Τα υψηλότερα από τα τέλη του 2021 τα κέρδη της Goldman Sachs

Στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2021, ανήλθαν το πρώτο τρίμηνο τα κέρδη της Goldman Sachs, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 28%, ξεπερνώντας έτσι τις εκτιμήσεις της Wall Street, λόγω της ανάκαμψης των εσόδων από αναδοχές εταιρειών, από εταιρικές συμφωνίες και από διαπραγμάτευση ομολόγων.

Τα αποτελέσματα αντανακλούν μια ισχυρή επιστροφή της επενδυτικής τραπεζικής - του παραδοσιακού πυλώνα της Goldman - μετά από μια επιβράδυνση τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι ανταγωνίστριες τράπεζες JPMorgan Chase και Citigroup επικαλέστηκαν την Παρασκευή τη βελτίωση των συνθηκών για σύναψη συμφωνιών, όταν ανακοίνωσαν κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς. Αλλά τα στελέχη τους προειδοποίησαν επίσης για τους κινδύνους στις οικονομικές προοπτικές, συμπεριλαμβανομένης της αβέβαιης πορείας των αμερικανικών επιτοκίων.

Τα κέρδη της Goldman αυξήθηκαν το πρώτο τρίμηνο κατά 28%, σε 4,13 δισ. δολάρια ή 11,58 δολάρια ανά μετοχή. Αυτά ήταν υψηλότερα από τα 8,56 δολάρια κέρδη ανά μετοχή (EPS) που ανέμεναν οι αναλυτές.

Πρόκειται για τα υψηλότερα κέρδη ανά μετοχή από το τρίτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με την LSEG, και ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς για μικρή μείωση των κερδών.

Η μετοχή της τράπεζας σημείωσε άνοδο 5,4% στις πρώτες συναλλαγές. Από την Παρασκευή, έχει ανέβει περίπου 1% φέτος, σε σύγκριση με την πτώση σχεδόν 8% για την ανταγωνίστρια Morgan Stanley.

Ήταν "σχεδόν τέλεια" οικονομικά αποτελέσματα με τους περισσότερους παράγοντες κερδοφορίας να αποδίδουν καλύτερα από το αναμενόμενο, έγραψαν σε έκθεσή τους οι αναλυτές της Oppenheimer με επικεφαλής τον Chris Kotowski.

Τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να ανακουφίσουν την πίεση στον CEO David Solomon μετά από μια ατυχή προσπάθεια στην καταναλωτική τραπεζική που έχασε δισεκατομμύρια, προκαλώντας έχθρα και αποχωρήσεις υψηλόβαθμων στελεχών.

Δειτε Επισης

Φοβάται ανθρωπιστική κρίση αν το Ισραήλ αποκόψει τις παλαιστινιακές τράπεζες η Τζάνετ Γέλεν
Σε υψηλό 12 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη
JP Morgan: Αναθεωρεί θετικά την εκτίμησή της για Κίνα-Αναμένει ανάπτυξη 5,2% το 2024
Fed: Μεγαλώνει η συναίνεση για ψηλά επιτόκια διαρκείας-Αβεβαιότητα για τον πληθωρισμό
Πτώση μεγαλύτερη του 1% για τον χρυσό μετά το πολυήμερο ράλι
Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι CEOs για το 2023
Βρετανία: Πράσινο φως από την FCA για τα ETPs κρυπτονομισμάτων
Σε χαμηλό τριών ετών τον Απρίλιο ο πληθωρισμός στη Βρετανία
Έλληνας αξιωματούχος Κομισιόν βλέπει €100 δισ. επενδύσεις σε τσιπ έως το 2030
Πρόστιμο 61,6 εκ. λιρών στην αμερικανική τράπεζα Citigroup επέβαλαν οι αρχές της Βρετανίας