Αποδέχεται αλλά με όρια το πλαίσιο Παναγιώτου για την αγορά εργασίας η ΟΕΒ-Τι δηλώνει ο Μιχάλης Αντωνίου

Στην απόφαση να αποδεχθεί το πλαίσιο που κατατέθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την στελέχωση της αγοράς εργασίας και να θέσει και να επεξηγήσει τα όρια της, κατέληξε το βράδυ της Πέμπτης η εκτελεστική Επιτροπή της ΟΕΒ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας Μιχάλης Αντωνίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αντωνίου είπε ότι η ΟΕΒ θα ενημερώσει αύριο Παρασκευή τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Παναγιώτου ότι αποδέχεται το πλαίσιο και θα θέσει και εξηγήσει τα όρια μέσα στα οποία θα μπορεί να κινηθεί η Ομοσπονδία σε σχέση με τον τρόπο υλοποίησης του πλαισίου.

Επίσης, ο κ. Αντωνίου είπε ότι κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη το απόγευμα της Πέμπτης στα γραφεία της ΟΕΒ, η εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας τον ενημέρωσε ότι θα αποδεχθεί το πλαίσιο που κατατέθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και εξήγησε ποια είναι τα όρια της σε σχέση με τον τρόπο υλοποίησης του πλαισίου.

Σημειώνεται ότι κατά τις προηγούμενες εβδομάδες, στο πλαίσιο της μεσολάβησης του Υπουργού Εργασίας, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις μεταξύ των ηγεσιών των συνδικαλιστικών και των εργοδοτικών οργανώσεων και κατατέθηκε μεσολαβητική πρόταση από τον Υπουργό, για την οποία αναμένονται οι τελικές τοποθετήσεις.

Όπως δήλωσε την περασμένη Τρίτη ο Υπουργός Εργασίας, επιδίωξη είναι να πραγματοποιηθεί η τελική συνάντηση εντός των επόμενων ημερών, μετά την προγραμματισμένη συνεδρία των συλλογικών οργάνων της ΟΕΒ.

Δειτε Επισης

Ανοδικό σερί στο ΧΑΚ
Διαβεβαίωση Κεραυνού στην Λάουρα...Έτοιμο για συνεργασία με την Γενική Εισαγγελία της Ε.Ε. το Υπ. Οικονομικών
Στο 6% η ανεργία το πρώτο τρίμηνο... Στις Υπηρεσίες το ψηλότερο ποσοστό απασχολουμένων
Politico για Κολέγιο των Επιτρόπων: Tο κυπριακό ναυτιλιακό λόμπι σπρώχνει για το χαρτοφυλάκιο των μεταφορών
Τμήμα Φορολογίας: Τι ισχύει με τις αναδρομικές αναπροσαρμογές εισφορών Ταμείου Σύνταξης στη δήλωση εισοδήματος
Σε τεντωμένο σχοινί η εργατική ειρήνη στην οικοδομική βιομηχανία, πιέσεις και στην ξενοδοχειακή
Γιάννης Παναγιώτου: Απαραίτητη η διασφάλιση της επάρκειας των μισθών
EuroBasket 2025: Σε θέση play maker με score πολλών εκατομμυρίων η Κύπρος
Ώριμα έργα στο... πιάτο του Εμίρη του Κατάρ για επενδύσεις-Επίσκεψη υψηλών προσδοκιών στην Κύπρο
Σε υψηλό δώδεκα ετών το ΧΑΚ, στο 12,6% τα συσσωρευμένα κέρδη εντός Μαΐου