Powered by

«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ

Την παράλληλη διαπραγμάτευση (Go Live) των ευρωπαϊκών μεσοπρόθεσμων ομολόγων (ΕΜΤΝ), που εκδίδει η Κυπριακή Δημοκρατία στις διεθνείς αγορές ανακοίνωσαν από κοινού το Υπουργείο Οικονομικών, το Ελβετικό Αποθετήριο SIX και το ΧΑΚ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, η πρώτη μέρα της παράλληλης διαπραγμάτευσης ήταν η 27η Μαρτίου. Τα κυπριακά ΕΜΤΝ θα τυγχάνουν παράλληλης διαπραγμάτευσης στο ΧΑΚ και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Όπως αναφέρεται, η συνεργασία θα ενισχύσει την ρευστότητα των εργαλείων χρηματοδότησης της Δημοκρατίας, θα επιταχύνει την ανάπτυξη της κυπριακής χρηματαγοράς και θα ενισχύσει την κοινή μακροπρόθεσμη αξία τόσο του ΧΑΚ όσο και του SIX.

Σε δήλωσή του, ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός είπε ότι η παράλληλη διαπραγμάτευση των ομολόγων ΕΜΤΝ της Δημοκρατίας «επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να διευκολύνει τη πρόσβαση των Κυπρίων επενδυτών σε διεθνείς εκδόσεις της Δημοκρατίας, ενισχύοντας έτσι τη ρευστότητα σε χρηματοδοτικά εργαλεία της Δημοκρατίας».

Χαρακτήρισε ακόμη την παράλληλη διαπραγμάτευση ως σημαντική βελτίωση για την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης του δημοσίου χρέους.

Από την πλευρά του, ο Μάρκους Χαρέους, Διευθύνων Σϋμβουλος της SIX SIS, ανέφερε ότι η συνεργασία με το ΧΑΚ και η εξατομικευμένη λύση που σχεδιάστηκε για το κυπριακό Χρηματιστήριο, σηματοδοτούν ένα σημαντικό βήμα ενίσχυσης της παρουσίας του SIX στην Κύπρο και της ορατότητας του ελβετικού αποθετηρίου στην περιοχή. Εκτιμούμε ότι η συνεργασία θα αυξήσει τη λειτουργικότητα του ΧΑΚ, την αποδοτικότητα και την πρόσβαση των επενδυτών, πρόσθεσε.

Τέλος ο Πρόεδρος του ΧΑΚ, Μαρίνος Χριστοδουλίδης, μεταξύ άλλων χαρακτήρισε την παράλληλη διαπραγμάτευση ως ένα σημαντικό βήμα της στρατηγικής μας προς μια βέλτιστη αναδιάταξη με στόχο την επίτευξη της επιχειρηματικής επέκτασης με νέες δραστηριότητες προκειμένου να διαφοροποιηθεί και εμπλουτιστεί το επιχειρηματικό μοντέλο του ΧΑΚ.

Δειτε Επισης

Τελευταίες πινελιές στα νομοσχέδια για την φορολογική μεταρρύθμιση-Οι βασικές πτυχές και πότε πάνε στην Βουλή
ΣΠΟΔ: Συγκρατημένη μεγέθυνση τον Ιούνιο υπό το πρίσμα εξωτερικών αβεβαιοτήτων-Οι παράγοντες με θετική συμβολή
Πράσινο Βουλής στα 100 εκατ. για κουρεμένους και κατόχους αξιογράφων-Το μέγιστο ποσό ανά φυσικό πρόσωπο
Αλλάζουν με νόμους τα χρηματικά όρια στις συνοπτικές διαδικασίες σύναψης δημόσιων συμβάσεων
Από 1η Ιουλίου τερματίζονται οι πληρωμές φόρου και εισφορών (PAYE/DAS) μέσω φορολογικής πύλης
Παράταση μέχρι 29 Ιουλίου για την υποβολή δήλωσης και πληρωμή οφειλόμενου ΦΠΑ
ΚΟΕ: Επιδεινώθηκε το οικονομικό, ενδυναμώθηκε το καταναλωτικό κλίμα τον Ιούνιο
Στα σκαριά μεικτή τηλεργασία στο δημόσιο-Επεκτείνεται και το ευέλικτο ωράριο εργασίας
Κοινό μέτωπο ΟΕΒ-ΚΕΒΕ για την ΑΤΑ... Τα τέσσερα σημεία που τονίζουν και υποδεικνύουν στον Γιάννη Παναγιώτου
Στήριξη ΕΛΚ για ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν εντός του 2026-«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιταχύνει τη διαδικασία»