Η Ελληνική Τράπεζα μαζί με το Priceless Planet Coalition της Mastercard® γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Γης

Στις 22 Απριλίου 2024, η Ελληνική Τράπεζα γιόρτασε για ακόμη μια χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Γης, ανακοινώνοντας παράλληλα την ανανέωση της συνεργασία της με το πρόγραμμα Priceless Planet Coalition της Mastercard®.

Την ίδια ημέρα, μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους περαστικούς έξω από διάφορα καταστήματα της Ελληνικής Τράπεζας όπου εκπρόσωποί της μοίραζαν γλαστράκια με το μήνυμα «Plant it Forward» και «Μαζί για κάτι καλό».

Παράλληλα, το βράδυ της Δευτέρας, το Κτήριο Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας θα φωτιστεί στο πράσινο, χρώμα σύμβολο για την προστασία του περιβάλλοντος και την περιβαλλοντική συνείδηση. Οι ενέργειες σχεδιάστηκαν με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα που αφορούν το περιβάλλον αλλά και την ενημέρωση σχετικά με το εγχείρημα Priceless Planet Coalition της Mastercard.

photo 1

Η Ελληνική Τράπεζα είναι η πρώτη Τράπεζα στην Κύπρο που εντάχθηκε στο δίκτυο Priceless Planet Coalition, μια περιβαλλοντική πρωτοβουλία της Mastercard, που δημιουργήθηκε με στόχο να συντονίσει τις περιβαλλοντικές δράσεις καταναλωτών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, εμπόρων και πόλεων, προκειμένου να ενισχύσει τα αποτελέσματα και τον θετικό αντίκτυπο των δράσεων τους, ως προς την αποκατάσταση των δασών, αλλά και στην εκ νέου ανάπτυξη των δασών σε περιοχές που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Ως πρώτο βήμα, η πρωτοβουλία έχει δεσμευτεί να φυτέψει 100 εκατομμύρια δέντρα παγκοσμίως. Η ενέργεια αυτή γίνεται σε συνεργασία με ειδικούς δασολόγους της Conservation International και του World Resources Institute.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Priceless Planet Coalition της Mastercard, η τοπική συνεισφορά της Ελληνικής Τράπεζας μέχρι σήμερα ήταν μεγάλη. Ενδεικτικά, το 2023 προχώρησε στην εν μέρει χρηματοδότηση του έργου «Ολιστική Διαχείριση Νερού του Εθνικού Δασικού Πάρκου Παιδαγωγικής Ακαδημίας» μία πρωτοβουλία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και του Τμήματος Δασών.

Επιπλέον, το 2022 πραγματοποίησε δεντροφύτευση 1000 δέντρων στο χωρίο Τόχνη στα πλαίσια του έργου ανάπλασης της κοίτης του ποταμού της Τόχνης στο κέντρο του χωριού. Η δεντροφύτευση έγινε σε συνεργασία με τον Φιλοδασικό Σύνδεσμο Κύπρου και το Τμήμα Δασών, υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Η προστασία του περιβάλλοντος καθοδηγεί κάθε πτυχή της λειτουργίας της Ελληνικής Τράπεζας που εφαρμόζει βιώσιμες πρακτικές λειτουργίας, χρηματοδοτεί «πράσινες» επιχειρήσεις και συμμετέχει σε σειρά πρωτοβουλιών και πράσινων δράσεων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.hellenicbank.com/ppc

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης