Σπάει τα ρεκόρ η τιμή του χρυσού ενόψει μείωσης επιτοκίων

Νέο ιστορικό υψηλό επίπεδο καταγράφει την Τρίτη η τιμή του χρυσού λόγω της αναμενόμενης μείωσης των επιτοκίων, αργότερα εντός του έτους.

Το πολύτιμο μέταλλο που αποτελεί καταφύγιο σε περιόδους κρίσεων, ανήλθε μέχρι και τα 2.266,85 δολάρια την ουγγιά στις πρωινές συναλλαγές στο Λονδίνο, διευρύνοντας την εντυπωσιακή πορεία που καταγράφει από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2024, όταν ανήλθε πάνω από τα 2.000 δολάρια την ουγγιά, ωθούμενο και από τις γεωπολιτικές εντάσεις στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Ο χρυσός "ωθείται έντονα προς τα πάνω, καθώς κινούμαστε προς την αναμενόμενη έναρξη τον ερχόμενο Ιούνιο της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Τράπεζας της Αγγλίας και Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ", δήλωσε ο αναλυτής της Scope Markets, Joshua Mahony.

Πολλές από τις μεγαλύτερες Κεντρικές Τράπεζες του κόσμου τείνουν προς μείωση των επιτοκίων, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις υποχωρούν.

Ο αναλυτής της εταιρείας City Index, Matthew Weller, αναφέρει ότι η τιμή του χρυσού τείνει να κινείται αντιστρόφως ανάλογα με τα επιτόκια.

"Όταν τα επιτόκια πέφτουν, ο χρυσός γίνεται σχετικά πιο ελκυστικός σε σύγκριση με περιουσιακά στοιχεία σταθερού εισοδήματος, όπως τα ομόλογα, τα οποία προσφέρουν ασθενέστερες αποδόσεις σε ένα περιβάλλον χαμηλότερων επιτοκίων", σημείωσε ο κ. Weller.

Δειτε Επισης

JPMorgan Chase: Αυξημένα κέρδη, προειδοποιεί για επίμονο πληθωρισμό
Ανάπτυξη με το... σταγονόμετρο για την βρετανική οικονομία-Μόλις 0,1% τον Φεβρουάριο
Στο προσκήνιο και πάλι η πιθανότητα απόλυτης ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου
Γερμανία: Πρόσθετη οικονομική βοήθεια €25 εκατ. σε όσους επέζησαν του Ολοκαυτώματος
Κίνα: Η ταχεία δυναμική ανάπτυξης στον τομέα του αυτοκινήτου διατηρήθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2024
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ζητεί εξηγήσεις από τα social media για αναρτήσεις
Αυξήθηκε στο 3,5% ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ απομακρύνοντας τη μείωση επιτοκίων
Νέο ρεκόρ για τον χρυσό εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Περιορισμοί στην εξαγωγή προϊόντων στο Ισραήλ από Τουρκία
Η Ισπανία καταργεί τη «χρυσή βίζα» προκειμένου να σταματήσει την κερδοσκοπία