Powered by

Σπάει τα ρεκόρ η τιμή του χρυσού ενόψει μείωσης επιτοκίων

Νέο ιστορικό υψηλό επίπεδο καταγράφει την Τρίτη η τιμή του χρυσού λόγω της αναμενόμενης μείωσης των επιτοκίων, αργότερα εντός του έτους.

Το πολύτιμο μέταλλο που αποτελεί καταφύγιο σε περιόδους κρίσεων, ανήλθε μέχρι και τα 2.266,85 δολάρια την ουγγιά στις πρωινές συναλλαγές στο Λονδίνο, διευρύνοντας την εντυπωσιακή πορεία που καταγράφει από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2024, όταν ανήλθε πάνω από τα 2.000 δολάρια την ουγγιά, ωθούμενο και από τις γεωπολιτικές εντάσεις στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Ο χρυσός "ωθείται έντονα προς τα πάνω, καθώς κινούμαστε προς την αναμενόμενη έναρξη τον ερχόμενο Ιούνιο της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Τράπεζας της Αγγλίας και Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ", δήλωσε ο αναλυτής της Scope Markets, Joshua Mahony.

Πολλές από τις μεγαλύτερες Κεντρικές Τράπεζες του κόσμου τείνουν προς μείωση των επιτοκίων, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις υποχωρούν.

Ο αναλυτής της εταιρείας City Index, Matthew Weller, αναφέρει ότι η τιμή του χρυσού τείνει να κινείται αντιστρόφως ανάλογα με τα επιτόκια.

"Όταν τα επιτόκια πέφτουν, ο χρυσός γίνεται σχετικά πιο ελκυστικός σε σύγκριση με περιουσιακά στοιχεία σταθερού εισοδήματος, όπως τα ομόλογα, τα οποία προσφέρουν ασθενέστερες αποδόσεις σε ένα περιβάλλον χαμηλότερων επιτοκίων", σημείωσε ο κ. Weller.

Δειτε Επισης

Κάλεσμα του Κινέζου υπουργού Εμπορίου για πολλαπλά μέτρα ενίσχυσης της κατανάλωσης υπηρεσιών
Η φαρμακοβιομηχανία Roche θα επενδύσει 50 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ την επόμενη πενταετία
Nomura: Η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Ιαπωνίας εξαγοράζει την Macquarie Group σε ένα deal 1,8 δισ. δολαρίων
Εναντίον Τραμπ προσέφυγε το Χάρβαρντ λόγω παγώματος κρατικών επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων
Πρόθεση ΗΠΑ για επιβολή δασμών σε φωτοβολταϊκά πλαίσια που παράγονται στην Ασία
Φουλ επίθεση ο Τραμπ κατά Πάουελ-«Αν αυτός ο τεράστιος loser δεν χαμηλώσει τα επιτόκια αμέσως...»
DHL: Αναστέλλει προσωρινά την αποστολή δεμάτων από επιχειρήσεις προς ιδιώτες στις Ηνωμένες Πολιτείες
Νέο ρεκόρ για χρυσό, υποχώρηση δολαρίου, μεικτές τάσεις για τις μετοχές-Πλήττουν το επενδυτικό κλίμα οι δασμοί
Κυρίαρχο θέμα στην εξαμηνιαία συνάντηση Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Παγκόσμιας Τράπεζας οι δασμοί
Τα τρία σενάρια του Scope Ratings για την εξέλιξη της επιθετικής εμπορικής πολιτικής ΗΠΑ