Powered by

Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων

Την επαναπροκήρυξη του Σχεδίου Ρύθμισης Οφειλών για να δοθεί η δυνατότητα απεγκλωβισμού των συνεργάσιμων προσφύγων αλλά και των εγγυητών τους, συζήτησε σήμερα η Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλά, είπε πως σήμερα (23/4) στην Επιτροπή συζήτησαν το θέμα που ενέγραψε ο ΔΗΣΥ για την επαναπροκήρυξη του Σχεδίου Ρύθμισης Οφειλών των προσφύγων, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα απεγκλωβισμού στους συνεργάσιμους πρόσφυγες αλλά και στους εγγυητές τους, οι οποίοι δυστυχώς έχουν εγκλωβιστεί εδώ και χρόνια.

Ο κ. Κουλλά ανέφερε πως όλοι συμφωνούν ότι αυτό είναι προς όφελος του κράτους, αλλά και προς όφελος του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεων Στέγης, της ΚΕΔΙΠΕΣ, αλλά και όλων των προσφύγων.

«Θα αναμένουμε πλέον από το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο δεσμεύτηκε να επανέλθει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Υπουργείο Γεωργίας: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων ζημιάς για τις καλλιέργειες που πλήγηκαν από την πυρκαγιά
Τζίρος €2,5 εκατ. την Παρασκευή, εβδομαδιαία άνοδος 1,59% για το ΧΑΚ
Δημήτρης Τσάλτας: Αλυσιδωτές επιπτώσεις σε περιβάλλον, υγεία, τρόφιμα και αγροτική οικονομία από την πυρκαγιά
Ενισχύει τη θέση της στον ασφαλιστικό τομέα η Τρ. Κύπρου-Ολοκλήρωσε την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής (Κύπρου)
Βαρύ τίμημα και για την κτηνοτροφία από τις πυρκαγιές, επηρεάστηκε και η μελισσοκομία-Αξιολογείται η κατάσταση
Πέφτουν οι υπογραφές για τη δεύτερη δόση του δανείου συνολικού ύψους €200 εκατ. για έργα οδικών υποδομών
Μάρκος Ζαμπάρτας: Το μέγεθος του πλήγματος για τους οινοποιούς και το οινοποιείο που σώθηκε παρά...τρίχα
Στάχτη περίπου 15.000 δεκάρια οινοποιήσιμων καλλιεργειών...Στήνεται μηχανισμός και αρχίζει άμεσα η καταγραφή ζημιών
Πότε πρέπει να διακοπούν οι υπαίθριες εργασίες λόγω καύσωνα-Η ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας
Αυτές είναι οι φθηνότερες και ακριβότερες χώρες στην Ευρώπη-Η θέση της Κύπρου (πίνακες)