20.000 κλίνες τα αυτοεξυπηρετούμενα στην επαρχία Πάφου

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου έχει πρόσφατα ολοκληρώσει σχετική καταγραφή η οποία κατέληξε ότι σε ολόκληρη την επαρχία Πάφου υπάρχουν περίπου 20,000 κλίνες σε 6000 αυτοεξυπηρετούμενά καταλύματα.

Οι 20,000 κλίνες κατανέμονται σχεδόν κατά 50% σε διαμερίσματα και 50% σε σπίτια ή επαύλεις.

Ο Δήμος Πάφου διαθέτει τις περισσότερες κλίνες περίπου 4000 κλίνες, ο Δήμος Πέγειας περίπου 3600 κλίνες, τα Κούκλια περίπου 1300 κλίνες, ο Δήμος Πόλης 800 κλίνες, Νέο Χωριό 750, Χλώρακα 700, Κισσόνεργα 400, Αργάκα 400 και η Γεροσκήπου μόνο περίπου 150 κλίνες. Οι υπόλοιπες κλίνες είναι διάσπαρτες σε διάφορες κοινότητες.

Από πληροφόρηση που υπάρχει, περίπου 15,000 κλίνες έχουν ήδη εγγραφεί στην επίσημη πλατφόρμα του Υφυπουργείου Τουρισμού ενώ άλλες 5,000 δεν έχουν εγγραφεί αλλά διατίθενται μέσα από τις διάφορες πλατφόρμες και άλλα κανάλια προώθησης.

Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τους αρχικούς υπολογισμούς που προέβλεπαν ολική δυναμικότητα πέραν των 50000 κλινών σε ολόκληρη την επαρχία έναντι 29500 περίπου κλίνες που είναι αδειούχες επίσημα από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Η ΕΤΑΠ Πάφου θεωρεί σοβαρό το ζήτημα για την φήμη του προορισμού, την διάθεση 20,000 κλινών, ποσοστό περίπου 40% των ολικών κλινών να μην έχουν περάσει ακόμη κανένα έλεγχο βάσει των προνοιών που διέπονται τα αυτοεξυπηρετούμενα και καλεί την πολιτεία να επισπεύσει τις διαδικασίες εγγραφής και ελέγχου των εν λόγω καταλυμάτων.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε συγκεκριμένη πλατφόρμα διατίθενται προς βραχυπρόθεσμη μίσθωση και κλίνες σε ακινητοποιημένο λεωφορείο.

Δειτε Επισης

Σε TUI Cyprus Marathon μετεξελίσσεται ο Cyprus Marathon
Η ΕΤΑΠ Πάφου επαναφέρει την δωρεάν εκδρομή στις κοινότητες Ακάμα
Συνεχίζεται η ψηφιοποίηση πληροφόρησης και η ανάδειξη σημείων ενδιαφέροντος μέσω έξυπνων πινακίδων
Πράσινες παρεμβάσεις για αναβάθμιση του παραλιακού Μετώπου Λάρνακας
Η Λάρνακα στους 7 καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για ταξιδιώτες άνω των 65 ετών
Leptos Calypso Hotels: Ανεβασμένοι τζίροι, προσέλκυση νέων αγορών και απόδοση των ανακαινίσεων
Σε έργο για προώθηση βιομηχανικού τουρισμού η Κύπρος με την ΕΤΑΠ Λευκωσίας
Π. Καλλής: Ο ρόλος του διευθυντή ξενοδοχείου στη σύγχρονη φιλοξενία, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες
Π. Πασχάλη: Τα στοιχεία που κάνουν το Dome Hotel να ξεχωρίζει και πόσο άλλαξε η νοοτροπία των επισκεπτών
Ευοίωνες οι προοπτικές της ρουμανικής αγοράς-Αναμένει 100.000 αφίξεις το υφυπουργείο Τουρισμού