Πώς η ECOMMBX δημιουργεί αμοιβαία εμπιστοσύνη και θετικό εργασιακό κλίμα στην εταιρεία

Η ισορροπία μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες, στους οποίους εστιάζει η ECOMMBX.

Η εταιρεία επιβεβαιώνει διαρκώς με πράξεις ότι βρίσκεται κοντά στους εργαζόμενούς της και επενδύει σε αυτούς για την αναβάθμιση των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων τους, πράγμα το οποίο συμβάλλει στη δημιουργία ταλαντούχων και επιτυχημένων ανθρώπων, σύμφωνα με τις Compliance Junior Director/DPO, Μαίρη Χατζηαθανασίου και Alternate AMLCO, Ειρήνη Κλεάνθους.

Όλη η προσοχή που απαιτείται, δίνεται από την ECOMMBX στην ασφάλεια, την υγεία και την ευημερία του προσωπικού, γεγονός που συμβάλλει στην ικανοποίηση των υπαλλήλων, η οποία συνδυάζεται με την αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας στην εργασία.

Τα well-being benefits

Η ομαδικότητα, η κατανόηση, το θετικό πνεύμα και η συμπαράσταση έχουν καλλιεργηθεί διαχρονικά και αποτελούν τον βασικό πυλώνα στήριξης του προσωπικού, πράγμα το οποίο έχει δημιουργήσει την αμοιβαία εμπιστοσύνη και το θετικό εργασιακό κλίμα στην ECOMMBX.

Το θετικό αυτό κλίμα υποβοηθάει στην ελαχιστοποίηση του εργασιακού άγχους με αποτέλεσμα την εργασιακή ηρεμία και επακόλουθη αύξηση της παραγωγικότητας του προσωπικού.

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες, που ώθησε ακόμα περισσότερο το well-being του προσωπικού και για τον οποίο μπορεί να θεωρηθεί η ECOMMBX ως πρωτοπόρος αυτής της νέας κουλτούρας, είναι η τετραήμερη εβδομαδιαία εργασία, η οποία επέφερε θετικά αποτελέσματα στην ψυχολογία και την παραγωγικότητα του προσωπικού.

Από εκεί και πέρα, οι δραστηριότητες που διοργανώνει η εταιρεία επεκτείνονται κι εκτός του εργασιακού πεδίου και σκοπό έχουν την ψυχαγωγία του προσωπικού και πολλές φορές των οικογενειών τους, πράγμα το οποίο αντικατοπτρίζει το ενδιαφέρον της γι’ αυτούς.

Ευτυχισμένοι στη δουλειά

Μπορεί η πανδημία να θεωρείται πλέον ένα απομακρυσμένο γεγονός, η επιρροή όμως που έχει αφήσει στις ζωές όλων μας και ιδιαίτερα στο εργασιακό περιβάλλον, είναι εμφανής. Με αυτό ως αφορμή, η εταιρεία μετατόπισε τις προτεραιότητές της και έδωσε πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην ασφάλεια και την ευεξία των εργαζομένων.

Στην ECOMMBX πιστεύουμε στην προσωπική επαφή για τη σύμπτυξη σχέσεων, σε συνδυασμό με το όμορφο κλίμα που επικρατεί, το οποίο συμβάλλει στην καλύτερη απόδοση των εργαζομένων. Έτσι, έχουμε εστιάσει στη βασική αρχή πως οι άνθρωποι αποδίδουν καλύτερα όταν είναι ευτυχισμένοι.

Η ECOMMBX, επενδύοντας στην ευημερία των εργαζομένων, έχει εφαρμόσει ευέλικτα ωράρια καθώς επίσης και την τετραήμερη εργασία με σκοπό την εξισορρόπηση της εργασιακής και της προσωπικής ζωής.

Επιπλέον, δημιούργησε ένα πιο ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον με τη διοργάνωση ομαδικών δραστηριοτήτων εντός και εκτός εταιρείας, βοηθώντας έτσι το bonding μεταξύ των εργαζομένων.

Εξίσου σημαντική πρακτική, που έχει ακολουθήσει η εταιρεία μας, είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων, πράγμα που πετυχαίνουμε με τακτικές εκπαιδεύσεις και σεμινάρια τα οποία παρέχει η εταιρεία στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Work-Life balance

Ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας, που παίζει καθοριστικό ρόλο για την ευημερία των ανθρώπων μιας εταιρείας, είναι η ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Να μπορεί το προσωπικό να αντιλαμβάνεται ότι εργάζεται σε μία εταιρεία η οποία υποστηρίζει και προωθεί μια ισορροπημένη ζωή, που συμβάλλει στην ψυχική και σωματική υγεία του προσωπικού.

Διατηρώντας αυτή την κουλτούρα εντός της εταιρείας, το προσωπικό μπορεί να εκτιμήσει την ευκαιρία που του δίνεται να εργάζεται σε τέτοιο εργασιακό περιβάλλον, πράγμα το οποίο στις μέρες μας δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δεδομένο.

Ως αποτέλεσμα, σε περιόδους στις οποίες επικρατεί αυξημένος όγκος εργασίας ή υπάρχουν συγκεκριμένες προθεσμίες παράδοσης εργασιών, το προσωπικό θα σταθεί αντάξιο στις προσδοκίες της εταιρείας ως εκτίμηση της γενικής κουλτούρας που διατηρείται εντός του εργασιακού χώρου.

Με τη διατήρηση του well-being αυξάνονται οι πιθανότητες να προσελκύσουμε άτομα με φιλοδοξίες και όρεξη για δουλειά, τα οποία θα θέλουν να συμβάλουν με τον δικό τους τρόπο στην επιτυχία των στόχων της εταιρείας.

Σχέσεις εμπιστοσύνης

Η εμπιστοσύνη του προσωπικού είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία μιας εταιρείας και μπορεί να θεωρηθεί ως η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες στις μέρες μας.

Η διοίκηση, που αποτελεί τον πυρήνα της εταιρικής κουλτούρας, είναι σημαντικό να προωθεί τη συνεργασία, την αποτελεσματικότητα και την εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών.

Πρακτικές που προϋποθέτουν διαφάνεια και ίσες ευκαιρίες ανέλιξης και αναγνώρισης, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία ασφάλειας και ικανοποίησης του προσωπικού, το οποίο με τον δικό του τρόπο έχει καλύτερη αποδοτικότητα και παραγωγικότητα κατά τη διάρκεια της εργασίας του και με αυτό το τρόπο συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων της εταιρείας.

  • Η ECOMMBX είναι ένας οργανισμός ηλεκτρονικού χρήματος, αδειοδοτημένος από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, που ιδρύθηκε το 2016 με κύριο στόχο την άμεση και αποτελεσματική υλοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών. Από την έναρξη των εργασιών μας έχουμε επεκτείνει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας, αφού πλέον ειδικευόμαστε στη διαχείριση ηλεκτρονικών λογαριασμών, στις υπηρεσίες αποδοχής πράξεων πληρωμής, στην παροχή προσωπικών και επαγγελματικών καρτών και στις υπηρεσίες μετατροπής νομισμάτων. Διατηρούμε δυναμική παρουσία στην κυπριακή αγορά αλλά και στο εξωτερικό, καθώς οι υπηρεσίες και τα προϊόντα μας γνωρίζουν μεγάλη αποδοχή.

Δειτε Επισης

Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης
Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα