Powered by

Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων

Την επαναπροκήρυξη του Σχεδίου Ρύθμισης Οφειλών για να δοθεί η δυνατότητα απεγκλωβισμού των συνεργάσιμων προσφύγων αλλά και των εγγυητών τους, συζήτησε σήμερα η Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλά, είπε πως σήμερα (23/4) στην Επιτροπή συζήτησαν το θέμα που ενέγραψε ο ΔΗΣΥ για την επαναπροκήρυξη του Σχεδίου Ρύθμισης Οφειλών των προσφύγων, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα απεγκλωβισμού στους συνεργάσιμους πρόσφυγες αλλά και στους εγγυητές τους, οι οποίοι δυστυχώς έχουν εγκλωβιστεί εδώ και χρόνια.

Ο κ. Κουλλά ανέφερε πως όλοι συμφωνούν ότι αυτό είναι προς όφελος του κράτους, αλλά και προς όφελος του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεων Στέγης, της ΚΕΔΙΠΕΣ, αλλά και όλων των προσφύγων.

«Θα αναμένουμε πλέον από το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο δεσμεύτηκε να επανέλθει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Κυριάκος Κακουρής: Συζητήσεις με ΑΗΚ για δάνειο προς αναβάθμιση του δικτύου της-Η θέση ΕΤΕπ για GSI και τερματικό
ΑΤΑ, κατώτατος, συμβάσεις και απεργίες-Τα καυτά εργασιακά θέματα της χρονιάς που πέρασε και ο κομβικός ρόλος της ΟΕΒ
Scope Ratings: Σταθερές προοπτικές για κυπριακή οικονομία-Ευάλωτη στην κλιμάκωση παγκόσμιων εμπορικών εντάσεων
Σταύρος Σταύρου, Ευγένιος Ευγενίου και Βαλεντίνος Πολυκάρπου...Μόνο θετικά από την ένταξη στη ζώνη Σένγκεν
Μικρή άνοδος την Παρασκευή στο ΧΑΚ
Συρρίκνωση του δημοσιονομικού ελλείμματος-Περιορίστηκε στα €6 εκατ. το δ'΄τρίμηνο του 2024
Από διαφορετικές αφετηρίες για την ΑΤΑ-«Ο θεσμός είναι αναχρονιστικός και χρήζει βελτίωσης ή αντικατάστασης»
Μισθολογικές αυξήσεις και βελτίωση ωφελημάτων διεκδικούν οι ωρομίσθιοι-Το μήνυμα προς την Κυβέρνηση
Υλοποιούνται με επικαιροποιημένους στόχους μέτρα για πράσινη κινητικότητα-Η διαβεβαίωση του Υπουργείου Μεταφορών
Οι κατώτατοι μισθοί στην Ε.Ε.-Σε ποια θέση βρίσκεται η Κύπρος