ΧΑΚ: Τέρμα στο ανοδικό σερί-Μικρές ζημιές την Πέμπτη

Μικρές απώλειες παρουσίασε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, δίνοντας τέρμα στην ανοδική πορεία που παρουσίασε κατά τις τρεις προηγούμενες ημέρες. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 145,96 μονάδες, σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,35%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €268.379.

Ανάλογη εικόνα παρουσίασε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 88,64 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 0,34%.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, πτώση σημείωσαν η Κύρια Αγορά κατά 0,26%, η Εναλλακτική Αγορά κατά 0,50% και οι Επενδυτικές Εταιρείες κατά 0,28%.Χωρίς μεταβολή παρέμειναν τα Ξενοδοχεία.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Πετρολίνα με €63.103 (τιμή κλεισίματος €0,95 – πτώση 3,06%). Ακολούθησαν οι μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας με €58.011 (τιμή κλεισίματος €2,35 – χωρίς μεταβολή), της Τράπεζας Κύπρου με €57.537 (τιμή κλεισίματος €3,64 –πτώση 0,82%), της Δήμητρα Επενδυτικής με €37.018 (τιμή κλεισίματος €0,968 – πτώση 0,21%) και της Logicom με €30.178 (τιμή κλεισίματος €2,90 – χωρίς μεταβολή).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 5 κινήθηκαν ανοδικά, 8 κινήθηκαν καθοδικά και 5 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 143.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε, μετά από σχετική ανακοίνωση της Εταιρείας Διαχείρισης «GMM Global Money Managers Ltd», τη διαγραφή του Αμοιβαίου Κεφαλαίου «GMM Navigator World Balanced Fund» (επενδυτικό τμήμα του ΟΣΕΚΑ «GMM Funds») λόγω διάλυσης του συνεπεία της ολικής εξαγοράς των μεριδίων του.

Προσθέτει ότι η διαγραφή θα έχει ισχύ από την Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024.

Επιπλέον, το ΧΑΚ αναφέρει ότι η εταιρεία CLR Investment Fund Public Ltd έχει συμμορφωθεί με τις πρόνοιες της Παραγράφου 3.1.1(ν) της ΚΔΠ 379/2014 (ως έχει τροποποιηθεί) για τον ελάχιστο αριθμό Διοικητικών Συμβούλων στο Διοικητικό Συμβούλιο εισηγμένης εταιρείας, μετά και το διορισμό νέου Διοικητικού Συμβούλου και προσθέτει ότι η Σήμανση (Σ) η οποία σημειώθηκε για τον πιο πάνω λόγο, θα αφαιρεθεί.

Σύμφωνα με το ΧΑΚ, οι τίτλοι της εταιρείας θα συνεχίσουν να παρουσιάζονται με σήμανση (Σ), στους πίνακες διαπραγμάτευσης και στα δελτία τιμών, λόγω μη τήρησης της προϋπόθεσης εισαγωγής και συνεχούς υποχρέωσης για τη χρηματιστηριακή αξία ως έχει ανακοινωθεί.

Δειτε Επισης

Στο παιχνίδι των δημοτικών εκλογών ο ΠΑΣΙΚΑ... Γιατί μέλη του διεκδικούν θέσεις σε δημοτικά συμβούλια
Limassol Boat Show: Σκάφος Lamborghini και επιβλητικές παρουσίες από διεθνείς εταιρείες του κλάδου
Ανοδικό σερί στο ΧΑΚ
Κλείνει ξανά το μάτι στην Κ.Δ. για συμμετοχή στον Great Sea Interconnector ο ΑΔΜΗΕ-«Πολύ θετική για το έργο»
Γιώργος Σαββίδης: Δικαίωση για την Κύπρο, καμιά ευθύνη της Κυπριακής Δημοκρατίας για το κούρεμα
Διαβεβαίωση Κεραυνού στην Λάουρα...Έτοιμο για συνεργασία με την Γενική Εισαγγελία της Ε.Ε. το Υπ. Οικονομικών
Στο 6% η ανεργία το πρώτο τρίμηνο... Στις Υπηρεσίες το ψηλότερο ποσοστό απασχολουμένων
Politico για Κολέγιο των Επιτρόπων: Tο κυπριακό ναυτιλιακό λόμπι σπρώχνει για το χαρτοφυλάκιο των μεταφορών
Τμήμα Φορολογίας: Τι ισχύει με τις αναδρομικές αναπροσαρμογές εισφορών Ταμείου Σύνταξης στη δήλωση εισοδήματος
Σε τεντωμένο σχοινί η εργατική ειρήνη στην οικοδομική βιομηχανία, πιέσεις και στην ξενοδοχειακή