσεις. «Οι γυναίκες είναι προσαρμοστικές, άρα έχουμε σημαντικό ρόλο να παίξουμε», δήλωσε. Αναλογιζόμενη την εμπειρία της, ειδικά σχετικά με την απροσδόκητη πορεία προς την προεδρία του συζύγου της και τις προσαρμογές που απαιτούσε, υπογράμμισε τη σημασία της ισορροπίας και της αρμονίας στα σπίτια και τους χώρους εργασίας μας.

Μετά την ομιλία της Πρώτης Κυρίας, η Μαριάννα Χατζηαντωνίου, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Energame, συμμετείχε σε πάνελ συζήτησης και συζήτησε τις πολιτικές απόκτησης ταλέντων, τους τρόπους διατήρησης των ταλέντων και την ανάγκη για ευημερία των εργαζομένων και ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής μέσω της αλλαγής κουλτούρας. Τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης συντόνισε η Νατάσα Πηλείδου, πρώην Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Μαριάννα τόνισε τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της γενιάς Ζ, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διατήρησης μιας υγιούς ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής για τη διατήρηση των εργαζομένων και την απήχηση στους νέους επαγγελματίες. Απευθυνόμενη συγκεκριμένα στις γυναίκες, τις συμβούλεψε να είναι ασταμάτητες, να εργάζονται επιμελώς και άφοβα αντιμετωπίζοντας όποιες προκλήσεις συναντούν. Μιλώντας για τη σημασία της αλλαγής κουλτούρας σε μια εταιρεία είπε: "Στην Energame, η ζωντανή κουλτούρα μας ευδοκιμεί με ισχυρούς δεσμούς και προσαρμοστικότητα. Μέσα από κρίσεις, η ακλόνητη δέσμευσή μας στις βασικές αξίες, όπως η προσαρμοστικότητα, μας καθοδηγεί. Ας συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον, θέτοντας υψηλούς στόχους επιδιωκόντας τους ακατάπαυστα, ενωμένοι και ανθεκτικοί».

Η εκδήλωση είχε διάφορες εμπνευσμένες ομιλίες. Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με τίτλο «Ενδυνάμωση, Διαφορετικότητα και Ένταξη», η Στέλλα Καμμίτση, Αντιπρόεδρος της BPW Cyprus Federation of Business and Professional Women μοιράστηκε με το κοινό στατιστικά στοιχεία που δείχνουν το μεγάλο μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών, ακόμη και όταν εκτελούν τα ίδια καθήκοντα. Η ίδια μοιράστηκε ότι στόχος της BPW Κύπρου είναι, μεταξύ άλλων, να ρίξει φως στα παραπάνω.

Αφήστε τα λόγια της Πρώτης Κυρίας της Κύπρου να μας εμπνεύσουν για μια ισότιμη και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνία χωρίς όρια.

Δειτε Επισης

Τέλος στο σίριαλ γενικού διευθυντή στον ΟΑΥ-Διόρισε Ανδρέα Παπακωνσταντίνου το Δ.Σ. του οργανισμού
3η διάλεξη για την ασφάλεια και υγεία στην εργασία-«Αδειοδοτήσεις και βασικές απαιτήσεις για τη λειτουργία υποστατικών»
V. Aharonson: Οι μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των ασθενών μετασχηματίζουν την υγεία
Cyta και Super FM γιορτάζουν με ολοήμερο live link στην Αθηένου την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών
Έρευνα: Αυτές είναι οι αντιλήψεις των πολιτών για το ΓεΣΥ-Θετικό πρόσημο, βελτίωσε τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας
Στο μεγάλο δίκτυο του Propeller Club ΗΠΑ και επίσημα η Κύπρος-Στόχος η ενίσχυση της ναυτιλιακής συνεργασίας
Ιάκωβος Γαλανός: Αναγκαία τα ESG στη σύγχρονη υγειονομική περίθαλψη
Προκλήσεις της ναυτιλίας συζήτησαν Αννίτα Δημητρίου-Ένωση Πλοιοκτητών
Η αποτίμηση των πολιτών για το ΓεΣΥ πέντε χρόνια μετά την εφαρμογή του-Αποκαλυπτικά ευρήματα
Πώς θα επιτευχθεί η ποιοτική αναβάθμιση του ΓεΣΥ