Ολοκληρώθηκε το Κλειστό Πρωτάθλημα Σκακιού στην Κύπρο

Το κλειστό πρωτάθλημα Κύπρου στο σκάκι, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Λεμεσό με την υποστήριξη της Freedom24, ολοκληρώθηκε στις 14 Απριλίου με την τελετή απονομής των νικητών. Το τουρνουά, που διέρκησε έναν μήνα και διεξήχθη στο ξενοδοχείο Elias Beach, αποτέλεσε ορόσημο στην ταχύτατη εξέλιξη του σκακιού στη χώρα.

Η Όλγα Μίλκο, διευθύντρια ανάπτυξης επιχειρήσεων της Freedom24, συνεχάρη τους συμμετέχοντες του πρωταθλήματος και τους ευχήθηκε περισσότερες επιτυχίες στις σκακιστικές τους προσπάθειες. "Είμαι πεπεισμένη ότι αυτό το τουρνουά άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην αθλητική ιστορία της χώρας μας, καθώς μετά από αυτό δημιουργήθηκε η εθνική ομάδα σκακιού, η οποία θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στους επερχόμενους διεθνείς αγώνες. Είμαστε ευχαριστημένοι που συνεργαζόμαστε με την Κυπριακή Σκακιστική Ομοσπονδία, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη αυτού του πολύ όμορφου και δύσκολου αθλήματος. Οι δικές μας επιχειρήσεις αναπτύσσονται γρήγορα, αλλά σταθερά, και χαίρομαι που βλέπω την ίδια δυναμική στην σκακιστική κοινότητα της χώρας μας".

Στην ανδρική κατηγορία, ο Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης κατέκτησε την πρώτη θέση, σκοράροντας 10 πόντους σε 11 αγώνες. Αλέξανδρος Ισαακίδης και Ραφαέλ Αντώνιο κατέλαβαν την 2η και 3η θέση, με 9 και 8 πόντους αντίστοιχα. Πανίκος Σάββα και Λουκάς Κεφαλάς κατέλαβαν την 4η και 5η θέση, με 6,5 και 5,5 πόντους αντίστοιχα.

freedom24stivou2

Στο γυναικείο τουρνουά, η πρώτη θέση κατακτήθηκε από την Χριστιάννα Μαρκίδη, που σκόραρε 7 πόντους σε 9 αγώνες. Χριστίνα Μπουζάνα και Λαρίσα Σοκόλοβα κατέλαβαν την 2η και 3η θέση, με 6,5 πόντους η καθεμία. Αϊντα Παουνέσκου και Ελένη Πίκα κατέλαβαν την 4η και 5η θέση, με 6 και 5,5 πόντους αντίστοιχα.

freedom24stivou3

Πέντε νικητές ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες κέρδισαν μια θέση στην εθνική ομάδα, η οποία θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Σκακιού στη Βουδαπέστη (Ουγγαρία) τον Σεπτέμβριο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκακιού μεταξύ μικρών εθνών στην Ανδόρρα τον Ιούνιο.

Συγχαίρουμε τους Κυπρίους σκακιστές για τη νίκη τους και τους ευχόμαστε επιτυχίες στους επερχόμενους παγκόσμιους αγώνες!

Δειτε Επισης

Στον αστερισμό των ESG: Η Υπ. Γεωργίας για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης
Εύσημα Επικεφαλής Επιστήμονα στο Τμήμα Βιοπληροφορικής του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου
Οι κορυφαίοι της Eurolife για το 2023
Το ΤΕΠΑΚ κορυφαίο στη διδασκαλία σε Κύπρο και Ελλάδα
H RSM Cyprus υπερήφανος υποστηρικτής του 9ου Cyprus Professional Services Conference
Συνολικά τρεις προσφορές για νέο σύστημα διαχείρισης αστικής κυκλοφορίας σε Λευκωσία-Λεμεσό
Παραπέμπει στον ΣΕΛΚ για ερωτήματα αναφορικά με ελεγχόμενες συναλλαγές το Τμήμα Φορολογίας
Εθνική Ασφαλιστική και Εθνική Γενικών Ασφαλειών βράβευσαν τους συνεργάτες του δικτύου πωλήσεων
Με τεράστια επιτυχία για ένατη χρονιά το Cyprus Professional Services Conference (video)
Odyssey: Σημαντική μειοψηφική επένδυση από την DECA Investments μέσω της Diorama Investments II