Σπάει τα ρεκόρ η τιμή του χρυσού ενόψει μείωσης επιτοκίων

Νέο ιστορικό υψηλό επίπεδο καταγράφει την Τρίτη η τιμή του χρυσού λόγω της αναμενόμενης μείωσης των επιτοκίων, αργότερα εντός του έτους.

Το πολύτιμο μέταλλο που αποτελεί καταφύγιο σε περιόδους κρίσεων, ανήλθε μέχρι και τα 2.266,85 δολάρια την ουγγιά στις πρωινές συναλλαγές στο Λονδίνο, διευρύνοντας την εντυπωσιακή πορεία που καταγράφει από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2024, όταν ανήλθε πάνω από τα 2.000 δολάρια την ουγγιά, ωθούμενο και από τις γεωπολιτικές εντάσεις στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Ο χρυσός "ωθείται έντονα προς τα πάνω, καθώς κινούμαστε προς την αναμενόμενη έναρξη τον ερχόμενο Ιούνιο της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Τράπεζας της Αγγλίας και Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ", δήλωσε ο αναλυτής της Scope Markets, Joshua Mahony.

Πολλές από τις μεγαλύτερες Κεντρικές Τράπεζες του κόσμου τείνουν προς μείωση των επιτοκίων, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις υποχωρούν.

Ο αναλυτής της εταιρείας City Index, Matthew Weller, αναφέρει ότι η τιμή του χρυσού τείνει να κινείται αντιστρόφως ανάλογα με τα επιτόκια.

"Όταν τα επιτόκια πέφτουν, ο χρυσός γίνεται σχετικά πιο ελκυστικός σε σύγκριση με περιουσιακά στοιχεία σταθερού εισοδήματος, όπως τα ομόλογα, τα οποία προσφέρουν ασθενέστερες αποδόσεις σε ένα περιβάλλον χαμηλότερων επιτοκίων", σημείωσε ο κ. Weller.

Δειτε Επισης

Έρευνα ΕΚΤ: Σταθεροποιήθηκαν οι προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό
Ε.Ε.: Μεταβιβάζει €1,5 δις από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην Ουκρανία
Βιντεοπαιχνίδια: Έτοιμη για ανάκαμψη η παγκόσμια αγορά-Έρχονται νέες πλατφόρμες
Γέλεν: Οι ΗΠΑ δεν είναι υπέρ ενός παγκόσμιου φόρου στους δισεκατομμυριούχους
Ομόλογα: Υψηλός τζίρος και προσδοκίες για νέα μείωση επιτοκίων
Scope: Στα €93 δις οι εκδόσεις ομολόγων ESG από ευρωπαϊκές εταιρείες το πρώτο εξάμηνο
Βουτιά στα cryptos καθώς εξαπλώνεται το sell off της Wall Street
Χαμηλό πέντε μηνών για τις επιχειρήσεις στην ευρωζώνη λόγω Γερμανίας
ΗΠΑ: Σε υψηλό 28 μηνών ο δείκτης υπηρεσιών PMI τον Ιούλιο-Συρρικνώθηκε η μεταποίηση
ΗΠΑ: Μειώθηκαν κατά 5,4% οι πωλήσεις παλαιών κατοικιών τον Ιούνιο