Συμβαδίζουν οι πολιτικές του κράτους με τις θέσεις των επιχειρηματιών;

Στην εποχή της ταχείας τεχνολογικής προόδου και της ψηφιακής επανάστασης, οι πολιτικές που στοχεύουν στην ανάπτυξη κατάλληλων δεξιοτήτων για τις ανάγκες της αγοράς εργασίας είναι περισσότερο σημαντικές από ποτέ. Η αντιμετώπιση της ραγδαία μεταβαλλόμενης αγοράς εργασίας και η προετοιμασία των νέων για τις προκλήσεις του μέλλοντος απαιτούν ένα εκπαιδευτικό σύστημα που να είναι προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες.

Η ανησυχητική έλλειψη δυναμικού με κατάλληλες δεξιότητες που έχει αρχίσει να αναδεικνύεται εδώ και καιρό και που προβληματίζει ξένους επενδυτές και τοπικές επιχειρήσεις, ωθεί την κυβέρνηση στην ταχεία υλοποίηση μιας μεταρρύθμισης που θα παρέχει τεχνολογικές, ψηφιακές και επαγγελματικές δεξιότητες και που με την πάροδο του χρόνου θα οδηγήσουν σε οικονομική ανάπτυξη και καινοτομία, αμβλύνοντας έτσι τα μεγάλα προβλήματα.

H Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου σε επικείμενη ομιλία της θα παρουσιάσει, ακριβώς, τις πολιτικές της κυβέρνησης που στοχεύουν στην κάλυψη του σοβαρού κενού που καταγράφεται αυτή την περίοδο. Η Δρ. Μιχαηλίδου θα προβεί σε ομιλία με τίτλο «Οι πολιτικές για την ανάπτυξη κατάλληλων δεξιοτήτων για τις ανάγκες της κυπριακής αγοράς εργασίας και η μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος», στο πλαίσιο του Nicosia Economic Congress που πραγματοποιείται αυτόν τον μήνα.

Της ομιλίας της θα ακολουθήσει συζήτηση-πάνελ όπου πρόεδροι θεσμών από όλο το φάσμα της κυπριακής οικονομίας θα σχολιάσουν τις πολιτικές του κράτους και θα παραθέσουν τις δικές τους εισηγήσεις σε σχέση με τη μεσοπρόθεσμη στρατηγική για επίλυση των προβλημάτων στην αγορά εργασίας.

Οι συμμετέχοντες στο πάνελ είναι οι Αντώνιος Αντωνίου, Πρόεδρος της ΟΕΒ, Στέλιος Γαβριήλ, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου, Θάνος Μιχαηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Thanos Hotels and Resorts, Βαλεντίνος Πολυκάρπου, Γενικός Διευθυντής της Wargaming και Πρόεδρος της Techisland και Σταύρος Σταύρου, Πρόεδρος του ΚΕΒΕ.

Η σημερινή κατάσταση και οι προκλήσεις

Για 14η συνεχή χρονιά, το Nicosia Economic Congress διοργανώνεται με στόχο να αναδείξει την επικρατούσα κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, τις σημαντικές κυβερνητικές πολιτικές που θα διαμορφώσουν το οικονομικό πεδίο κατά τα επόμενα χρόνια, τις μεγαλύτερες ευκαιρίες ενώπιον των κυπριακών επιχειρήσεων.

Το πολυαναμενόμενο Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 9 Απριλίου 2024 08:30 στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες συνάξεις όπου επιχειρηματίες, CEO’s και υψηλόβαθμα στελέχη από όλες τις κυπριακές επιχειρήσεις, οικονομολόγοι και ακαδημαϊκοί, έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με υπουργούς, εκπρόσωπους ρυθμιστικών αρχών και άλλους διαμορφωτές πολιτικής για την πορεία της οικονομίας.

Δίνει επίσης τη δυνατότητα για συζήτηση με σκοπό την εξεύρεση πιθανών λύσεων στις προκλήσεις αλλά και τους τρόπων αξιοποίησης των ευκαιριών που παρουσιάζονται προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Η θεματολογία

Το συνέδριο περιλαμβάνει μια σειρά ομιλιών, τοποθετήσεων και αναλύσεων από υπουργούς και διαμορφωτές πολιτικής που θα εξετάσουν την πορεία της κυπριακής οικονομίας και προβλέψεις για το επόμενο διάστημα. Οι ομιλίες από διακεκριμένες προσωπικότητες του εξωτερικού περιλαμβάνουν θέματα όπως οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα σχέδια για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, το τραπεζικό σύστημα και οι εξελίξεις και προβλέψεις σε Κύπρο και Ευρώπη ευρύτερα.

Ομιλίες από πολιτικά πρόσωπα θα αναδείξουν, τέλος, τις εθνικές προσπάθειες για πράσινη ανάπτυξη και το ρόλο του φυσικού αερίου, τις προοπτικές μετά τις πρόσφατες ανακαλύψεις και την πολιτική του κράτους για μείωση του κόστους ηλεκτρισμού κ.α

Ποιους ενδιαφέρει

Το Συνέδριο απευθύνεται αποκλειστικά στους ηγέτες των μεγαλύτερων κυπριακών εταιρειών από όλους τους κλάδους και ξένων επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Κύπρο, καθώς και σε πολιτικά στελέχη και διευθυντές κρατικών και ημικρατικών οργανισμών, οι οποίοι διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων:

  • Επιχειρηματικούς Ηγέτες, Διευθύνοντες Συμβούλους, Πρόεδρους, Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και άλλα Ανώτατα Στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.
  • Οικονομολόγους, αναλυτές, ακαδημαϊκούς.
  • Κυβερνητικά στελέχη, διπλωμάτες, πολιτικούς και άλλους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.\

Πληροφορίες

Παρουσιάζουν: ECOMMBX, Hellenic Life, Παγκυπριακή Ασφαλιστική

Χορηγοί: Cyfield, Harris Kyriakides, KPMG, Philip Morris Cyprus, UW Group

Οργανωτές: Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, περιοδικό GOLD

Συντονιστής: IMH

Υποστηρικτής: Invest Cyprus

Χορηγοί Επικοινωνίας: ALPHA Κύπρου, CBN, περιοδικό IN Business, Reporter, Super FM

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505543 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Ρεκόρ παραγγελιών λουλουδιών μέσω Wolt για την Ημέρα της Μητέρας
Το Hope For Children τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Γραμμών Βοηθείας για Παιδιά
ΙδΕΚ: Κουπόνια καινοτομίας - €10.000 ανά επιχείρηση
Σε εξέλιξη το live link στην Αθηένου… Cyta και Super FM γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών (pics)
Τo Andrey & Julia Dashin’s Foundation παρουσιάζει το έργο «Reclaimed Waters: A Reflection on Sea Pollution»
Τέλος στο σίριαλ γενικού διευθυντή στον ΟΑΥ-Διόρισε Ανδρέα Παπακωνσταντίνου το Δ.Σ. του οργανισμού
3η διάλεξη για την ασφάλεια και υγεία στην εργασία-«Αδειοδοτήσεις και βασικές απαιτήσεις για τη λειτουργία υποστατικών»
V. Aharonson: Οι μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των ασθενών μετασχηματίζουν την υγεία
Cyta και Super FM γιορτάζουν με ολοήμερο live link στην Αθηένου την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών
Έρευνα: Αυτές είναι οι αντιλήψεις των πολιτών για το ΓεΣΥ-Θετικό πρόσημο, βελτίωσε τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας