Οι δύο κυπριακές εταιρείες στη λίστα της FT ανάμεσα τις χίλιες ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρώπη

Δύο κυπριακές εταιρείες συγκαταλέγονται στη φετινή λίστα των χιλίων ταχύτερα αναπτυσσόμενων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, λίστα που καταρτίζει κάθε χρόνο η βρετανική εφημερίδα Financial Times σε συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Statista.

Η φετινή λίστα ταξινομεί τις εταιρείες με βάση τον Μεσοσταθμικό Ρυθμό Ετήσιας Ανάπτυξης (CAGR) για την περίοδο 2019-2022.

Ταχύτερα αναπτυσσόμενη κυπριακή εταιρεία, στη θέση 562 της λίστας, είναι η Theon International που ιδρύθηκε το 1997 και δραστηριοποιείται στον τομέα Αεροδιαστημικής και Άμυνας, με μεσοσταθμικό ρυθμό ανάπτυξης 57,8% και 247 υπαλλήλους (το 2022).

Στη θέση 678 ακολουθεί η δεύτερη κυπριακή εταιρεία, η Intergo Telecom από τον τομέα των Μέσων Ενημέρωσης και Τηλεπικοινωνιών. Με έτος ίδρυσης το 2016 και με 25 υπαλλήλους κατέγραψε αντίστοιχο ρυθμό ανάπτυξης 50,3%.

Η μεγαλύτερη αντιπροσώπευση στη χιλιάδα είναι των εταιρειών πληροφορίας της τεχνολογίας και λογισμικού, με 188 παρουσίες. 

Ακολουθούν οι κατασκευαστικές εταιρείες με 94 παρουσίες στη λίστα και έπονται οι εταιρείες διαδικτυακού εμπορίου με 78 παρουσίες, μειωμένες μετά από την έξοδο από τους περιορισμούς των ετών της πανδημίας.

Στην τέταρτη θέση είναι οι εταιρείες ενέργειας και παροχής κοινωφελών υπηρεσιών, με 69 παρουσίες.

Η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην Ευρώπη για το 2023 είναι η Raylyst Solar, επιχείρηση διανομής πάνελ ηλιακής ενέργειας και άλλων φωτοβολταϊκών προϊόντων με έδρα την Πράγα. Ιδρυθείσα το 2018, η εταιρεία  κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 824,4% το 2023, αξιοποιώντας την αυξημένη ζήτηση για ανανεώσιμη ενέργεια.

Ακολουθούν κατά σειρά η γαλλική εταιρεία διαφήμισης Adagio με ρυθμό ανάπτυξης 582,6% και η ιταλική εταιρεία ψηφιακής διαφήμισης Bidberry με αντίστοιχο ποσοστό 424,4%.

Ως προς τη γεωγραφική κατανομή η Ιταλία διατηρεί την πρωτιά με 309 εταιρείες στη λίστα ακολουθούμενη από τη Γερμανία με 202.

Το Λονδίνο παραμένει για όγδοη χρονιά στην κορυφή ως προς τον αριθμό των περισσότερων εταιρειών στη λίστα με 69, ενώ το Μιλάνο με 44 προσπερνά στη δεύτερη θέση το Παρίσι που υποχωρεί στην τρίτη με 39.

Δειτε Επισης

Στο Λονδίνο για προώθηση της Κύπρου ως επιχειρηματικού και επενδυτικού προορισμού ο Χριστοδουλίδης
Ο νέος πολυχώρος εκδηλώσεων που έρχεται στην Λάρνακα-Πού θα βρίσκεται και τι θα περιλαμβάνει
Γιώτα Ορφανίδου: H FortePR και πώς αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα της επικοινωνίας
Smoothie Factory: Επεκτείνεται στη Λάρνακα με opening στο Mercure City Hotel
Η συμβολή της Wizz Air στην επιβατική κίνηση της Κύπρου και η εδραίωσή της στην αγορά
Οι μάρκες αυτοκινήτων που προτίμησαν οι αγοραστές το πρώτο τρίμηνο
Νέες προκλήσεις στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος για την επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου
High rise πολυτελείς αναπτύξεις: Πτώση τιμών πώλησης και ενοικίασης αναμένουν οι επαγγελματίες του κλάδου
Great Sea Interconnector: Απαντά σε Παπαναστασίου ο ΑΔΜΗΕ-Διαθέσιμο στους επενδυτές το νέο business plan
Προς επανατοποθέτηση οι διμερείς οικονομικές και επιχειρηματικές σχέσεις Κύπρου και Ιαπωνίας