14ο Nicosia Economic Congress: Σκιαγράφησε το παρόν και το μέλλον της κυπριακής οικονομίας (vid)

Η τρέχουσα κατάσταση, οι προκλήσεις και οι προοπτικές της κυπριακής οικονομίας βρέθηκαν στο επίκεντρο του 14ου Nicosia Economic Congress που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Απριλίου.

Εξέχουσες προσωπικότητες της οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής της χώρας σκιαγράφησαν το οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, προβαίνοντας σε διαπιστώσεις και καταθέτοντας προτάσεις και εισηγήσεις για την επόμενη μέρα.

Ξεχωριστής σημασίας ήταν η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του υπουργού Οικονομικών Μάκη Κεραυνού, οι οποίοι μέσα από τις ομιλίες τους έδωσαν το στίγμα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και του οράματος που την διακατέχει για τον τόπο.

Το Nicosia Economic Congress, αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές συναντήσεις, όπου επιχειρηματίες, CEO’s, και υψηλόβαθμα στελέχη απ’ όλους τους τομείς της κυπριακής επιχειρηματικής κοινότητας, οικονομολόγοι και ακαδημαϊκοί, έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με υπουργούς, κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους ρυθμιστικών αρχών και άλλους διαμορφωτές πολιτικής για την πορεία της οικονομίας, τις πιθανές λύσεις σε προκλήσεις, καθώς και τους τρόπους αξιοποίησης των ευκαιριών που προκύπτουν προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Δίνει επίσης τη δυνατότητα για συζήτηση με σκοπό την εξεύρεση πιθανών λύσεων στις προκλήσεις, αλλά και τρόπων αξιοποίησης των ευκαιριών που παρουσιάζονται προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Δείτε πιο κάτω όλα όσα δήλωσαν στην κάμερα του InBusiness TV ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι Υπουργοί - ομιλητές του 14ου Nicosia Economic Congress:

Δείτε πιο κάτω όλα όσα δήλωσαν στην κάμερα του InBusiness TV οι χορηγοί – ομιλητές του 14ου Nicosia Economic Congress:

Δειτε Επισης

Τρίτη πρόσκληση για ενίσχυση επιχειρηματικότητας στην εντός των τειχών Λευκωσία
Στις κοινές προκλήσεις των MED9 στη γεωργία αναφέρθηκε η Μαρία Παναγιώτου
Πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο
Το REPowerEU σηματοδοτεί μια νέα εποχή
Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου βελτιώνει την καθημερινότητα του κάθε πολίτη και ενισχύει την οικονομία
ΚΟΕ Πανεπιστημίου Κύπρου: Οριακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο
Πιο ακριβό φέτος το πασχαλινό τραπέζι-Τσούζουν οι τιμές κρέατος και ελαιολάδου
Με φιλόδοξους στόχους στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. η Μαρία Παναγιώτου (vid)
Άνοδο καταγράφει το Χρηματιστήριο