Powered by

Με αισιόδοξα μηνύματα επιστρέφει από Γερμανία ο ΠΑΣΥΞΕ-Αυξημένο ενδιαφέρον για την Κύπρο

Μηνύματα αισιοδοξίας για το μέλλον του κυπριακού τουρισμού, έλαβε η ηγεσία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), κατά την παρουσία της στην κορυφαία ταξιδιωτική έκθεση «ITB Berlin» το τριήμερο 5-7 Μαρτίου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Συνδέσμου, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Θάνος Μιχαηλίδης και Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, πραγματοποίησαν σειρά επαφών με ταξιδιωτικούς πράκτορες και αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν τουριστικά προγράμματα και δρομολόγια από τη Γερμανία προς την Κύπρο, όπως επίσης και με τουριστικούς εταίρους από άλλες χώρες που επιλέγουν την Κύπρο για διακοπές.

Όπως σημειώνεται, οι διαβεβαιώσεις που έλαβε ο ΠΑΣΥΞΕ είναι ενθαρρυντικές για την τουριστική σεζόν του 2024, καθώς παρά το αρχικό μούδιασμα των αγορών, το ενδιαφέρον των Γερμανών για την Κύπρο είναι αυξημένο.

Τονίζεται ωστόσο την ίδια στιγμή πως οι εκτιμήσεις αυτές είναι συγκρατημένες λόγω της οικονομικής ύφεσης στη Γερμανία, αλλά και των συνδικαλιστικών απεργιών στις μεταφορές της χώρας, από τους μηχανοδηγούς των τρένων, τους εργαζομένους στην ασφάλεια των αεροδρομίων και το προσωπικό εδάφους της Lufthansa.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Θάνος Μιχαηλίδης σημείωσε την αξία της παρουσίας του ΠΑΣΥΞΕ στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βερολίνου, καθώς ενισχύει σημαντικά τις προσπάθειες προβολής του τουριστικού προϊόντος τη χώρας μας.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε κατά την παρουσία μας στην ITB Berlin. Τα μηνύματα, που λάβαμε είναι συγκρατημένα θετικά τόσο για το 2024 όσο και του 2025. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας εφησυχάζει, πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες και τις επαφές μας με εντονότερο ζήλο και ενδιαφέρον, ώστε να επιτύχουμε σημαντικές τουριστικές αφίξεις, που θα ενισχύσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, που έχει ενώπιον της σημαντικές προκλήσεις όπως τα αυξημένα λειτουργικά κόστη, λόγω του ενεργειακού, των υψηλών επιτοκίων και της έλλειψης εργατικού προσωπικού», σημείωσε ο κ. Μιχαηλίδης. 

Υπογραμμίζεται τέλος πως καθώς η Γερμανία είναι μία χώρα, με σημαντική συνεισφορά στις τουριστικές ροές προς την Κύπρο τα τελευταία χρόνια, κάτι που έλαβε μεγαλύτερη αξία μετά τις διαδοχικές απώλειες των αγορών της Ρωσίας και του Ισραήλ, ο ΠΑΣΥΞΕ, το Υφυπουργείο Τουρισμού, αλλά και σύσσωμη η τουριστική βιομηχανία της Κύπρου, συμμετείχαν στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βερολίνου με 50 περίπου τουριστικές εταιρείες και συνεκθέτες.

Δειτε Επισης

Ryanair: «Παράθυρο» για μικρές αυξήσεις στα εισιτήρια το καλοκαίρι
Οι μεταβλητές που καθορίζουν την στρατηγική των ξενοδοχείων στην Κύπρο-Γεωπολιτικά, οικονομία, περιβάλλον
Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για τουριστικές επιχειρήσεις-Μια πρωτοβουλία του ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το I-STARS
Ανοδικά οι αφίξεις τουριστών τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους-Κυριότερη πηγή το Ηνωμένο Βασίλειο
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου
La Plage Nespresso στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2024
Aegean Airlines: Σχεδιάζει νέους προορισμούς και προϊόντα-Οι κινήσεις το φετινό καλοκαίρι
Ανάσα σε ξενοδοχεία χωρίς άδεια λειτουργίας-Παράταση και δυνατότητα συμμόρφωσης μέχρι το τέλος του 2025
Ο χάρτης των ξενοδοχείων της Κύπρου-Η κατάταξη, η δυναμικότητα, η γεωγραφική κατανομή και η... αδειοδότηση
Άρχισε η διαδικασία ανανέωσης αδειών εγγραφής αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων-Όλες οι πληροφορίες