Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας

Τη δημιουργία της SmartSea Limited, η οποία θα προσφέρει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας σε υφιστάμενο πελατολόγιο των αντίστοιχων θυγατρικών του Ομίλου Schoeller, ενώ παράλληλα θα στοχεύει και σε άλλα τρίτα μέρη, όπως πλοιοκτήτες, λιμένες και τρίτους διαχειριστές, προωθούν η Columbia Technology Ltd και η Sita B.V.

Η Υπηρεσία της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού ανακοίνωσε ότι παραλήφθηκε κοινοποίηση συγκέντρωσης από τις εταιρείες Columbia Technology Ltd και Sita B.V. αναφορικά με τη δημιουργία της SmartSea Ltd.

Τονίζεται ότι η εταιρεία Columbia Technology Ltd ανήκει στον όμιλο Columbia και είναι η οντότητα που ηγείται των προσπαθειών τεχνολογίας και ψηφιοποίησης του Ομίλου Columbia. Ο Όμιλος Columbia είναι ένας παγκόσμιος όμιλος εταιρειών που δραστηριοποιείται στον τομέα της διαχείρισης πλοίων και παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες που σχετίζονται με τον τομέα της ναυτιλίας. Ο Όμιλος Columbia αποτελεί μέρος του Ομίλου Schoeller.

Η εταιρεία Sita B.V. ανήκει στον Όμιλο Sita, ο οποίος δραστηριοποιείται στις αερομεταφορές, παρέχοντας τεχνολογικές λύσεις, υπηρεσίες και τεχνογνωσία για τον κλάδο των αερομεταφορών. Η Sita B.V. δραστηριοποιείται κυρίως στην παροχή και ενσωμάτωση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ) και εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένης της σχετικής συμβουλευτικής/τεχνικής υποστήριξης (consultancy/technical support), καθώς και όλων των συναφών υπηρεσιών και προμηθειών, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, της πώλησης, εισαγωγής, χρηματοδοτικής μίσθωσης, ενοικίασης, αδειοδότησης και συντήρησης εξοπλισμού και/ή λογισμικού ηλεκτρονικών υπολογιστών και τηλεπικοινωνιών.

Σημειώνεται ακόμα ότι η SmartSea Limited είναι εταιρεία εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία συστάθηκε για τους σκοπούς της προτεινόμενης πράξης και η οποία σήμερα δεν έχει καμία δραστηριότητα. Αυτή η επιχείρηση θα προσφέρει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας σε υφιστάμενο πελατολόγιο των αντίστοιχων θυγατρικών του Ομίλου Schoeller, ενώ παράλληλα θα στοχεύει και σε άλλα τρίτα μέρη, όπως πλοιοκτήτες, λιμένες και τρίτους διαχειριστές.

Δειτε Επισης

Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης
Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα
Χρυσό βραβείο προστάτη του περιβάλλοντος στην ΑΗΚ μετά από αξιολόγηση ειδικών κριτηρίων
Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Νέα ετήσια αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)