Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου

Κοινές συνεδριάσεις στην Κύπρο πραγματοποίησαν χθες και προχθές, σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα Διοικητικά Συμβούλια του ομίλου Alpha Bank και της Alpha Bank Cyprus, αποδεικνύοντας την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει ο όμιλος στη θυγατρική του και στην περαιτέρω ανάπτυξή της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η δεύτερη, μέσα σε δύο μήνες, κάθοδος στο νησί της ηγετικής ομάδας του ομίλου, υπό τον πρόεδρό του, Βασίλειο Ράπανο και τον CEO, Βασίλη Ψάλτη, σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα της τράπεζας για μεγέθυνση της θέσης της στην Κύπρο και αύξηση των εργασιών της, μέσω και της αξιοποίησης της στρατηγικής συμφωνίας με την UniCredit στους τομείς της επιχειρηματικής τραπεζικής και του bancassurance.

Παράλληλα, επιβεβαιώνει την πλήρη στήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου προς τη νέα διοίκηση της Alpha Bank Cyprus, υπό τον Μίλτο Μιχαηλά.

Οι διοικήσεις του ομίλου Alpha Bank και της κυπριακής θυγατρικής του είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον νέο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Χριστόδουλο Πατσαλίδη.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί, κατά την επίσκεψη του περασμένου Φεβρουαρίου, συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο, τον Υπουργό Οικονομικών, Μάκη Κεραυνό και τον τότε Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνο Ηροδότου.

Δειτε Επισης

JP Morgan: Αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τις ελληνικές τράπεζες-Οι νέες τιμές στόχοι
Στη γραμμή Ντράγκι και Λέττα οι εισηγήσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών για την τραπεζική ενοποίηση
Τράπεζα Κύπρου: Απέκτησε άλλες 227.383 μετοχές στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
«Καμπανάκι» από ΕΚΤ-Οι τράπεζες υποτιμούν τους κινδύνους από δάνεια σε αυτοκινητοβιομηχανίες και εμπορικά ακίνητα
Κέρδη ρεκόρ για την Revolut το 2024-Άγγιξαν το €1,5 δις, αυξημένα κατά 149%
Ρ. Χόλτσμαν: Τα επιτόκια να παραμείνουν αμετάβλητα μέχρι να ξεκαθαρίσει η πορεία των δασμών και των αντίμετρων
Σε εξέλιξη τα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών-Προβληματισμός για τα νέα δεδομένα
Όλι Ρεν: Ώρα για ευέλικτη και δραστήρια νομισματική πολιτική στην Ευρωζώνη
Επικεφαλής ΔΝΤ στην Ευρώπη: Η ΕΚΤ πρέπει να προχωρήσει σε μία ακόμη μείωση επιτοκίων φέτος
Τι εκτιμούν οι αγορές... «Στοιχηματίζουν» για ακόμη πιο μεγάλες μειώσεις των επιτοκίων από ΕΚΤ οι επενδυτές