Η doValue ενισχύει τη θέση της στην ευρωπαϊκή αγορά διαχείρισης ακινήτων και δανείων

Σε συνεχή διεύρυνση των εργασιών του προχωρά ο Όμιλος doValue, ο μεγαλύτερος διαχειριστής ΜΕΔ και ακινήτων στη Νότια Ευρώπη για τράπεζες και επενδυτές, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση του στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σε μια περίοδο που άλλοι εταιρικοί όμιλοι αποσύρονται από την αγορά των ΜΕΔ, η doValue εντατικοποιεί τη δράση της, μέσα από την υποστήριξη των μετόχων της και την υποδοχή ενός νέου κορυφαίου επενδυτή: της Elliott.

Παράλληλα, ο Όμιλος προχωρά στην εξαγορά ενός εκ των σημαντικότερων ανταγωνιστών του. Ο λόγος για την Gardant, η οποία αποτελεί μια από τις κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ιταλία, με χαρτοφυλάκιο που φτάνει τα €20 δισ. και ένα επιτυχημένο μοντέλο λειτουργίας.

Η εξαγορά αναμένεται να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο την ηγετική θέση της doValue στην αγορά ΜΕΔ στην Νότιας Ευρώπης, μέσω της ενίσχυσης του χαρτοφυλακίου, του πελατολογίου, αλλά και των προσφερόμενων υπηρεσιών του Ομίλου.

Έτσι, με κύριους μετόχους τις Bain και Fortress, που αποτελούν σημαντικές δυνάμεις στην παγκόσμια αγορά των ΜΕΔ, και με την προσθήκη της Elliott, o Όμιλος προχωρά στην αναβάθμιση του χαρτοφυλακίου του, είτε μέσω συγχωνεύσεων εξαγορών, είτε οργανικά.

Η εν λόγω σύμπραξη αναμένεται να εδραιώσει περαιτέρω τη θέση της doValue στην Ιταλία, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες. Μάλιστα, δεδομένου ότι μέχρι πρότινος η Elliott δεν είχε επενδύσει σημαντικά στην ελληνική περιφέρεια, είναι πολύ πιθανόν, κατέχοντας το 20% της doValue, να καταστεί σημαντικός επενδυτής σε χαρτοφυλάκια στην Ελλάδα και την Κύπρο.

doValue Cyprus με μερίδιο αγοράς πέραν του 40%

Με εμβέλεια που εξαπλώνεται γεωγραφικά σε τρεις περιοχές –την ιταλική, την ιβηρική και την ελληνική– ο Όμιλος αποτελεί μία από τις κυρίαρχες δυνάμεις στον τομέα δραστηριότητάς του στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και βεβαίως στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Με τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται στις πιο πάνω χώρες να αγγίζουν τα €116 δισ., η doValue αποτελεί σημαντικό μοχλό ανάπτυξης για τις τοπικές οικονομίες, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανθεκτικότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Στην τροφοδότηση της δυναμικής του Ομίλου εξέχοντα ρόλο διαδραματίζουν οι δραστηριότητές του στην Ελλάδα και την Κύπρο. Όπως αποτυπώνεται στους αριθμούς, το μερίδιο αγοράς της doValue Greece ξεπερνά το 30%, σε μια αγορά των €120 δισ., ενώ της doValue Cyprus ξεπερνά το 40%, σε μια αγορά των €20 δισ..

Ιδιαίτερα όσον αφορά την Κύπρο, η doValue Cyprus αναγνωρίζεται ως η μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης δανείων και ακινήτων. Διαθέτει τρία χαρτοφυλάκια ΜΕΔ και αποτελεί τον ισχυρότερο διαχειριστή ακινήτων στο νησί, τα οποία διαχειρίζεται μέσω της πλατφόρμας Altamira Real Estate, www.altamirarealestate.com.cy.

Δειτε Επισης

Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο
ΥΠΕΣ: Τα έργα που προγραμματίζονται-Αναθεώρηση στεγαστικών, «Ιππόδαμος» και «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα