Προς επανατοποθέτηση οι διμερείς οικονομικές και επιχειρηματικές σχέσεις Κύπρου και Ιαπωνίας

Την επιθυμία τους να ανανεώσουν τη συζήτηση για ενίσχυση των διμερών οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ιαπωνίας, εξέφρασαν ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου και ο Ιάπωνας Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός Οικονομίας Τάκου Ίσι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου, ο κ. Παπαναστασίου συναντήθηκε με τον Ιάπωνα Υφυπουργό την περασμένη Πέμπτη, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Ιαπωνία, ως επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής που διοργάνωσαν το Υπουργείο, το ΚΕΒΕ και το Εμπορικό Κέντρο της Δημοκρατίας στο Τόκυο.

Κατά τη συνάντηση με τον Ιάπωνα Υφυπουργό, αναφέρεται, ο κ. Παπαναστασίου «ενημέρωσε τον συνομιλητή του για την επιλογή να επισκεφθεί την Ιαπωνία, ως επικεφαλής της αποστολής από την Κύπρο, λόγω της εξειδίκευσης της ασιατικής χώρας στον τομέα της τεχνολογίας και των επικοινωνιών, αλλά και της ιδιαίτερης κουλτούρας που χαρακτηρίζεται από πειθαρχεία και αφοσίωση».

Προστίθεται ότι αναφέρθηκε στο επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώθηκε με επιτυχία στο Τόκυο, προσελκύοντας πέραν των 120 κυβερνητικών αξιωματούχων, επιχειρηματιών, εκπροσώπων ερευνητικών κέντρων και δημοσιογράφων.

Ο ΥΕΕΒ ανέδειξε, επίσης, τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου και τις ευκαιρίες που προσφέρει προς τους Ιάπωνες επιχειρηματίες για τη διείσδυσή τους στις ευρωπαϊκές αγορές.

Παράλληλα, ανάπτυξε την ενεργειακή πολιτική της χώρας μας, μεταξύ άλλων αναφορικά με τις Ανανεώσιμες Πηγές και την Εξοικονόμηση Ενέργειας, τις ανακαλύψεις φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και την ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ, Κύπρου και Κρήτης.

Όπως αναφέρεται, από την πλευρά του, ο Ιάπωνας Υφυπουργός αναφέρθηκε στις ομοιότητες που έχουν οι δύο χώρες όντας νησιά, αλλά και στις ιαπωνικές επιχειρήσεις που επέλεξαν την Κύπρο για επέκταση των δραστηριοτήτων τους, όπως η MUFG Investor Services.

Οι δυο Υπουργοί εξέφρασαν την επιθυμία να ανανεώσουν τη συζήτησή τους για ενίσχυση των διμερών οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ιαπωνίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Τρίτη πρόσκληση για ενίσχυση επιχειρηματικότητας στην εντός των τειχών Λευκωσία
Στις κοινές προκλήσεις των MED9 στη γεωργία αναφέρθηκε η Μαρία Παναγιώτου
Πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο
Το REPowerEU σηματοδοτεί μια νέα εποχή
Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου βελτιώνει την καθημερινότητα του κάθε πολίτη και ενισχύει την οικονομία
ΚΟΕ Πανεπιστημίου Κύπρου: Οριακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο
Πιο ακριβό φέτος το πασχαλινό τραπέζι-Τσούζουν οι τιμές κρέατος και ελαιολάδου
Με φιλόδοξους στόχους στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. η Μαρία Παναγιώτου (vid)
Άνοδο καταγράφει το Χρηματιστήριο