Γερμανία: Πρόσθετη οικονομική βοήθεια €25 εκατ. σε όσους επέζησαν του Ολοκαυτώματος

Η Γερμανία αποφάσισε να αυξήσει κατά 25 εκατ. ευρώ συνολικά τις πληρωμές της στους επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος που ζουν στο Ισραήλ, μια «χειρονομία αλληλεγγύης» μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο επιβεβαιώνει ανακοίνωση που είχε γίνει στον ιστότοπο του Claims Conference, οργανισμού που ασχολείται με την καταβολή χρημάτων στους επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος. «Και οι 113.000 επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος που ζουν στο Ισραήλ θα λάβουν εφάπαξ πληρωμή 220 ευρώ, η οποία προέρχεται από ένα κονδύλι 25 εκατομμυρίων ευρώ», γράφει ο οργανισμός.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Πολλοί επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος επλήγησαν ιδιαίτερα από τις επιθέσεις της Χαμάς, είτε με την απώλεια του διαμερίσματός τους, είτε με τον αφανισμό του συστήματος υποστήριξης, όπως η περίθαλψη ή η οικονομική ενίσχυση. Επομένως, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πρόθυμος να διαθέσει άλλα 25 εκατομμύρια ευρώ», πρόσθεσε.

«Ο στόχος είναι η υλοποίηση το συντομότερο δυνατόν, ώστε οι επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος στο Ισραήλ να μπορούν να λάβουν άμεση βοήθεια, αποφεύγοντας κάθε γραφειοκρατία μεσούσης μιας τρομακτικής κατάστασης πολέμου», πρόσθεσε. Το Claims Conference αναφέρει στον ιστότοπό του ότι οι πρώτες πληρωμές αυτών των πρόσθετων 220 ευρώ άρχισαν τον Μάρτιο, για τους επιζήσαντες που λαμβάνουν ήδη αποζημιώσεις από τον οργανισμό αυτό.

«Οι επιζήσαντες που επωφελούνται από υπηρεσίες, όπως περίθαλψη κατ’ οίκον, που χρηματοδοτούνται από το Claims Conference, αλλά δεν λαμβάνουν επί του παρόντος πληρωμές αποζημιώσεων που διαχειρίζεται το Claims Conference, θα λάβουν ειδοποίηση μέσω ταχυδρομείου σχετικά με το νέο ταμείο για να λάβουν αυτήν την πρόσθετη πληρωμή», προσθέτει.

Ο οργανισμός Claims Conference ιδρύθηκε για να βοηθήσει τους επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος να λάβουν αποζημιώσεις μετά τη συμφωνία που υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο του 1952 μεταξύ της Δυτικής Γερμανίας και του Ισραήλ. Η Γερμανία είναι θερμός υποστηρικτής του Ισραήλ γιατί θεωρεί ότι έχει ιδιαίτερη ευθύνη προς τη χώρα αυτή, μετά τη σφαγή 6 εκατ. Εβραίων από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

Δειτε Επισης

Φοβάται ανθρωπιστική κρίση αν το Ισραήλ αποκόψει τις παλαιστινιακές τράπεζες η Τζάνετ Γέλεν
Σε υψηλό 12 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη
JP Morgan: Αναθεωρεί θετικά την εκτίμησή της για Κίνα-Αναμένει ανάπτυξη 5,2% το 2024
Fed: Μεγαλώνει η συναίνεση για ψηλά επιτόκια διαρκείας-Αβεβαιότητα για τον πληθωρισμό
Πτώση μεγαλύτερη του 1% για τον χρυσό μετά το πολυήμερο ράλι
Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι CEOs για το 2023
Βρετανία: Πράσινο φως από την FCA για τα ETPs κρυπτονομισμάτων
Σε χαμηλό τριών ετών τον Απρίλιο ο πληθωρισμός στη Βρετανία
Έλληνας αξιωματούχος Κομισιόν βλέπει €100 δισ. επενδύσεις σε τσιπ έως το 2030
Πρόστιμο 61,6 εκ. λιρών στην αμερικανική τράπεζα Citigroup επέβαλαν οι αρχές της Βρετανίας