Junior Achievement Κύπρου: Ο δρόμος προς την επιτυχία και η παράδοση των ηνίων από τον Ανδρέα Παπαδόπουλο

Με ιδιαίτερη συγκίνηση αλλά και υπερηφάνεια παραδίδει τα ηνία του Junior Achievement Κύπρου (JA) ο πρόεδρός του, Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Ο άνθρωπος ο οποίος κατάφερε μαζί με τους συνεργάτες του να το μετατρέψει από μια ιδέα σε ένα εκκολαπτήριο γνώσης και εκπαίδευσης σε θέματα οικονομικού εγγραμματισμού και όχι μόνο για 28 χιλιάδες και πλέον μαθητές και φοιτητές.

Κάπως έτσι άλλωστε κτίζεται η επιχειρηματική κουλτούρα, όπως συνάγεται από όσα μας αναφέρει πιο κάτω:

«Η MetLife είναι περήφανος χορηγός του Junior Achievement σε όλο τον κόσμο, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να συμβάλει στην ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Η πρώτη μου επαφή με το Junior Achievement ήταν αρκετή για να γοητευτώ και να μαγευτώ από το πάθος, τη δημιουργικότητα, την όρεξη και τη φαντασία των νέων, που αποτελούν το μέλλον της Κύπρου μας. Ένα συναρπαστικό ταξίδι τόσο για εμένα όσο και για τη MetLife, που δε θα μπορούσε να απουσιάζει από κάτι τόσο καθοριστικό για την κοινωνία.

Η εταιρεία μας είναι εκ των κύριων χορηγών του κυπριακού παραρτήματος του Junior Achievement, ενός παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού που είναι αφιερωμένος στην εκπαίδευση μαθητών και νέων σε θέματα επιχειρηματικότητας μέσω διαφόρων ετήσιων προγραμμάτων.

Πρόκειται για ένα οικοδόμημα από το οποίο δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η ECOMMBX, η οποία επενδύει στον άνθρωπο και δη στους νέους, στη γνώση και στην καινοτομία.

Η στήριξη της καινοτομίας και η ενθάρρυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας βρίσκονται διαχρονικά στον πυρήνα της λειτουργίας της PwC Κύπρου και πρόσφατα εντάχθηκαν στον έναν από τους τρεις πυλώνες του PwC Foundation.

Ως στρατηγικός συνεργάτης του Junior Achievement για περισσότερα από δέκα χρόνια, μέλημα μας είναι να βοηθήσουμε τους νέους μας να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να διαμορφώσουν το μέλλον τους όπως εκείνοι επιθυμούν. Η ενέργεια και το πάθος των νέων ανθρώπων είναι μεταδοτική για όλους μας στην PwC Κύπρου.

Αποτελεί φυσική εξέλιξη η συνεργασία μας με το JA Cyprus, αφού ως Σύνδεσμος Τραπεζών ήδη από χρόνια προηγουμένως διαπιστώσαμε το κενό χρηματοοικονομικής γνώσης που υπήρχε στη χώρα μας.

Με τη συνεργασία μας με τον οργανισμό από το 2015 κτίζουμε κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερο στο πεδίο της χρηματοοικονομικής γνώσης με μεγάλο στόχο την ένταξη αντίστοιχου μαθήματος σε κάθε βαθμίδα του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Είμαι ένας από τους συνιδρυτές του JA Cyprus και από την αρχή στόχος της εμπλοκής μου στο πρόγραμμα ήταν να εμπνεύσω τους νέους της Κύπρου από πολύ μικροί να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους στην επιχειρηματικότητα.

Ως ενεργός επενδυτής σε νέες επιχειρηματικές ιδέες έχω έρθει αντιμέτωπος με πολλά από τα προβλήματα νοοτροπίας των νέων επιχειρηματιών. Με μεγάλη μου ικανοποίηση βλέπω την τεράστια βελτίωση που επιτυγχάνεται μέσω του προγράμματος.

Η ενασχόληση των νέων με την επιχειρηματική εκπαίδευση είναι πολύ σημαντική. Τους βοηθά να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους σε ένα προστατευόμενο περιβάλλον, όπως αυτό του σχολείου.

Αποκτούν εμπειρία χωρίς ιδιαίτερο ρίσκο, που συνήθως συνοδεύει την επιχειρηματική δραστηριότητα. Αυτό μπορεί να τους εξοικειώσει με την ιδέα της επιχειρηματικότητας και να τους ετοιμάσει για μελλοντικές προσπάθειες σ’ αυτό το πεδίο».

Δειτε Επισης

Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης
Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα