Προς επανατοποθέτηση οι διμερείς οικονομικές και επιχειρηματικές σχέσεις Κύπρου και Ιαπωνίας

Την επιθυμία τους να ανανεώσουν τη συζήτηση για ενίσχυση των διμερών οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ιαπωνίας, εξέφρασαν ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου και ο Ιάπωνας Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός Οικονομίας Τάκου Ίσι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου, ο κ. Παπαναστασίου συναντήθηκε με τον Ιάπωνα Υφυπουργό την περασμένη Πέμπτη, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Ιαπωνία, ως επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής που διοργάνωσαν το Υπουργείο, το ΚΕΒΕ και το Εμπορικό Κέντρο της Δημοκρατίας στο Τόκυο.

Κατά τη συνάντηση με τον Ιάπωνα Υφυπουργό, αναφέρεται, ο κ. Παπαναστασίου «ενημέρωσε τον συνομιλητή του για την επιλογή να επισκεφθεί την Ιαπωνία, ως επικεφαλής της αποστολής από την Κύπρο, λόγω της εξειδίκευσης της ασιατικής χώρας στον τομέα της τεχνολογίας και των επικοινωνιών, αλλά και της ιδιαίτερης κουλτούρας που χαρακτηρίζεται από πειθαρχεία και αφοσίωση».

Προστίθεται ότι αναφέρθηκε στο επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώθηκε με επιτυχία στο Τόκυο, προσελκύοντας πέραν των 120 κυβερνητικών αξιωματούχων, επιχειρηματιών, εκπροσώπων ερευνητικών κέντρων και δημοσιογράφων.

Ο ΥΕΕΒ ανέδειξε, επίσης, τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου και τις ευκαιρίες που προσφέρει προς τους Ιάπωνες επιχειρηματίες για τη διείσδυσή τους στις ευρωπαϊκές αγορές.

Παράλληλα, ανάπτυξε την ενεργειακή πολιτική της χώρας μας, μεταξύ άλλων αναφορικά με τις Ανανεώσιμες Πηγές και την Εξοικονόμηση Ενέργειας, τις ανακαλύψεις φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και την ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ, Κύπρου και Κρήτης.

Όπως αναφέρεται, από την πλευρά του, ο Ιάπωνας Υφυπουργός αναφέρθηκε στις ομοιότητες που έχουν οι δύο χώρες όντας νησιά, αλλά και στις ιαπωνικές επιχειρήσεις που επέλεξαν την Κύπρο για επέκταση των δραστηριοτήτων τους, όπως η MUFG Investor Services.

Οι δυο Υπουργοί εξέφρασαν την επιθυμία να ανανεώσουν τη συζήτησή τους για ενίσχυση των διμερών οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ιαπωνίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Ανοδικό σερί στο ΧΑΚ
Διαβεβαίωση Κεραυνού στην Λάουρα...Έτοιμο για συνεργασία με την Γενική Εισαγγελία της Ε.Ε. το Υπ. Οικονομικών
Στο 6% η ανεργία το πρώτο τρίμηνο... Στις Υπηρεσίες το ψηλότερο ποσοστό απασχολουμένων
Politico για Κολέγιο των Επιτρόπων: Tο κυπριακό ναυτιλιακό λόμπι σπρώχνει για το χαρτοφυλάκιο των μεταφορών
Τμήμα Φορολογίας: Τι ισχύει με τις αναδρομικές αναπροσαρμογές εισφορών Ταμείου Σύνταξης στη δήλωση εισοδήματος
Σε τεντωμένο σχοινί η εργατική ειρήνη στην οικοδομική βιομηχανία, πιέσεις και στην ξενοδοχειακή
Γιάννης Παναγιώτου: Απαραίτητη η διασφάλιση της επάρκειας των μισθών
EuroBasket 2025: Σε θέση play maker με score πολλών εκατομμυρίων η Κύπρος
Ώριμα έργα στο... πιάτο του Εμίρη του Κατάρ για επενδύσεις-Επίσκεψη υψηλών προσδοκιών στην Κύπρο
Σε υψηλό δώδεκα ετών το ΧΑΚ, στο 12,6% τα συσσωρευμένα κέρδη εντός Μαΐου