Μ. Κεραυνός: Στήριξη στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης ενόψει νέου ρόλου ως συντονιστή ψηφιακών υπηρεσιών

Η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης, η οποία έχει επιφορτιστεί με τον ρόλο του εθνικού συντονιστή για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού για την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

Ο κ. Κεραυνός συναντήθηκε την Πέμπτη με την Πρόεδρο της Αρχής, Ρόνα Κασάπη, η οποία παρουσίασε τις προκλήσεις που βρίσκονται ενώπιον της Αρχής μετά την ανάληψη του ρόλου του συντονιστή για τις ψηφιακές υπηρεσίες.

«Οι προκλήσεις αυτές είναι πολύ απαιτητικές. Στόχο έχει αυτός ο νέος κανονισμός που επιβάλλεται από την ΕΕ να ρυθμίσει το διαδικτυακό περιβάλλον και να το κάνει αξιόπιστο και ασφαλές», ανέφερε στις δηλώσεις της κ. Κασάπη.

Λέγοντας πως «στόχος μας είναι προστατέψουμε τα θεμελιώδη δικαιώματα των χρηστών του διαδικτύου και κυρίως τους ανήλικους, που όχι μόνο ως Αρχή Ραδιοτηλεόρασης και ως συντονιστής των ψηφιακών υπηρεσιών αλλά και ως κοινωνία και Πολιτεία οφείλουμε να προστατέψουμε», η κ. Κασάπη συμπλήρωσε, απευθυνόμενη στον ΥΠΟΙΚ, πως «θέλουμε να πιστεύουμε κ. Υπουργέ ότι η Κυβέρνηση, διά μέσου του Υπουργείου σας, θα στηρίξει αυτή τη νέα πρόκληση».

Διαβεβαίωσε πως «είμαστε θετικοί στον ρόλο αυτό και ως Αρχή Ραδιοτηλεόρασης θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τα θέματα αυτά προπάντων θέματα ανηλίκων με την ανάλογη ευαισθησία».

Από την πλευρά του, ο κ. Κεραυνός είπε ότι ενημερώθηκε για τα θέματα και τις προκλήσεις που έχει μπροστά της η Αρχή με την ανάληψη του νέου της ρόλου ως συντονιστή για τις ψηφιακές υπηρεσίες.

«Και βεβαίως ως Πολιτεία θα είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες που καταβάλλουν για να αντιμετωπίσουν όλες τις προκλήσεις», τόνισε.

Σε ερώτηση αν θα χρειαστεί επιπλέον πόρους η Αρχή για τον νέο αυτό ρόλο, η κ. Κασάπη ανέφερε πως «σίγουρα ο κανονισμός απαιτεί τεχνικούς, ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους, τους οποίους δεν διαθέτει τώρα η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης και για αυτό είμαστε στο ΥΠΟΙΚ για εξεύρεση στήριξης από την Κυβέρνηση».

Ο κ. Κεραυνός χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό τον ρόλο που ανατέθηκε στην Αρχή από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως είπε, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία που θα καθορίσει τις ανάγκες και σε ανθρώπινους πόρους και σε μέσα και σε χρήματα. «Στο μεσοδιάστημα, όμως, θα γίνουν κάποιες προσπάθειες και κινήσεις για να υπάρξουν οι πόροι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις εργασίες και στις υποχρεώσεις της η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Γ. Παπαναστασίου: Αξιόπιστο κέντρο επιχειρηματικότητας η Κύπρος-Η σημασία του Great Sea Interconnector
Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων