Τα υψηλότερα από τα τέλη του 2021 τα κέρδη της Goldman Sachs

Στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2021, ανήλθαν το πρώτο τρίμηνο τα κέρδη της Goldman Sachs, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 28%, ξεπερνώντας έτσι τις εκτιμήσεις της Wall Street, λόγω της ανάκαμψης των εσόδων από αναδοχές εταιρειών, από εταιρικές συμφωνίες και από διαπραγμάτευση ομολόγων.

Τα αποτελέσματα αντανακλούν μια ισχυρή επιστροφή της επενδυτικής τραπεζικής - του παραδοσιακού πυλώνα της Goldman - μετά από μια επιβράδυνση τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι ανταγωνίστριες τράπεζες JPMorgan Chase και Citigroup επικαλέστηκαν την Παρασκευή τη βελτίωση των συνθηκών για σύναψη συμφωνιών, όταν ανακοίνωσαν κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς. Αλλά τα στελέχη τους προειδοποίησαν επίσης για τους κινδύνους στις οικονομικές προοπτικές, συμπεριλαμβανομένης της αβέβαιης πορείας των αμερικανικών επιτοκίων.

Τα κέρδη της Goldman αυξήθηκαν το πρώτο τρίμηνο κατά 28%, σε 4,13 δισ. δολάρια ή 11,58 δολάρια ανά μετοχή. Αυτά ήταν υψηλότερα από τα 8,56 δολάρια κέρδη ανά μετοχή (EPS) που ανέμεναν οι αναλυτές.

Πρόκειται για τα υψηλότερα κέρδη ανά μετοχή από το τρίτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με την LSEG, και ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς για μικρή μείωση των κερδών.

Η μετοχή της τράπεζας σημείωσε άνοδο 5,4% στις πρώτες συναλλαγές. Από την Παρασκευή, έχει ανέβει περίπου 1% φέτος, σε σύγκριση με την πτώση σχεδόν 8% για την ανταγωνίστρια Morgan Stanley.

Ήταν "σχεδόν τέλεια" οικονομικά αποτελέσματα με τους περισσότερους παράγοντες κερδοφορίας να αποδίδουν καλύτερα από το αναμενόμενο, έγραψαν σε έκθεσή τους οι αναλυτές της Oppenheimer με επικεφαλής τον Chris Kotowski.

Τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να ανακουφίσουν την πίεση στον CEO David Solomon μετά από μια ατυχή προσπάθεια στην καταναλωτική τραπεζική που έχασε δισεκατομμύρια, προκαλώντας έχθρα και αποχωρήσεις υψηλόβαθμων στελεχών.

Δειτε Επισης

Ισπανία: Επιταχύνθηκε στο 3,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Φόρους 800 εκατ. ευρώ πλήρωσαν ευρω-τράπεζες στο Κρεμλίνο
Μετοχές: Το ράλι μπορεί να συνεχιστεί και χωρίς μείωση επιτοκίων, λένε οι «ταύροι» της Wall Street
Fed: Η επιμονή του Πάουελ να διατηρήσει τα υψηλά 20ετίας και το στοίχημα των επενδυτών
Μόσχα: Προειδοποιεί τη Δύση με «σκληρή» απάντηση αν πειραχτούν τα περιουσιακά της στοιχεία
Προειδοποιεί για τις οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στη Γάζα η Σαουδική Αραβία
Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι