Μικρή πτώση στο ΧΑΚ λόγω αρνητικού κλίματος διεθνώς

Πτώση παρουσίασε την Τρίτη (16/4) το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, λόγω του αρνητικού κλίματος που επικράτησε στις διεθνείς αγορές, εν μέσω ανησυχιών για τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 144,54 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες κατά 0,85%. Η ημερήσια αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €595.266.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 87,73 μονάδες, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 0,88%.

Άνοδο από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες σημείωσε μόνο ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς κατά 0,52%. Πτώση σημείωσαν η Κύρια Αγορά κατά 1,43% και οι Επενδυτικές Εταιρείες κατά 2,14%. Ο δείκτης των Ξενοδοχείων παρέμεινε αμετάβλητος.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Ελληνικής Τράπεζας με €210.129 (τιμή κλεισίματος €2,35 – πτώση 0,42%). Ακολούθησαν οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου με €133.124 (τιμή κλεισίματος €3,61 – πτώση 1,1%), της Δήμητρα Επενδυτικής με €72.265 (τιμή κλεισίματος €0,948 –πτώση 2,07%), της Πετρολίνα με €60.102 (τιμή κλεισίματος €0,88 – πτώση 1,12%), και της Woolworth (Cyprus) Properties με €56.624 (τιμή κλεισίματος €2,80 –πτώση 2,78%).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 6 κινήθηκαν ανοδικά, 9 καθοδικά και 4 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 182.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι κατόπιν σχετικού αιτήματος της εταιρείας Mallouppas & Papacostas Public Co Ltd, το Συμβούλιο του ΧΑΚ αποφάσισε να προχωρήσει με διαγραφή των μετοχών της εταιρείας από τη Ρυθμιζόμενη Αγορά του ΧΑΚ, με βάση το Άρθρο 181 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου και την «Οδηγία ΧΑΚ 01 του 2015 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τη Διαγραφή Κινητών Αξιών από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, κατόπιν αίτησης της Εκδότριας Εταιρείας – Κ.Δ.Π. 392/2015».

Προσθέτει ότι για την εταιρεία Mallouppas & Papacostas Public Co Ltd έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία άσκησης του δικαιώματος εξαγοράς από τους Πόλυ Μαλλούππα, Λίζα Μαλλούππα, Ανδρέα Μαλλούππα, Μαρία Μαλλούππα, Κώστα Παπακώστα και Χρυστάλλα Παπακώστα.

Το ΧΑΚ αναφέρει ότι η ημέρα διαγραφής των μετοχών της εταιρείας θα είναι η Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, και προσθέτει ότι, κατά την ίδια ημερομηνία, οι μετοχές της εταιρείας θα διαγραφούν και από το Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών, σύμφωνα με το Άρθρο 19 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών) Νόμου.

Δειτε Επισης

Στο παιχνίδι των δημοτικών εκλογών ο ΠΑΣΙΚΑ... Γιατί μέλη του διεκδικούν θέσεις σε δημοτικά συμβούλια
Limassol Boat Show: Σκάφος Lamborghini και επιβλητικές παρουσίες από διεθνείς εταιρείες του κλάδου
Ανοδικό σερί στο ΧΑΚ
Κλείνει ξανά το μάτι στην Κ.Δ. για συμμετοχή στον Great Sea Interconnector ο ΑΔΜΗΕ-«Πολύ θετική για το έργο»
Γιώργος Σαββίδης: Δικαίωση για την Κύπρο, καμιά ευθύνη της Κυπριακής Δημοκρατίας για το κούρεμα
Διαβεβαίωση Κεραυνού στην Λάουρα...Έτοιμο για συνεργασία με την Γενική Εισαγγελία της Ε.Ε. το Υπ. Οικονομικών
Στο 6% η ανεργία το πρώτο τρίμηνο... Στις Υπηρεσίες το ψηλότερο ποσοστό απασχολουμένων
Politico για Κολέγιο των Επιτρόπων: Tο κυπριακό ναυτιλιακό λόμπι σπρώχνει για το χαρτοφυλάκιο των μεταφορών
Τμήμα Φορολογίας: Τι ισχύει με τις αναδρομικές αναπροσαρμογές εισφορών Ταμείου Σύνταξης στη δήλωση εισοδήματος
Σε τεντωμένο σχοινί η εργατική ειρήνη στην οικοδομική βιομηχανία, πιέσεις και στην ξενοδοχειακή