ΜΙΕΕΚ: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, το Πρόγραμμα Σπουδών «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές» της Δημόσιας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης - ΜΙΕΕΚ, σε συνεργασία με το ΕΒΕΛ, συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού με θέμα την εφοδιαστική αλυσίδα, μια θεματική που αποτελεί τον πυρήνα του επιχειρηματικού κόσμου.

Η εκδήλωση αποτέλεσε τη συνέχεια του συνεδρίου των World Trade Centers, που είχε πραγματοποιηθεί πρόσφατα στη Λεμεσό με τη συμμετοχή συνέδρων από μεγάλο αριθμό χωρών του εξωτερικού.

Στο εν λόγω συνέδριο, επίσης το Πρόγραμμα Σπουδών «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές» των ΜΙΕΕΚ και το ΕΒΕΛ συμμετείχαν με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης.

Στη συζήτηση στην οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός μελών του ΕΒΕΛ, καθώς και σπουδαστές/-τριες των ΜΙΕΕΚ, αναλύθηκαν οι προκλήσεις που διαρκώς αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Συζητήθηκαν οι απαιτήσεις για διαρκή προσαρμογή και καινοτομία, καθώς και λύσεις με στόχο τη δημιουργία μιας ευέλικτης, ανθεκτικής και βιώσιμης εφοδιαστικής αλυσίδας, που θα συμβάλλει στη διευκόλυνση του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας.

Η συζήτηση ήταν άκρως ενδιαφέρουσα με τους/τις συμμετέχοντες/χουσες να αποκομίζουν πολλά από τις εμπειρίες και τις γνώσεις των επαγγελματιών του χώρου.

Συντονίστρια της συζήτησης ήταν η κυρία Λίνα Έλληνα, Ακαδημαϊκή Συντονίστρια του Προγράμματος Σπουδών «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές» των ΜΙΕΕΚ, ενώ στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης η κα. Λουκιάνα Βαττή, Group Supply Chain Manager and Logistico Facility Manager, στο RPT Group, ο κος Γρηγόρης Γρηγορίου, IT Manager στην Island Oil (Holdings) Ltd, ο κύριος Σταύρος Φωκάς Καβαλιεράκης, Εκπαιδευτής Ναυτιλιακών Σπουδών MIEEK και Πρόεδρος ICS Κύπρου και ο κύριος Κωνσταντίνος Χρυσικόπουλος, Chief Operating Officer της Kazoulis Global Logistics Ltd και Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΥΦΕΑΣ.

Δειτε Επισης

Χρυσό βραβείο προστάτη του περιβάλλοντος στην ΑΗΚ μετά από αξιολόγηση ειδικών κριτηρίων
Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Νέα ετήσια αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Ηλίας Κόκκινος: Σημαντική αναγνώριση για την οικογένεια του Smoothie Factory το IN Business Award (vid)
Γιώργος Κοσιής & Σάββας Κοσιής: Επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας, δεν σταματάμε εδώ (vid)
ΚΕΒΕ: Επιταγή αξίας 14.000 ευρώ στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Τοξότης»
Γιώργος Μούντης: Επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς των συναδέλφων και συνεργατών μας το IN Business Award (vid)
Grant Johnson: Το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο προμηνύεται λαμπρό (vid)