JPMorgan Chase: Αυξημένα κέρδη, προειδοποιεί για επίμονο πληθωρισμό

Μεγαλύτερα κέρδη από τα αναμενόμενα για το πρώτο τρίμηνο, λόγω των αυξημένων επιτοκίων και των εσόδων για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, ανακοίνωσε την Παρασκευή η JPMorgan Chase, καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας προειδοποίησε για γεωπολιτική αβεβαιότητα και κίνδυνο ενός επίμονου πληθωρισμού.

Τα κέρδη της αμερικανικής Τράπεζας ανήλθαν σε 13,4 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 6% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, ενισχυμένα από τα υψηλότερα καθαρά έσοδα από τόκους - το όφελος από τη χρέωση των δανείων με υψηλότερα επιτόκια, αφαιρώντας το πλήγμα από την καταβολή υψηλότερων τόκων στους καταθέτες.

Η JPMorgan, η οποία ανακοίνωσε επίσης την αύξηση των αμοιβών για διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και επενδυτικής τραπεζικής ως θετικούς παράγοντες, ανακοίνωσε έσοδα ύψους 41,9 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 9%.

Οι αγορές αποτέλεσαν αδύναμο σημείο, με τα έσοδα από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές να μειώνονται για το σταθερό εισόδημα και να παραμένουν αμετάβλητα για τις μετοχές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, Τζέιμι Ντάιμον, εξήγγειλε τα "ισχυρά αποτελέσματα" της περιόδου, αλλά επεσήμανε μια σειρά από ανησυχίες, παρόλο που "πολλοί οικονομικοί δείκτες συνεχίζουν να είναι ευνοϊκοί", αναφέρει σε δελτίο Τύπου.

Σε αυτές περιλαμβάνονται οι "τρομεροί" συνεχιζόμενοι πόλεμοι, ένας μεγάλος αριθμός "επίμονων πληθωριστικών πιέσεων" και η μετατόπιση της νομισματικής πολιτικής σε μια πολιτική "ποσοτικής σύσφιξης", αναφέρει ο κ. Ντάιμον.

"Δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθούν αυτοί οι παράγοντες, αλλά πρέπει να προετοιμάσουμε την τράπεζα για ένα ευρύ φάσμα πιθανών περιβαλλόντων, ώστε να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να είμαστε σταθερά εκεί για τους πελάτες", προσθέτει.

Η Τράπεζα αναμένει ότι η ώθηση των κερδών από τα υψηλότερα επιτόκια θα μειωθεί ή θα "εξομαλυνθεί" με την πάροδο του χρόνου, σημειώνει ο κ. Ντάιμον.

Δειτε Επισης

Ισπανία: Επιταχύνθηκε στο 3,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Φόρους 800 εκατ. ευρώ πλήρωσαν ευρω-τράπεζες στο Κρεμλίνο
Μετοχές: Το ράλι μπορεί να συνεχιστεί και χωρίς μείωση επιτοκίων, λένε οι «ταύροι» της Wall Street
Fed: Η επιμονή του Πάουελ να διατηρήσει τα υψηλά 20ετίας και το στοίχημα των επενδυτών
Μόσχα: Προειδοποιεί τη Δύση με «σκληρή» απάντηση αν πειραχτούν τα περιουσιακά της στοιχεία
Προειδοποιεί για τις οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στη Γάζα η Σαουδική Αραβία
Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι