Υφυπουργείο Τουρισμού: Χορηγεί την πραγματοποίηση βιωματικών εργαστηρίων

Το Υφυπουργείο Τουρισμού, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης της υπαίθρου, των ορεινών και ακριτικών περιοχών, χορηγεί, μέσω Σχεδίου, την πραγματοποίηση βιωματικών εργαστηρίων στον τομέα της παραδοσιακής χειροτεχνίας, της μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και της οινογαστρονομίας, που θα διοργανώνονται στις περιοχές αυτές.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υφυπουργείο, πρόκειται για το Σχέδιο χορηγιών βιωματικών εργαστηρίων παραδοσιακής χειροτεχνίας, μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και οινογαστρονομίας για το 2024.

Βασικός στόχος του Σχεδίου, σημειώνει, είναι η αύξηση της αναγνωρισιμότητας και της επισκεψιμότητας της βιωματικής διαδρομής Heartland of Legends, που έχει δημιουργήσει το Υφυπουργείο. Η συγκεκριμένη διαδρομή διέρχεται από περιοχές της υπαίθρου, ορεινές και ακριτικές περιοχές και προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες στους επισκέπτες της Κύπρου, οι οποίες τους φέρνουν κοντά στην κυπριακή φύση, την παράδοση και στον τρόπο ζωής των Κυπρίων.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Σχέδιο επιδιώκει την προώθηση, την αναδείξη και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της υπαίθρου, την τόνωση των τοπικών κοινωνιών, περιλαμβανομένων και των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων.

Περαιτέρω, επιδιώκεται η προώθηση τομέων του πολιτισμού και της οινογαστρονομίας, όπως επίσης να δοθεί το έναυσμα για τη δημιουργία καινοτόμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στις συγκεκριμένες περιοχές.

Το Σχέδιο χορηγιών, όπως και όλα τα απαραίτητα έγγραφα συμμετοχής, έχουν αναρτηθεί στην εταιρική ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ