Υπό εξέλιξη η γ' φάση έργων αποχετευτικού συστήματος στη Λάρνακα

Συνεχίζονται τα κατασκευαστικά έργα του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) στο πλαίσιο της Γ' Φάσης του αποχετευτικού συστήματος της πόλης και επαρχίας.

Σε ανακοίνωση του ΣΑΛ αναφέρεται ότι «η Γ’ Φάση του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας αφορά στην κατασκευή δικτύων συλλογής αστικών λυμάτων και αντλιοστασίων στους οικισμούς Δρομολαξιάς-Μενεού, Κιτίου και Περβολιών και τη μεταφορά των αστικών λυμάτων στον υφιστάμενο Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων της Λάρνακας. Με την υλοποίηση του έργου θα καλυφθούν οι απαιτήσεις συμμόρφωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 91/271/ΕΟΚ για τους οικισμούς Κιτίου, Περβολιών, Δρομολαξιάς-Μενεού, οι οποίοι εμπίπτουν στο Πρόγραμμα Εφαρμογής της συγκεκριμένης Οδηγίας».

Προστίθεται ότι «το έργο θα επιφέρει σημαντικές θετικές επιπτώσεις στην περιοχή μελέτης, με πρωτεύοντα στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την προστασία του περιβάλλοντος. Η διαχείριση των αστικών λυμάτων θα γίνεται με ορθολογικό τρόπο και δεν θα υφίσταται ο κίνδυνος ρύπανσης του υπεδάφους και των υπόγειων υδάτινων πόρων από τη χρήση των σηπτικών και απορροφητικών δεξαμενών».

Παράλληλα «η δημιουργία κεντρικού αποχετευτικού συστήματος θα συμβάλει και στην προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων από πιθανή ρύπανση από αστικά λύματα. Επιπρόσθετα, το έργο αναμένεται να προωθήσει την αξιοποίηση μη συμβατικών πόρων νερού στη γεωργία, όπως είναι τα επεξεργασμένα αστικά λύματα (ανακτημένο νερό), καθότι το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο που θα κατασκευαστεί στο πλαίσιο του έργου, θα ενωθεί με τον υφιστάμενο σταθμό επεξεργασίας λυμάτων της Λάρνακας, του οποίου το παραγόμενο ανακτημένο νερό χρησιμοποιείται για σκοπούς γεωργικής άρδευσης».

Σημειώνεται ότι «το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο Δικαιούχος του Έργου είναι το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας, που το εκτελεί εκ μέρους του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων».

Δειτε Επισης

Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο
ΥΠΕΣ: Τα έργα που προγραμματίζονται-Αναθεώρηση στεγαστικών, «Ιππόδαμος» και «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα