Δυσφορία αγελαδοτρόφων με δημοσιεύματα για το χαλλούμι-«Δυναμιτίζουν το πολύ καλό κλίμα»

Για δημοσιεύματα που δυναμιτίζουν το πολύ καλό κλίμα στο πλαίσιο της προσπάθειας για λύση στο θέμα παραγωγής και εμπορίας του χαλλουμιού κάνει λόγο η Παγκύπρια Οργάνωση Αγελαδοτρόφων (ΠΟΑ) με αφορμή δημοσίευμα στις 13 Απριλίου, 2024 στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Τερματίζει τον διάλογο με αγελαδοτρόφους η Κυβέρνηση». 

Ξεκαθαρίζει παράλληλα ότι «κανένα οργανωμένο σύνολο αγελαδοτρόφων ή μεμονωμένοι αγελαδοτρόφοι δεν καταφέρονται εναντίον των εμπορικών σημάτων του χαλλουμιού και ουδεμία σχέση έχουν με τις αναφορές του δημοσιεύματος σχετικά με τα εμπορικά σήματα».

Σε ανακοίνωση της με αφορμή το εν λόγω δημοσίευμα η ΠΟΑ σημειώνει πως από την πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 8 Φεβρουαρίου, 2024 για εξεύρεση λύσης στο θέμα της παραγωγής και εμπορίας του χαλλουμιού, υπήρξαν αρκετά δημοσιεύματα τα οποία προσπάθησαν να δυναμιτίσουν το πολύ καλό κλίμα που δημιουργήθηκε στην εν λόγω συνάντηση, χωρίς όμως η ΠΟΑ να ασχοληθεί με το περιεχόμενο τους.

Η ΠΟΑ συνεχίζει λέγοντας πως αναμένοντας την πολυδιαφημισμένη νέα συνάντηση με τον Πρόεδρο, δημοσιεύτηκε το πιο πάνω δημοσίευμα το οποίο προσπαθεί να εμπλέξει τον ΠΟΑ και το εργοστάσιο του με ενέργειες συμβούλου τους σχετικά με τα εμπορικά σήματα του χαλλουμιού και ξεκαθαρίζει «κανένα οργανωμένο σύνολο αγελαδοτρόφων ή μεμονωμένοι  αγελαδοτρόφοι δεν καταφέρονται εναντίων των εμπορικών σημάτων του χαλλουμιού και ουδεμία σχέση έχουν με τις αναφορές του δημοσιεύματος σχετικά με τα εμπορικά σήματα» και πως «καμία ενέργεια συμβουλευτικού ή/και δικηγορικού γραφείου δεν δεσμεύει τους αγελαδοτρόφους μόνο και μόνο επειδή υπάρχει συνεργασία σε άλλο επίπεδο».

Τονίζει ακόμη πως οι αγελαδοτρόφοι δεν έχουν προβεί σε καμιά ενέργεια προκειμένου να μην ταυτίζεται το χαλλούμι με την Κύπρο και να παράγεται από οποιονδήποτε σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.

«Άλλωστε είναι γνωστό ότι διαχρονικός βασικός πυλώνας των θέσεων μας για οριστική επίλυση του θέματος είναι δια μέσου της χρήσης των εμπορικών σημάτων. Μάλιστα ένα σημαντικό σημείο διαφωνίας μας με την Κυβέρνηση, το οποίο προσπαθούμε μαζί να επιλύσουμε, είναι το ότι μέχρι σήμερα επιτρέπει την ανεξέλεγκτη παραγωγή χαλλουμιού ή/και hellim τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και αλλού» προστίθεται.

Η ΠΟΑ αναφέρει επίσης ότι οι νομικές υποθέσεις των αγελαδοτρόφων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, οι οποίες στηρίζονται από το σύνολο των αγελαδοτρόφων, έχουν να κάνουν με το θέμα του ΠΟΠ αφού είναι και πάλι γνωστό ότι διαχρονικά «η ΠΟΑ δεν συμφωνεί με την μη οικονομικά και εμπορικά συμφέρουσα εγγραφή του χαλλουμιού ως ΠΟΠ και όχι εναντίον του θεσμού εγγραφής προϊόντων ΠΟΠ».

Η ΠΟΑ αναφέρει τέλος πως δεν έχει αντιληφθεί μέχρι σήμερα ότι το ήθος του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι του επιπέδου των πρακτικών πίεσης απόσυρσης νομικών υποθέσεων όπως περιγράφεται στο δημοσίευμα. «Αλίμονο να απαγορεύεται στους πολίτες του να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ενώπιων της Δικαιοσύνης» υποδεικνύει, σημειώνοντας πως όταν τέθηκε άλλωστε από λειτουργό το θέμα των νομικών υποθέσεων κατά τη συνάντηση με τον ΠτΔ, η απάντηση του Προέδρου ενώπιων όλων ήταν ξεκάθαρη «θα βρούμε λύση και θα αποσυρθούν».

«Αυτό ακριβώς προσδοκούμε όλοι οι αγελαδοτρόφοι, να υπάρξει οριστική λύση διασφάλισης διάθεσης όλου του κυπριακού γάλακτος σε βιώσιμες συνθήκες. Αναμένουμε ότι στην επικείμενη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα κινηθούμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση» καταλήγει η ΠΟΑ.

Δειτε Επισης

«Έχουμε δώσει πάρα πολύ χρόνο, δεν είχαμε άλλη επιλογή από τη λύση της σύμβασης με την Kition»
Αμοιβαία βούληση Κύπρου-Κατάρ και μεγάλες προοπτικές συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας και των επενδύσεων
Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο λιμάνι και στην μαρίνα της Λάρνακας και πώς απαντά ο Βαφεάδης στην Kition
Σε απόγνωση οι ξενοδόχοι της Περνέρα στο Παραλίμνι-«Η κατάσταση είναι καταστροφική»
Metochi Estate: Έτσι θα είναι η πολυτελής ανάπτυξη στον Κύκκο (photos)
Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου... Καρέ-καρέ πώς Κυβέρνηση και Kition έφθασαν στα άκρα
Στην αντεπίθεση η Kition-«Παράνομος ο τερματισμός της σύμβασης, εξετάζουμε τις νομικές μας επιλογές»
Μαρίνα-λιμάνι Λάρνακας: Συναντίληψη Κυβέρνησης με συντεχνίες για επόμενα βήματα
Αρνητική, αλλά και αναμενόμενη η εξέλιξη με Kition-Αγωνιούν για την μαρίνα και το λιμάνι οι Λαρνακείς
Νέο Caffè Nero στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας, δίπλα στη γραφική λίμνη