Powered by

14ο Nicosia Economic Congress: Σκιαγράφησε το παρόν και το μέλλον της κυπριακής οικονομίας (vid)

Η τρέχουσα κατάσταση, οι προκλήσεις και οι προοπτικές της κυπριακής οικονομίας βρέθηκαν στο επίκεντρο του 14ου Nicosia Economic Congress που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Απριλίου.

Εξέχουσες προσωπικότητες της οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής της χώρας σκιαγράφησαν το οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, προβαίνοντας σε διαπιστώσεις και καταθέτοντας προτάσεις και εισηγήσεις για την επόμενη μέρα.

Ξεχωριστής σημασίας ήταν η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του υπουργού Οικονομικών Μάκη Κεραυνού, οι οποίοι μέσα από τις ομιλίες τους έδωσαν το στίγμα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και του οράματος που την διακατέχει για τον τόπο.

Το Nicosia Economic Congress, αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές συναντήσεις, όπου επιχειρηματίες, CEO’s, και υψηλόβαθμα στελέχη απ’ όλους τους τομείς της κυπριακής επιχειρηματικής κοινότητας, οικονομολόγοι και ακαδημαϊκοί, έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με υπουργούς, κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους ρυθμιστικών αρχών και άλλους διαμορφωτές πολιτικής για την πορεία της οικονομίας, τις πιθανές λύσεις σε προκλήσεις, καθώς και τους τρόπους αξιοποίησης των ευκαιριών που προκύπτουν προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Δίνει επίσης τη δυνατότητα για συζήτηση με σκοπό την εξεύρεση πιθανών λύσεων στις προκλήσεις, αλλά και τρόπων αξιοποίησης των ευκαιριών που παρουσιάζονται προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Δείτε πιο κάτω όλα όσα δήλωσαν στην κάμερα του InBusiness TV ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι Υπουργοί - ομιλητές του 14ου Nicosia Economic Congress:

Δείτε πιο κάτω όλα όσα δήλωσαν στην κάμερα του InBusiness TV οι χορηγοί – ομιλητές του 14ου Nicosia Economic Congress:

Δειτε Επισης

Με πτώση έκλεισε την Τρίτη το Χρηματιστήριο
Έρχονται τρία νέα σχέδια περαιτέρω ενίσχυσης της απασχόλησης με στόχο την εργοδότηση 1.760 ατόμων
Με αμελητέες απώλειες άρχισε την εβδομάδα το ΧΑΚ
Παραπλανητικά μηνύματα για επιστροφή ΦΠΑ-Καμπανάκι από το Τμήμα Φορολογίας
Στα €619,1 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο 2025-Ποια η αύξηση σε έσοδα και δαπάνες
Νέα σελίδα υποστήριξης «Tax For All» και εξυπηρέτηση για θέματα φορολογίας μέσω ψηφιακού βοηθού
Η μέση διάρκεια του εργασιακού βίου στην Κύπρο και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση
Εβδομαδιαία βάση κέρδη 0,9% στο ΧΑΚ
Επαναλειτουργεί το σύστημα Tax For All στις 21 Ιουλίου...Οι νέες προθεσμίες από το Τμήμα Φορολογίας
27 κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις επί θητείας Κ. Πετρίδη ως υπουργού Εσωτερικών-Όσα κατέθεσε στο Δικαστήριο