Powered by

Η Wizz Air στοχεύει να φτάσει σε 10% πράσινες πτήσεις έως το 2030

Η Wizz Air, η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη και πιο περιβαλλοντικά βιώσιμη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη και παγκοσμίως, ανακοινώνει με ενθουσιασμό ότι το νέο της στόχο να φθάσει σε 10% «πράσινες πτήσεις». Συγκεκριμένα, η αεροπορική εταιρεία θέτει ως στόχο να χρησιμοποιεί βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα (SAF) στο 10% των μελλοντικών τις πτήσεων μέχρι το 2030.

Αυτός ο νέος στόχος αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη στρατηγική βιωσιμότητας και περιβαλλοντικής ανάπτυξης της Wizz Air και στηρίζεται στις συνεχείς επενδύσεις της στην ανάπτυξη των SAF. Για την επίτευξη του νέου αυτού στόχου, τονίζεται ιδιαίτερα η βαρύνουσας σημασίας δράση της βιομηχανίας για την ενίσχυση της παραγωγής SAF, προτρέποντας τους αρμόδιους να αντιμετωπίσουν τα τρέχοντα εμπόδια που επηρεάζουν την κλιμακούμενη χρήση SAF.

Το ορόσημο αυτό για την Wizz Air, ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της αερογραμμής σήμερα το πρωί μαζί με τη Firefly, μια καινοτόμο βρετανική εταιρεία βιοκαυσίμων. Η Wizz Air υποστηρίζει το σημαντικό έργο της Firefly από το 2023 και η συνεργασία τους θα επιτρέψει στην αεροπορική εταιρεία να παρέχει έως και 525.000 τόνους SAF για 15 χρόνια στις λειτουργίες της στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2028.

Η νέα φιλόδοξη προσπάθεια ενισχύει περαιτέρω τη θέση της Wizz Air ως πρωτοπόρου στη βιωσιμότητα αλλά και τη δέσμευσή της για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ανά επιβάτη/χλμ κατά 25% έως το 2030. Επιδιώκοντας τη διεύρυνση των στόχων βιωσιμότητας, στο πλάνο της αεροπορικής εταιρείας περιλαμβάνεται η ανανέωση του στόλου και οι αποδοτικές, χαμηλού κόστους λειτουργίες της. Παράλληλα, η Wizz Air διαθέτει αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας και δίνει προτεραιότητα στην υψηλή πυκνότητα των καθισμάτων και τους συντελεστές φορτίου αεροσκάφους για να διασφαλίσει ότι οι τρέχουσες λειτουργίες της είναι όσο το δυνατόν πιο βιώσιμες.

Η Wizz Air ηγείται στην αεροπορική βιομηχανία με τις χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά επιβάτη/χλμ μεταξύ των ανταγωνιστών της και παραμένει προσηλωμένη στη μείωση την έντασης του διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030. Το 2023, η Wizz Air πέτυχε το χαμηλότερο ετήσιο μέσο αποτέλεσμα έντασης CO2, το οποίο ανήλθε σε 51,5 γραμμάρια ανά επιβάτη/χλμ, μία σημαντική μείωση της τάξης του 6,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Yvonne Moynihan,Corporate and ESG Officer στη Wizz Air, δήλωσε: «Η Wizz Air γιορτάζει δύο δεκαετίες μετασχηματισμού φέτος, από μια μικρή αεροπορική εταιρεία σε παγκόσμιο ηγέτη της βιώσιμης αεροπορίας. Μαζί με την ανανέωση του στόλου και την αποτελεσματικότητα των λειτουργιών μας, το βιώσιμο καύσιμο αεροπορίας (SAF) αποτελεί καταλυτικό παράγοντα στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για τις αεροπορικές εταιρείες. Η επένδυσή μας στη Firefly, η οποία έχει την δυνατότητα να μειώσει τις εκπομπές μας κατά 100.000 τόνους CO2-εκ/έτος, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να ενσωματώσουμε τη χρήση του SAF στις λειτουργίες μας έως το 2030. Ωστόσο, η πραγματοποίηση των στόχων μας απαιτεί σημαντική επέκταση της παραγωγής και της εφαρμογής των SAF. Για τον λόγο αυτό, καλούμε τους πολιτικούς να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια στην κλιμακούμενη εφαρμογή των SAF με την παροχή κινήτρων για την παραγωγή, την παροχή υποστήριξης στην τιμή και την υποδοχή επιπλέον βιώσιμων πηγών για την παραγωγή βιοκαυσίμων»

Δειτε Επισης

Αναθεώρησε τις προοπτικές της Κύπρου από σταθερές σε θετικές ο Moody's-Πώς το βλέπει το Υπ. Οικονομικών
Louis Nausicaa Beach: Νέο πρόσωπο και αέρας ανανέωσης στο ξενοδοχείο του Πρωταρά (pics/video)
Εδώ θα κτυπά η καρδιά του EuroBasket-Η επένδυση στο «Σπύρος Κυπριανού» και η κληρονομιά που θα μείνει
Μετά τη Demetra και η ΕΤΥΚ στο Διοικητικό Δικαστήριο για την εξαγορά της Ελληνικής από Eurobank
Κώστας Κουμής: Από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας οι παραλίες της-Στόχος η βιωσιμότητά τους
Ο διάσημος σεφ Giorgio Trovato στην Κύπρο σε μια διήμερη εκδήλωση γεμάτη από ιταλικές γεύσεις
Ανησυχεί αλλά βλέπει φως στην άκρη του τούνελ για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας και τερματικό ο Κεραυνός
Εγκαίνια του ανανεωμένου Comarine Business Center στο λιμάνι Λάρνακας
Βάζει την θηλιά στον λαιμό της Κύπρου για το 15% σε πολυεθνικές η Κομισιόν-Ένα βήμα πριν την παραπομπή στο Δικαστήριο της Ε.Ε.
Το Plage du Soleil, σε ένα… ταξίδι στο Αιγαίο