Επίσκεψη ΙδΕΚ στο Ισραήλ για ενδυνάμωση συνεργασιών σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας

Η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας Κύπρου και Ισραήλ στον τομέα της έρευνας, της καινοτομίας και της τεχνολογίας ήταν στο επίκεντρο επαφών του Γενικού Διευθυντή του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), κ. Θεόδωρου Λουκαΐδη και του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού, κ. Μόνικας Ιωαννίδου Πολεμίτη, κατά τη διάρκεια διήμερης επίσημης επίσκεψης στο Τελ Αβίβ, στις 9 και 10 Απριλίου.

Η αντιπροσωπεία του ΙδΕΚ, συνοδευόμενη από τον Πρέσβη της Κύπρου στο Ισραήλ κ. Κορνήλιο Κορνηλίου και τον Εμπορικό Ακόλουθο της Πρεσβείας, είχε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή, τον Επικεφαλής Επιστήμονα και ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας (MOST) κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο κοινό χρηματοδοτικό πρόγραμμα που προκηρύχθηκε πρόσφατα από το ΙδΕΚ και το MOST, στην εντατικοποίηση της κινητικότητας ερευνητών/τριών και στην περαιτέρω συνεργασία σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

ΙΔΕΚ-ΙΣΡΑΗΛ2

Ο κ. Λουκαΐδης και η κ. Ιωαννίδου Πολεμίτη είχαν επίσης συνάντηση με την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια και επικεφαλής της Διεύθυνσης Οικονομικής Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για αξιοποίηση των συνεργιών μεταξύ των οικοσυστημάτων Ε&Κ των δύο χωρών. Επιπλέον, στο πλαίσιο της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία του ΙδΕΚ συναντήθηκε με στελέχη της Αρχής Καινοτομίας του Ισραήλ (Israel Innovation Authority) για θέματα που άπτονται στον σχεδιασμό μίας νέας κοινής χρηματοδοτικής πρόσκλησης, αλλά και στην ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ κυπριακών και ισραηλινών φορέων με σκοπό την υποβολή κοινών προτάσεων στον Πρόγραμμα Πλαίσιο της ΕΕ, «Ορίζοντας Ευρώπη».

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Tel Aviv Sparks Innovation Summit 2024», ο Γενικός Διευθυντής του ΙδΕΚ συμμετείχε σε πάνελ με θέμα «Οικοσυστήματα από όλο το Κόσμο» όπου παρουσίασε τις δυνατότητες και την πρόοδο του Κυπριακού Οικοσυστήματος Ε&Κ τα τελευταία χρόνια, και αντάλλαξε απόψεις και εμπειρίες για τρόπους ενδυνάμωσης τοπικών οικοσυστημάτων και διασύνδεσης τους.

Δειτε Επισης

Χρηματοδότηση $6 δις για την xAI του Έλον Μασκ
Έως 25% υψηλότεροι μισθοί σε όσους έχουν δεξιότητες τεχνητής νοημοσύνης
CITEA Digital Cyprus Conference: Οι τέσσερις πυλώνες που θα εστιάσει η φετινή διοργάνωση
Microsoft: Παρουσίασε υπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης με δυνατότητες… big brother
Σε δυναμική πορεία το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας και στους «strong innovators» η Κύπρος
Το TikTok στα βήματα του YouTube: Δοκιμάζει βίντεο διάρκειας 60 λεπτών
SoftOne Technologies Α.Ε.: Οι τρεις εταιρείες που προχωρούν σε απόκτηση κοινού ελέγχου επί της εταιρείας
Υπηρεσία Data Analytics-As-A-Service: Στρατηγική συνεργασία της TheMagnet®️ με την Analytical Solutions
ΟΟΣΑ: Αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 7% σε μια 10ετία θα φέρει η τεχνητή νοημοσύνη
Δημήτρης Σκουρίδης: Προς αξιοποίηση στην υγειονομική περίθαλψη η τεχνητή νοημοσύνη