Βραβείο «Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας 2023» για τον αν. καθηγητή του ΤΕΠΑΚ Νίκο Μίτλεττον

Στον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), Νίκο Μίτλεττον, απονεμήθηκε το βραβείο «Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας 2023».

Η απονομή του βραβείου θα γίνει την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, στις 18:30, στο κτήριο του ΤΕΠΑΚ «Τάσσος Παπαδόπουλος» (Αμφιθέατρο 2), στη Λεμεσό.

Σκοπός του βραβείου είναι η αναγνώριση και επιβράβευση των ακαδημαϊκών που υπηρετούν την ποιοτική διδασκαλία, με ξεχωριστή αφοσίωση και ικανότητα, με τρόπο που εμπνέουν και καθοδηγούν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου.

Ταυτόχρονα, επιδιώκεται η ενθάρρυνση για ανάπτυξη πρωτότυπων, ποιοτικών και αποτελεσματικών μεθόδων διδασκαλίας και η αναβάθμιση της ποιότητας της διδασκαλίας στην ευρύτερη πανεπιστημιακή κοινότητα.

Το βραβείο, το οποίο φιλοτέχνησε η Καθηγήτρια του Τμήματος Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ, Κλίτσα Αντωνίου, συνοδεύεται και από χρηματικό ποσό ύψους 5,000 ευρώ.

Το χρηματικό έπαθλο μπορεί να αξιοποιηθεί για την εργοδότηση διδακτορικού/ης φοιτητή/ριας ή μεταδιδακτορικού/ής συνεργάτη/ιδας με σκοπό την ανάπτυξη και προώθηση διδακτικών επινοήσεων, με εφαρμογή σε προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Καθηγητής Νικόλας Τσαπατσούλης, η Κοσμήτειρα της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγήτρια Αικατερίνη Λαμπρινού, η Πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μαρία Καρανικόλα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα δοθεί Δημόσια Διάλεξη από τον βραβευθέντα με τίτλο «Διδάσκουμε, ερευνώντας και Ερευνούμε, μαθαίνοντας: Συμμετοχική Έρευνα Δράσης»

Το βραβείο θα απονείμει ο τέως Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παντελής Κελίρης.

Πληροφορίες: τηλ. 25 002501

www.cut.ac.cy

  • Δρ Νίκος Μίτλεττον - Bιογραφικό Σημείωμα:

Ο Νίκος Μίτλεττον (BSc Statistics and Operational Research, UCL, 1997, MSc Health Care Decision Analysis, London School of Economics joint with London School of Hygiene, 1998 και PhD Epidemiology, Τμήμα Κοινωνικής και Κοινοτικής Ιατρικής, University of Bristol Medical School) είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Μεθοδολογίας της Έρευνας στις Επιστήμες Υγείας και Βιοστατιστικής. Εργάζεται στο Τμήμα Νοσηλευτικής, ΤΕΠΑΚ από το 2009 και είναι συντονιστής του διδακτορικού προγράμματος σπουδών.

Διδάσκει Μεθοδολογία της Έρευνας, Επιδημιολογία, Βιοστατιστική, Τεκμηριωμένη Πρακτική και σειρά άλλων μαθημάτων με ερευνητικό προσανατολισμό, σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο.

Ήταν κύριος επιβλέποντας σε 5 διδακτορικές διατριβές οι οποίες έχουν ολοκληρώσει μέχρι στιγμής ενώ έχει επιβλέψει ή συνεπιβλέψει άνω των 40 μεταπτυχιακών διατριβών.

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο σε επιστημονικά περιοδικά με σύστημα κριτών, το οποίο συγκεντρώνει άνω των 5000 αναφορών στη διεθνή βιβλιογραφία (h-index = 37, i10-index = 83).

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εμπίπτουν στη διερεύνηση των κοινωνικών ανισοτήτων στην υγεία, στην αξιολόγηση των υπηρεσιών υγείας και στην έρευνα με προσανατολισμό τη διαμόρφωση πολιτικής υγείας (policy-oriented research).

Συμμετέχει σε σειρά ερευνητικών προγραμμάτων με εξωτερική χρηματοδότηση. ως επιστημονικός υπεύθυνος ή συνεργάτης Πιο πρόσφατα, συντόνισε το πρόγραμμα “Baby Buddy Forward” (Erasmus+), το οποίο διαμόρφωσε με την ενεργό συμμετοχή όλων των επιστημονικών εταιρειών στη φροντίδα μητέρας-παιδιού στη Κύπρο την εκπαιδευτική webapp πλατφόρμα Baby Buddy για την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη μετάβαση στη γονεϊκότητα.

Είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής του οργανισμού Birth Forward, διαχρονικού ερευνητικού εταίρο και επί του παρόντος συντονίζει δυο επιπλέον σχετικά ερευνητικά προγράμματα.

Το έργο “Baby Buddy Comminicator” (Erasmus+, 2022-2024) επικεντρώνεται στην ενίσχυση των δεξιοτήτων επικοινωνίας των επαγγελματιών υγείας στη φροντίδα της μητρότητας, ενώ το έργο “RESPECT” (CERV, 2022-2024) θέτει ως στόχο την προώθηση των προτύπων ποιότητας για τη Φροντίδα Μητρότητας με Σεβασμό (Respectful Maternity Care) του Παγκόσμιου Οργανισμό Υγείας.

Την περίοδο 2016-2020, διετέλεσε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας Είναι Ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος της νεοσύστατης (2022) Κυπριακής Εταιρείας Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας.

Είναι μέλος του International Epidemiological Association και του Society for Social Medicine.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος Τμήματος (2014-2016) και Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας (2016, 2018-2020).

Δειτε Επισης

Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Απεικονιστικών Κέντρων Ιατρικής
Και με βούλα Υπουργικού, γενικός διευθυντής του ΟΑΥ ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου
To Waste Wisely Cyprus πάει Fork Food Market παρέα με το Zero Waste Project Quasimodo
MSPA Europe/Africa Conference: Σε εξέλιξη το συνέδριο για το mystery shopping στη Λεμεσό
International Compliance Forum: Επιστροφή τον προσεχή Οκτώβριο
Η Πολυκλινική Υγεία διοργανώνει για 5η χρονιά τον Θαλάσσιο Μαραθώνιο για στήριξη του Αντικαρκινικού
Το Cyprus Professional Services Conference ανέδειξε την Κύπρο ως διεθνές business hub
Krypto: Συμμετέχει και στηρίζει ως Bronze Partner το Reflect Festival
Οι εκδηλώσεις της ΚΟΕ σε συνεργασία με τους συνεργάτες-χορηγούς ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων
Επαγγελματικές υπηρεσίες: Η νέα γενιά ως εργοδότης και τα επιχειρηματικά μοντέλα που προκρίνει