Αλματώδης αύξηση μέσα σε έναν μήνα στην τιμή των φρέσκων λαχανικών

Μεγάλη αύξηση της τάξης του 26,5% σημείωσε η τιμή των φρέσκων λαχανικών τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάστηκε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, με βάση τον Δείκτη Καταναλωτή που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

Επιπλέον, μεγάλη αύξηση 15,7% παρατηρήθηκε την ίδια περίοδο και στην τιμή των λαχανικών γενικότερα, ενώ η τιμή στις πατάτες αυξήθηκε κατά 6,81%. Η αξία των φρέσκων φρούτων σημείωσε μικρότερη αύξηση, της τάξης του 3,78%.

Άλλες αξιοσημείωτες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στις τιμές παρασκευασμάτων κρέατος (7,64%), σοκολάτας (6,97%) και στα ανδρικά είδη ένδυσης και υπόδησης (6,06%).

Την ίδια ώρα, παρατηρήθηκαν μικρές μειώσεις στην τιμή σειράς προϊόντων, με τις μεγαλύτερες από αυτές να καταγράφονται στα μαχαιροπίρουνα και ασημικά (6,52%) και στα βρώσιμα έλαια εκτός από το ελαιόλαδο (4,55%). Μείωση καταγράφει και η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, κατά 2,1% σε σχέση με τον Ιανουάριο 2024.

Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, μεγάλη αύξηση παρατηρείται στην τιμή του ελαιόλαδου, η οποία φαίνεται αυξημένη κατά 54,34%. Παρομοίως, η τιμή των φρέσκων λαχανικών είναι επίσης αυξημένη κατά 26,55% και των φρέσκων φρούτων κατά 23,36%.

Οι πιο αξιοσημείωτες μειώσεις που παρατηρήθηκαν τον Φεβρουάριο 2024 σε σχέση με πέρσι, παρατηρούνται στις τιμές των βρώσιμων ελαίων εκτός του ελαιόλαδου (18,55%), της ζάχαρης (13,06%), των ειδών υπόδησης για βρέφη και παιδιά (8,25%) και των υγρών καυσίμων κατά 8,03%.

Σημειώνεται ότι η σύγκριση έγινε σε σχέση με τον Ιανουάριο 2023.

Δειτε Επισης

Οι Υπεραγορές Αλφαμέγα ανταμείβουν τους πελάτες τους με πολυτελή πιάτα MasterChef
Το βραβείο Red Dot Design 2024 στο νέο Hyundai Santa Fe
Μειώθηκαν στο μισό τα έσοδα από τη Διώρυγα του Σουέζ
Τα υβριδικά ψαλιδίζουν τα μερίδια αγοράς των βενζινοκίνητων-Οι κορυφαίες μάρκες του τριμήνου
Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά