Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα

Σύντομα, σε συνεργασία με το ΤΕΠΑΚ, μετά και από την σύσταση Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής, θα προχωρήσει η ολοκλήρωση του σχεδιασμού των κτιριακών εγκαταστάσεων και σύσταση των προγραμμάτων σπουδών της Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών Τεχνολογίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα, αναφέρει ο Δήμος. 

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λάρνακας εκφράζει την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του τόσο προς το Υπουργείο Οικονομικών όσο και προς το ΤΕΠΑΚ, και ιδιαίτερα προς τον Πρύτανη Καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη σε σχέση με την θετική αξιολόγηση της μελέτης η οποία είχε ετοιμαστεί και αφορά τη δημιουργία της Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών, Τεχνολογίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα.

Αναφέρεται πως «σύντομα σε συνεργασία με το ΤΕΠΑΚ, μετά και από την σύσταση Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής, θα προχωρήσουν στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού των κτιριακών εγκαταστάσεων και την σύσταση των προγραμμάτων σπουδών».

Σημειώνεται ότι, «κατά τον σχεδιασμό αυτό θα ληφθεί υπόψη και ο κτιριακός σχεδιασμός του CMMI κάτι που θα υποβοηθήσει καθοριστικά στη λήψη των τελικών αποφάσεων».

Προστίθεται πως «η ύπαρξη του CMMI στην Λάρνακα αποτελεί και τον βασικό λόγο για τον οποίο έχει παρθεί η πολιτική απόφαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την αποδοχή του ΤΕΠΑΚ, για δημιουργία Δημόσιας Σχολής στη Λάρνακα».

Ο Δήμαρχος και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας ευχαριστούν ξανά τον Πρύτανη και την Ομάδα του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ για τις προσπάθειες και για το πνεύμα καλής συνεργασίας προς επίτευξη του στόχου αυτού, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

Δειτε Επισης

Digital Cyprus Survey 2024: Αποκαλυπτικά αποτελέσματα στο CITEA Digital Cyprus
Daniele Quercia: O κορυφαίος ειδικός της Nokia Bell Labs στο CITEA Digital Cyprus 2024
Στο GOLD Ιουνίου: Η ανάπτυξη της Λεμεσού σε ένα δυναμικό τεχνολογικό και επιχειρηματικό κέντρο
Διάκριση Πανεπιστημίου Frederick στα Times Higher Education Impact Rankings
Σχέδιο χορηγιών για σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης
Αντίστροφη μέτρηση για το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Invest Cyprus: Ενδυναμώνει διεθνείς συνεργασίες μέσω του The Marketing and Partnerships Academy
Ο πρώτος φοιτητής που στέλνει ο ΣΔΕΚ στα Cannes Lions
Η TheSoul Publishing αναδεικνύει τις κυπριακές εταιρείες στο παγκόσμιο-Δημιουργεί startup επικοινωνίας
SupportCY και Husqvarna ένωσαν δυνάμεις-Μια πολυεπίπεδη συνεργασία