Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης

Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει ο Δήμος Λάρνακας την υπόσχεση της Κοινοπραξίας Kition Ocean Holdings, της εταιρείας που ανέλαβε την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης, να καταβάλει την εγγυητική που ζητά το κράτος και την ετοιμότητα της για έναρξη της πρώτης φάσης του έργου τον Ιούνιο.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δήμος Λάρνακας «χαιρετίζει τη θετική στάση που επέδειξαν οι εμπλεκόμενες πλευρές, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να ξεπεραστούν προβλήματα και ζητήματα που παρουσιάστηκαν για την επένδυση σε λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας».

Προστίθεται ότι «οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ενδιαφέρον και τη συμβολή του στην εξεύρεση λύσης, όπως επίσης και την εταιρεία Kition Ocean Holdings για την εποικοδομητική στάση που επέδειξε», σημειώνεται.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης «η εταιρεία υποσχέθηκε όπως καταβάλει την εγγυητική που ζητά το κράτος και εξέφρασε την ετοιμότητά της για την έναρξη της πρώτης φάσης του έργου τον προσεχή Ιούνιο. Ταυτόχρονα (μετά την κατάθεση της εγγυητικής), θα ξεκινήσει η συζήτηση διαφόρων ζητημάτων ανάμεσα στο κράτος και την εταιρεία σε σχέση με αιτήματα που υποβλήθηκαν στο Υπουργείο Μεταφορών».

Κατά τη σύσκεψη «ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, μετέφερε τη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ξεκινήσουν τον Ιούνιο τα μεγάλα έργα, σημειώνοντας πως πρέπει να υλοποιηθούν όσα προνοούνται στη Συμφωνία».

Δειτε Επισης

Τον Φεβρουάριο του 2026 η νέα υδατοδεξαμενή στα Κάτω Πολεμίδια
Ξεπερνώντας και τον 14ον όροφο, το Neocleous Tower προχωρά βάσει προγράμματος
Νέες ευκαιρίες σε ακίνητα και αυτή την εβδομάδα από την Altamira Real Estate
Εντυπωσιάζει το Αστεροσκοπείο Τροόδους-Πόλος έλξης για αστρονόμους και επισκέπτες (pics)
Έπεσαν οι υπογραφές με Cyfield για την αναβάθιση της Τσερίου-Τα έργα, το κόστος και πότε θα ολοκληρωθεί
Η AP Scaffolding Solutions με έδρα την Κύπρο που πρωτοπορεί στη βιομηχανία των σκαλωσιών
Αναγνώριση προσφοράς Μιχαλάκη Γ. Λεπτού στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών
Setai Residences: Η ιδανική επένδυση από την Karma Developers
Δήμος Έγκωμης: Θέμα της Κυβέρνησης η αξιοποίηση της Κρατικής Έκθεσης
Εξοχικές βίλες και οικιστικά ακίνητα για ανάπτυξη σε μειωμένες τιμές στην Πάφο από την Gordian