Andrea Petronio: Τα βήματα επιτυχίας για τους λιανέμπορες

Οι τολμηρές επενδύσεις στην τεχνολογία και η αξιοποίησή της για καλύτερη εμπειρία καταναλωτή είναι μόλις μερικά από τα βήματα προς την επιτυχία για τους λιανέμπορους της Κύπρου κατά τον Andrea Petronio, Senior Partner Bain & Company Italy, ο οποίος προβλέπει περαιτέρω άνοδο των discounters.

Ο κ. Petronio μιλούσε στο Cyprus Grocery Retail Conference στο πλαίσιο του οποίου, είπε συγκεκριμένα ότι οι discounters αναμένεται να κατακτήσουν περαιτέρω σημαντικό μερίδιο.

«Οι λιανοπωλητές που θα νικήσουν είναι αυτοί που θα θέσουν μια στρατηγική με γνώμονα τον σκοπό, αξιοποιώντας τον μετασχηματισμό της ESG», εκτίμησε ακόμη.

Είπε επίσης ότι μπροστά στον ανταγωνισμό θα βρεθούν όσοι αξιοποιώντας τα δεδομένα που παρέχει η τεχνολογία, διαφοροποιηθούν και δώσουν στους καταναλωτές αυτό που πραγματικά θέλουν.

Στα συστατικά επιτυχίας κατά τον Petronio, είναι και η τελειοποίηση της omnichannel επικοινωνίας, κάτι που είναι εφικτή, μέσα από την χρήσης της αυτοματοποίησης.

Συνέστησε εξάλλου όπως οι λιανέμποροι επεκταθούν σε επιχειρήσεις με υψηλότερο περιθώριο κέρδους πέρα από το παραδοσιακό εμπόριο και κάνουν τολμηρές επενδύσεις στην τεχνολογία και τη γενεσιουργό τεχνητή νοημοσύνη.

Έμφαση έδωσε και στην προσέλκυση των ταλέντων καθώς το ανθρώπινο δυναμικό διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην επιτυχία.

Το Cyprus Grocery Retail Conference παρουσίασαν οι Yπεραγορές Aλφαμέγα.

Δειτε Επισης

Χάσμα και ολοταχώς προς αδιέξοδο για την ΑΤΑ-Κρατά ζωντάνη στον... αναπνευστήρα την προοπτική ο Παναγιώτου
Μειώθηκαν οι εμπορικές συναλλαγές μέσω Πράσινης Γραμμής το 2024
Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική: Επεκτείνει και ενδυναμώνει τη συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Πότε ανοίγει ξανά η πύλη καταχώρησης των 260 αιτήσεων για την ηλεκτροκίνηση-Πού κυμαίνοντα τα ποσά των χορηγιών
Ν. Χριστοδουλίδης: Κομβικής σημασίας για τον κυπριακό τουρισμό το 2025-Το κλειδί για συνέχιση της εξελικτικής του πορείας
Κέντρο Φροντίδας και κατοικιών για ΑμεΑ συνολικού προϋπολογισμού μέχρι €2 εκατ. από τον όμιλο Eurobank
Θ. Μιχαηλίδης: Ανάγκη για ανοίγματα και σε άλλες δυνητικές αγορές...Μπορεί να γίνει αντίστοιχη με του Η.Β. η γερμανική
Υπευθυνότητα και συμμόρφωση: Ο ρόλος των καταστημάτων διαρκούς εξυπηρέτησης στην προστασία των ανήλικων καταναλωτών
Πέντε συγκεκριμένες εισηγήσεις από ΣΕΜΗΟ για ουσιαστική και αποτελεσματική μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση
Το νέο κατάστημα Starbucks στην Σταυρού άνοιξε τις πόρτες του-Έμφαση στην αισθητική και στη συνολική εμπειρία (photos)