Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας: Μια μοναδική ευκαιρία για νέες και νέους 14-25 ετών

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society - CCS) και η Ομάδα Κυβερνοασφάλειας CyberMouflons προκηρύσσουν τον 7ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (Cyprus Cyber Security ChallengeCCSC) που θα διεξαχθεί διαδικτυακά από τις 1 μέχρι 12 Μαΐου 2024.

Ο διαγωνισμός CCSC έχει στόχο τη συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον αντίστοιχο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (European Cyber Security Challenge - ECSC) και απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 14-25 χρονών.

Συγκεκριμένα, αναζητούνται νέες και νέοι (με έτη γέννησης 1999-2010 συμπεριλαμβανομένων) μαθητές και μαθήτριες μέσης εκπαίδευσης, φοιτητές και φοιτήτριες, επαγγελματίες και ερευνητές στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και hackers.

Σημειώνεται ότι στο διαγωνισμό ενθαρρύνονται να λάβουν μέρος αρχάρια και ή αυτοδίδακτα άτομα καθώς θα υπάρχουν και εισαγωγικές ασκήσεις για άτομα χωρίς εμπειρία που επιθυμούν να δοκιμάσουν τις γνώσεις και δεξιότητες τους σε διαγωνισμό τύπου CTF (Capture the Flag).

Οι διακριθέντες στον CCSC, μετά από κατάλληλη σχετική εκπαίδευση και προετοιμασία, θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό ECSC ο οποίος θα διεξαχθεί 8-11 Οκτωβρίου 2024 στο Τορίνο της Ιταλίας.

Την Κυπριακή ομάδα κυβερνοασφάλειας προετοιμάζουν μέντορες-εθελοντές από την κοινότητα CyberMouflons που μεταξύ άλλων αναλαμβάνουν τη θεματοθέτηση του διαγωνισμού, την επιλογή των υποψηφίων και εκπαίδευση των νικητών.

Η διοργάνωση CCSC24 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας, του Επιτρόπου Επικοινωνιών μέσω της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας και της Αστυνομίας Κύπρου καθώς και έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας,

Χορηγοί του διαγωνισμού είναι η Deloitte, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick, η Grant Thornton, η KPMG, η Odyssey Cybersecurity, η Oracle Academy και το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://www.ccsc.org.cy ή στον κ. Τουμαζή Τουμαζή Λειτουργό Προγραμμάτων του CCS (τηλ. 22340541, και t.toumazi@ccs.org.cy). Οι εγγραφές θα είναι ανοικτές μέχρι και τις 12 Μαΐου 2024! Ακολουθήστε μας και στα κοινωνικά δίκτυα σε Facebook (@CCSC.Cyprus), Twitter (@CCSC_Cyprus) και LinkedIn.

Δειτε Επισης

Χρηματοδότηση $6 δις για την xAI του Έλον Μασκ
Έως 25% υψηλότεροι μισθοί σε όσους έχουν δεξιότητες τεχνητής νοημοσύνης
CITEA Digital Cyprus Conference: Οι τέσσερις πυλώνες που θα εστιάσει η φετινή διοργάνωση
Microsoft: Παρουσίασε υπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης με δυνατότητες… big brother
Σε δυναμική πορεία το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας και στους «strong innovators» η Κύπρος
Το TikTok στα βήματα του YouTube: Δοκιμάζει βίντεο διάρκειας 60 λεπτών
SoftOne Technologies Α.Ε.: Οι τρεις εταιρείες που προχωρούν σε απόκτηση κοινού ελέγχου επί της εταιρείας
Υπηρεσία Data Analytics-As-A-Service: Στρατηγική συνεργασία της TheMagnet®️ με την Analytical Solutions
ΟΟΣΑ: Αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 7% σε μια 10ετία θα φέρει η τεχνητή νοημοσύνη
Δημήτρης Σκουρίδης: Προς αξιοποίηση στην υγειονομική περίθαλψη η τεχνητή νοημοσύνη